Slik fungerer nyhetsoppdateringen

Det grunnleggende

Nyhetsoppdateringen er en tilpasset strøm av historier midt på Facebook-startsiden til alle brukere. Den inkluderer statusoppdateringer, bilder, videoer, lenker, appaktivitet, gruppesamtaler med mer.

Målet med nyhetsoppdateringen er å vise folk historiene som betyr mest for dem. Ved å vise de mest relevante historiene øverst i nyhetsoppdateringen, håper vi at alle får en best mulig tilpasset opplevelse på Facebook. Vi gjør dette ved å vurdere tusenvis av signaler og rangere historiene fra mest til minst relevant for hver person. Hver gang noen oppdaterer nyhetsoppdateringen sin, rangerer nyhetsoppdateringen alle historiene vedkommende har tilgang til, og leverer dem i denne rekkefølgen til nyhetsoppdateringen.

  • Over 1,6 milliarder mennesker bruker Facebook til å få kontakt med det som er viktig for dem.
  • 1,09 milliarder av dem besøker Facebook hver dag.
  • Besøkende bruker i gjennomsnitt 50 minutter på nettstedet.
  • I gjennomsnitt publiseres det over én milliard historier på Facebook hver dag.

Her forklarer vi noen av signalene vi vurderer og hvordan vi rangerer innhold i folks nyhetsoppdateringer. I tillegg gir vi deg, som en ideell organisasjon, anbefalte fremgangsmåter for å nå ut til publikummet du vil få kontakt med.

Hvordan nyhetsoppdateringen prioriterer historier

De tre primære signaltypene som brukes til å beregne et innleggs relevans for hver person, er følgende:

  • HVEM SOM PUBLISERTE DET – Venner, familie, nyhetskilder, bedrifter og offentlige personer en person samhandler med mest, prioriteres i vedkommendes nyhetsoppdatering.
  • INNLEGGSTYPE – Enten det er bilder, videoer eller lenker, vil nyhetsoppdateringen prioritere innleggstypene en person samhandler med mest.
  • INNLEGGSAKTIVITET – Innlegg som har fått mange likerklikk, kommentarer og delinger (spesielt fra personene vedkommende samhandler med mest), kan bli vist høyere i en persons nyhetsoppdatering.

Du kan se innlegg fra personer og sider du ikke er tilknyttet, hvis en venn eller en side du er tilknyttet, samhandler med det aktuelle innlegget. Hvis du for eksempel er venn med Janne Sørensen, kan du se en historie i nyhetsoppdateringen din med teksten «Janne Sørensen liker dette innlegget fra Frelsesarmeen», selv om du ikke har likt siden til Frelsesarmeen. Når du oppretter innlegg folk samhandler med, vil innholdet ditt nå ut til flere personer som har likt siden din, og vennene deres.

MERK: Målingen som brukes til å kvantifisere hvor mange som ser innlegget ditt, heter rekkevidde. Rekkevidde er antallet unike personer innlegget ditt har blitt vist til. I Sideinnsikt kan du se dette antallet fordelt på et par ulike kategorier.

Hva betyr dette for ideelle organisasjoner på Facebook?

En viktig taktikk for å nå ut til det valgte publikummet er å opprette innhold de ønsker å se og ønsker å dele offentlig.  Du bør tenke strategisk når det gjelder hvordan du skal publisere innhold som er relevant for publikummet og som de vil like, dele, kommentere eller sette pris på å lese. For å gjøre dette hjelper det å forstå egenskapene til publikummet ditt og typen innhold de vanligvis samhandler med.

Her er noen anbefalte fremgangsmåter som har fungert for ideelle organisasjoner på Facebook tidligere: Ikke heng deg opp i å oppnå alt med en gang. Velg et par du tror vil fungere for deg, og begynn der.

Rekrutter de riktig følgerne

Du bør bygge opp et Facebook-fellesskap bestående av folk som virkelig ønsker å lese og samhandle med innholdet ditt. Det er ikke nødvendigvis en god idé å utvide publikummet ditt ved å bruke gimmicker eller publisere innhold som ikke gjenspeiler målsettingene dine eller formålet til organisasjonen.

Gjøre deg kjent med publikummet ditt

Hvis du ikke vet hva folk i fellesskapet ditt vil ha, kan du finne det ut ved å teste ulike innlegg. Du er ikke avhengig av å ha en perfekt publiseringsstrategi fra begynnelsen av. Prøv å publisere regelmessig og gjøre tilsiktede endringer i innleggenes lengde, type, tone og emne. Etter noen uker kan du kikke på Innleggsinnsikt for å finne de mest engasjerende innleggene. Målet er å sikte seg inn på typen innhold og handlingsoppfordringer som appellerer til støttespillerne dine. Du kan finne ut hva publikummet ditt liker, via Facebook-søk, Sideinnsikt og Publikumsinnsikt.

Dele individuelle historier

Folk samhandler som regel med følelsesladede eller inspirerende historier om mennesker. Finn de enkle, menneskelige historiene om mottakere, ansatte eller frivillige, og del dem med publikummet ditt. Du kan teste lengden, men prøv som hovedregel å bruke korte historier som inneholder et bilde eller en video av personen. Du må selvfølgelig innhente tillatelse fra de aktuelle personene før du deler historiene deres.

Publisere bilder og videoer

Bilder og videoer er som regel svært engasjerende på Facebook. Publiser bilder av programmene dine, teamene dine og de frivillige, eller last opp temaalbumer. Bilder som klikkes på, likes, deles eller kommenteres, når ut til flere enn de folk ikke samhandler med. Vi har erfart at videoer som regel er mer engasjerende enn andre innholdstyper. Videoer som blir vist lengre enn tre sekunder, har lyden på eller blir vist fra start til slutt, blir prioritert i nyhetsoppdateringen. Kvadratiske videoer og bilder har fire ganger høyere sannsynlighet for å bli delt.

Snakk med, ikke til

Når målet ditt er å øke bevisstheten, kan det til tider være fristende å snakke til folk i stedet for å føre en samtale. Facebook er en toveis kommunikasjonskanal. Finn ut hva nåværende og potensielle støttespillere ønsker å snakke om, og finn ut hvordan du inviterer deg inn i samtalen om saken din ved å dele nyheter eller etterspørre deres mening.

Publiser på nytt det som fungerer

Det er ikke dumt å publisere det beste innholdet ditt flere ganger med jevne mellomrom. Hvis du finner et emne eller et bilde som skaper mye engasjement, kan du prøve å publisere det på nytt. Ettersom nyhetsoppdateringen administrerer hva folk ser for å tilby dem så relevant og interessant innhold som mulig, er det veldig vanskelig å «spamme» folk som liker siden din. Du kan følge med på et innleggs negative tilbakemeldinger via innsiktsdataene dine. Prøv å følge sider med lignende publikum og videredele det beste innholdet deres på siden din.

Lære bort nye ting

Folk samhandler ofte med informasjon de ikke visste fra før av. I tillegg liker de å bidra til fellesskapet, så de liker å dele innhold de mener kan være informativt eller nyttig for vennene deres. Hvilken unik, inspirerende eller ny informasjon kan du dele med publikummet ditt?

Promotere «Se først»-listen

Hvis du får tilbakemeldinger fra folk som liker siden din, om at de ikke ser innleggene dine i nyhetsoppdateringene sine, kan du foreslå at de legger til siden din i «Se først»-listen ved å redigere preferansene sine for nyhetsoppdateringen. Se først-listen er personene og sidene folk helst ønsker å se innhold fra, i nyhetsoppdateringene sine.

Publiser regelmessig

Opprett en publiseringstidsplan som fungerer for deg og teamet ditt. Sett deg et mål om antall innlegg du ønsker å publisere hver uke. Mange organisasjoner har som mål å publisere én gang om dagen. Noen av disse innleggene kan være videredeling av de beste innleggene fra siden din eller sider du følger. Du kan bruke planleggeren i sidens publiseringsverktøy til å planlegge innlegg.

Svare

Svar folk som samhandler med deg. Bruk svarfunksjonen i kommentardelen, eller aktiver Messenger på siden din for å gi folk muligheten til å chatte med deg. Hvis støttespillerne vet at du bryr deg nok til å svare på spørsmålene eller kommentarene deres, er det større sjanse for at de vil kommentere og samhandle med innleggene dine.

Lære av andre sider

Finn innholdet som støttespillerne dine samhandler med, fra andre organisasjoner og ideelle organisasjoner. Du kan lære av innholdet som disse sidene publiserer, og hente inspirasjon og kreative ideer. Følg noen sider som er populære blant målpublikummet ditt, for å se hvilken type innhold som får mest samhandling. Selv om du ikke bruker annonser regelmessig, kan du likevel bruke verktøyet Publikumsinnsikt til å lære om atferden til publikummet ditt og de andre sidene de liker.

Finn ut mer om hvordan du øker engasjementet med innleggene dine