Insamlingar med Facebook Live

Sedan vi lanserade våra verktyg för välgörande ändamål har vi blivit inspirerade av allt det goda som Facebook-communityn gör. Och nu, mer än någonsin, är vi engagerade i att skapa fler produkter för att ge människor möjlighet att göra ännu mer gott i världen.

Idag presenterar vi möjligheten för verifierade sidor att lägga till knappen Skänk en gåva i sina Live-videor. Detta ger offentliga personer, varumärken, företag och organisationer nya sätt att samla in pengar på Facebook för de ideella organisationerna de stöder. Den här funktionen distribueras gradvis på iOS till administratörer av verifierade sidor i USA.

Vad betyder detta för din ideella organisation?

Om du är en USA-baserad 501(c)(3) med en verifierad sida kan du använda livevideo och andra Facebook-verktyg för gåvor för att samla in pengar till din ideella organisation direkt på Facebook när du ansöker och godkänns av Facebook-betalningar. Ta reda på fler sätt för din ideella organisation att samla in pengar direkt på Facebook genom att besöka verktygsavsnittet på vår webbplats. Du kan även uppmuntra supportrar att samla in pengar åt dig. Människor, och nu kändisar, företag och andra organisationer som har en verifierad sida på Facebook kan lägga till knappen Skänk en gåva i sin livevideo och hjälpa till att samla in pengar till ideella organisationer. Detta är ett utmärkt sätt att samla supportrar kring en fråga. Lär dig mer om att uppmuntra supportrar att finansiera din ideella organisation här.

Hur fungerar det?

Ska du sända live? Här följer anvisningar om hur administratörer av verifierade sidor som använder Facebook, Mentions eller appen Sidhanteraren i iOS kan lägga till knappen Skänk en gåva för en ideell organisation i sin livevideo.

  1. Innan du sänder live trycker du på knappen ”…” för fler alternativ längst ned till vänster på skärmen. Tryck på ”lägg till knappen Skänk en gåva” och välj en ideell organisation.
  2. När du går live finns knappen för att skänka en gåva till den ideella organisationen du valde längst ned i din livevideo, så att vänner eller fans kan skänka direkt från videon när de tittar eller efter att du har publicerat videon på din sida.
  3. Människor kommer att kunna se hur mycket pengar som har samlats in.

Obs! Om du ska kunna använda den här funktionen måste du vara en administratör för en verifierad sida och ha den senaste versionen av Facebook, Mentions eller Pages Manager-appen på iOS.

Tips för att gå live:

Nyligen skapade PBS-ankaret Hari Sreenivasan två Facebook Live-videor för att samla in pengar till Gwen Ifill-fonden för journalistik, för att hedra sin bortgångna kollega. Här är några tips som Hari delade med oss.

  • Förbered för videon i förväg för att se till att intervjuer och innehåll spelas upp smidigt.
  • Var autentisk och nyfiken. Täck ett ämne du är engagerad i
  • Involvera målgruppen. Svara på frågor under Live-sändningen och använd namnen på dem som kommenterar.
  • Välj rätt plats. Effektiva bilder får personer att agera. Se till att spela in videon i en miljö som fånga tittarens intresse.

tips eller läs hela fallstudien här. Mer information om detta finns i vår nyhetsstudio.