Geld inzamelen met Facebook Live

Sinds de lancering van onze tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen hebben we inspiratie gekregen van alle goede daden van de Facebook-community. En nu willen we ons meer dan ooit inzetten om meer producten te maken waarmee mensen de wereld nog beter kunnen maken.

Vandaag kondigen we de mogelijkheid aan voor geverifieerde pagina’s om donatieknoppen toe te voegen aan hun livevideo’s. Dit biedt bekende personen, merken, bedrijven en organisaties nieuwe manieren om op Facebook geld in te zamelen voor de non-profits die ze steunen. Deze functie wordt geleidelijk beschikbaar gemaakt op iOS voor beheerders van geverifieerde pagina’s in de Verenigde Staten.

Wat betekent dit voor jouw non-profit?

Als je een non-profit in de Verenigde Staten conform 501(c)(3) met een geverifieerde pagina bent, kun je livevideo’s en andere Facebook-donatietools gebruiken om rechtstreeks op Facebook geld voor je non-profit in te zamelen. Je moet je hiervoor aanmelden bij en worden goedgekeurd door Facebook Betalingen. Ga naar het gedeelte Tools op onze website voor meer manieren waarop je non-profit rechtstreeks geld kan inzamelen op Facebook. Je kunt ook supporters aansporen geld voor je in te zamelen. Mensen, en nu ook bekende personen, bedrijven en anderen organisaties met een geverifieerde pagina op Facebook, kunnen een donatieknop toevoegen aan hun livevideo om geld in te zamelen voor een non-profit. Dit is een geweldige manier om supporters zich achter een goed doel te laten scharen. Hier vind je meer manieren om supporters aan te sporen geld in te zamelen voor je non-profit.

Hoe werkt het?

Live gaan? Dit zijn instructies voor hoe beheerders van geverifieerde pagina’s die Facebook, Mentions of de app Paginabeheer voor iOS gebruiken, een donatieknop voor een non-profit kunnen toevoegen aan hun livevideo.

  1. Tik voordat je live gaat linksonder in het scherm op de knop … voor meer opties. Tik op Donatieknop toevoegen en selecteer een non-profit.
  2. Zodra je live gaat, wordt de donatieknop voor de geselecteerde non-profit onderaan je livevideo toegevoegd. Vrienden of fans kunnen nu rechtstreeks via de video doneren terwijl ze ernaar kijken of kunnen doneren nadat je de video op je pagina hebt geplaatst.
  3. Mensen kunnen zien hoeveel geld er al is ingezameld.

Opmerking: als je deze functie wilt gebruiken, moet je de beheerder zijn van een geverifieerde pagina en moet je beschikken over de nieuwste versie van Facebook, Mentions of de app Paginabeheer voor iOS.

Tips voor live gaan:

Onlangs maakte PBS-presentator Hari Sreenivasan twee Facebook Live-video’s om geld in te zamelen voor het Gwen Ifill Fund for Journalism om zijn overleden collega te eren. Hari deelde de volgende tips met ons.

  • Bereid je vooraf op je video voor, zodat interviews en inhoud zonder problemen worden opgenomen
  • Wees authentiek en nieuwsgierig. Behandel een onderwerp waarover je enthousiast bent
  • Betrek je doelgroep erbij. Beantwoord vragen tijdens je live-evenement en spreek de mensen die opmerkingen plaatsen aan bij hun naam
  • Kies de juiste locatie. Effectieve beelden zetten mensen aan tot actie. Zorg dat je video wordt opgenomen in een omgeving die de kijker interessant vindt

Ontvang tips of lees hier onze volledige casestudy. Ga naar onze newsroom voor meer informatie over deze lancering.