Innsamlingsaksjoner med Facebook Live

Siden vi lanserte verktøyene våre for å gi bidrag til ideelle organisasjoner, har vi blitt inspirert av alt det gode som er gjort av Facebook-fellesskapet. Og nå ønsker vi mer enn noensinne å lage flere produkter som folk kan bruke for å gjøre enda flere gode gjerninger i verden.

I dag lanserer vi følgende mulighet: Brukere på verifiserte sider kan legge til knappen Gi et bidrag i direktesendte videoer. Dermed kan offentlige personer, merker, bedrifter og organisasjoner samle inn penger på nye måter på Facebook for de ideelle organisasjonene de støtter. Denne funksjonen lanseres gradvis på iOS for administratorer på verifiserte sider i USA.

Hva betyr dette for den ideelle organisasjonen din?

Hvis du er en 501(c)(3) basert i USA med en verifisert side, kan du bruke direktesendt video og andre bidragsverktøy til å samle inn penger for den ideelle organisasjonen din direkte på Facebook, ved å søke og bli godkjent av Facebook-betalinger. Du kan se flere eksempler på hvordan den ideelle organisasjonen din kan samle inn penger direkte på Facebook, ved å gå til Verktøy-delen på nettstedet vårt.Du kan også oppmuntre støttespillere til å samle inn penger for deg. Folk, og nå også kjendiser, bedrifter og andre organisasjoner som har en verifisert side på Facebook, kan legge til en Gi et bidrag-knapp i en direktesendt video for å samle inn penger for en ideell organisasjon. Dette er en flott måte å engasjere støttespillere i en sak på. Finn ut flere måter å oppmuntre støttespillere til å samle inn penger for den ideelle organisasjonen din her.

Hvordan fungerer dette?

Sende direkte? Her vises instruksjoner om hvordan administratorer på verifiserte sider som bruker Facebook, Mentions eller Sideadministrasjon-appen, kan legge til en Gi et bidrag-knapp for en ideell organisasjon i en direktesendt video.

  1. Før du sender direkte, kan du trykke på knappen «…» for å vise flere alternativer nederst til venstre på skjermen. Trykk på Legg til knappen Gi et bidrag, og velg en ideell organisasjon.
  2. Start direktesendingen. Gi et bidrag-knappen for den ideelle organisasjonen du har valgt, vises nederst i den direktesendte videoen, slik at venner eller tilhengere kan gi et bidrag direkte fra videoen mens de ser på, eller etter at du har publisert videoen på siden din.
  3. Folk kan se hvor mye som er samlet inn.

Merk: For å kunne bruke denne funksjonen må du være administrator på en verifisert side og ha den siste versjonen av Facebook, Mentions eller Sideadministrasjon-appen på iOS.

Tips for direktesending:

Medreporter hos PBS, Hari Sreenivasan, opprettet nylig to Facebook Live-videoer for å samle inn penger til Gwen Ifill Fund for Journalism, for å ære sin avdøde kollega. Her er noen av tipsene Hari delte med oss.

  • Forbered videoen din på forhånd for å sikre at det ikke oppstår problemer under intervjuer og innhold.
  • Vær deg selv, og vær nysgjerrig. Dekk et emne du virkelig bryr deg om.
  • Involver publikummet ditt. Svar på spørsmål under direktesendingen, og bruk navnet på personene som kommenterer.
  • Velg riktig sted. Effektiv bildefremstilling får folk til å handle. Sørg for at videoen din finner sted i omgivelser som fanger seernes interesse.

tips eller les hele kasusstudien her. Hvis du vil ha mer informasjon om denne lanseringen, kan du besøke vårt Newsroom.