Veiledning til innsamling for morsdag for ideelle organisasjoner

Helligdager og kulturelle øyeblikk er flotte muligheter til å øke bevisstheten og samle inn mer penger. Ved å matche den rette anledningen med det rette publikummet kan du skape virkelig energi. Morsdagen er perfekt i så måte. Bruk Facebook til å dra nytte av mors spesielle dag og få kontakt med støttespillerne dine.

Fire måter å få mest mulig ut av morsdagen på

Ideelle organisasjoner med verifiserte sider kan nå opprette en innsamlingsaksjon fra siden. Angi et mål og en tidsfrist for innsamlingsaksjonen. Støttespillere kan gi et bidrag direkte på Facebook med noen få klikk. MERK: Oppretting av innsamlingsaksjon på siden er for øyeblikket tilgjengelig på datamaskin for verifiserte sider ved hjelp av Facebooks verktøy for veldedige bidrag.Bedriftsadministratorer på en side kan bare opprette en innsamlingsaksjon via Business Manager.

Slik oppretter du en innsamlingsaksjon:
 1. Gå til facebook.com/fundraisers/.
 2. Klikk på knappen Samle inn penger.
 3. Velg den ideelle organisasjonen du vil at innsamlingsaksjonen skal samle inn penger til, når spørsmålet «Hvem samler du inn penger til?» vises.
 4. For spørsmålet «Hvem organiserer innsamlingsaksjonen?», klikk på rullegardinmenyen. Personen som oppretter innsamlingsaksjonen, kan se den personlige profilen sin, sammen med andre sider de administrerer som er kvalifisert for å opprette innsamlingsaksjoner. Velg siden til den ideelle organisasjonen du ønsker å opprette en innsamlingsaksjon for.
 5. Legg til et mål og en tidsfrist for innsamlingsaksjonen, og trykk på Neste.
 6. Fyll ut tittel og beskrivelse for innsamlingsaksjonen, og trykk på Neste.
 7. Siste trinn: Velg et forsidebilde. Trykk deretter på Opprett, så er innsamlingsaksjonen din aktiv og publisert.

Med knappen Gi et bidrag kan du på en enkel og liketil måte oppmuntre følgerne dine til å bidra til saken. Du kan legge til en Gi et bidrag-knapp i sideoverskriften din og i innlegg, slik at det blir enkelt å gi bidrag med bare et par trykk.

Slik kan du aktivere dette:
 1. Gå til siden til den ideelle organisasjonen.
 2. Velg Legg til en knapp. Hvis du allerede har en knapp, holder du pekeren over den og velger Rediger handlingsoppfordring.
 3. Velg Gi et bidrag på rullegardinmenyen.
 • Velg Gi et bidrag gjennom Facebook hvis du allerede har registrert deg for å bruke Facebooks verktøy for veldedige bidrag.
 • Velg Gi et bidrag gjennom et nettsted hvis du vil dirigere brukere til nettstedet ditt.

Facebook er et flott sted der folk kan dele lidenskapene sine. Dette gjør det ideelt til å samle inn penger til en ideell organisasjon som folk bryr seg om. (Din!) De kan dele personlige historier, fortelle venner om oppdraget ditt og samle seg rundt et innsamlingsmål.

Facebook har mange effektive og brukervennlige verktøy til innsamlingsaksjoner. Oppmuntre støttespillerne dine til å bruke dem i forbindelse med morsdagen. Med en av disse tre velprøvde strategiene er du dømt til å lykkes.

 1. Opprett en innsamlingsaksjon
 2. Send direkte med en Gi et bidrag-knapp
 3. Legg til en Gi et bidrag-knapp i innlegg

Husk følgende: Du kan bruke den egendefinerte landingssiden til den ideelle organisasjonen til å vise innsamlingsaksjoner fra støttespillerne dine og inspirere andre følgere til å opprette innsamlingsaksjoner selv. Hver landingsside har en unik URL-adresse som kan brukes hvor som helst – i e-postmarkedsføring, i Facebook-innlegg, på nettstedet ditt eller via andre kanaler. Finn ut mer.

Med Facebook Live har støttespillerne dine en unik mulighet til å dele opplevelser mens de faktisk skjer. Dette kan være spesielt virkningsfullt under viktige kulturelle øyeblikk. Ved å legge til Gi et bidrag-knappen i en direktesendt video kan disse arrangementene utnyttes til å samle inn penger til den ideelle organisasjonen din. Alt som trengs, er en verifisert side på Facebook. Seerne kan bidra i sanntid eller etter at videoen er publisert.

Slik kan støttespillere legge til en Gi et bidrag-knapp i en direktesendt video:
 1. Den ideelle organisasjonen din må være registrert for å bruke verktøyene for veldedige bidrag. Se Krav.
 2. Når den er godkjent, kan støttespillerne gå til Facebook-appen på en mobilenhet med iOS og trykke på Live-knappen i innleggsverktøyet.
 3. Før du sender direkte, kan du trykke på knappen «» for å vise flere alternativer nederst til venstre på skjermen. Trykk på Legg til knappen Gi et bidrag, og velg en ideell organisasjon.
 4. Start direktesendingen. Gi et bidrag-knappen for den ideelle organisasjonen du har valgt, vises nederst i den direktesendte videoen, slik at venner eller tilhengere kan gi et bidrag direkte fra videoen mens de ser på, eller etter at du har publisert videoen på siden din.
 5. Folk kan se hvor mye som er samlet inn.
Oppbygging på forhånd

Det å gi støttespillerne et varsel på forhånd om innsamlingsmålene dine og aktivitetene i forbindelse med morsdagen er en flott metode for å engasjere dem i prosessen. De hjelper deg med å spre budskapet! Vurder å legge til en Gi et bidrag-knapp i innleggene dine hvis innsamling er den primære målsettingen.

Del historier som inspirerer

Har du et eksempel på hvordan en elsket mor har nytt godt av arbeidet til den ideelle organisasjonen din? Da er det i så fall på tide å dele det. Kreativitet er alltid å foretrekke. Historien kan være i form av et dikt, brev eller en sang. Det kan imidlertid være enda bedre å bruke Facebook Live til å skape et minneverdig arrangement med historiefortelling.

Oppmuntre folk til å handle

Det å be støttespillere om å sende inn innlegg som feirer moren deres, er en sikker metode for å motivere til engasjement. Du kan også utfordre støttespillerne til å være vert for en innsamlingsaksjon til ære for moren deres.

Promoter morsdagsgaver

Mødre er enkle å elske, men det er ikke alltid enkelt å kjøpe gaver til dem. Du kan gjøre det enkelt ved å publisere en liste over de ti mest populære morsdagsgavene på Facebook-siden din eller nettstedet ditt.

Utnytt påvirkerne dine

Kanskje du kjenner et medlem i fellesskapet eller en offentlig person som er mor til noen, eller som har en mor med en inspirerende historie å fortelle. Inviter dem til å dele historien på Facebook Live. Hvis de godtar dette, kan du be dem om å gi et bidrag til innsamlingsaksjonen din og dele dette på sidene deres, der de forklarer hvorfor de har gitt et bidrag.

Opprett visuelle innlegg som støttespillerne dine kan dele

Et bilde kan si mer enn tusen ord. Det kan også engasjere støttespillere på en effektiv måte. Hvis du har en designer, kan du vurdere å lage en visuell effekt som anerkjenner mors spesielle dag. Oppmuntre følgerne dine til å låne effekten til eget bruk.

Opprett og del en profilramme for morsdagen

Profilrammer er en morsom og ny måte som Facebook-brukere kan bruke til å uttrykke seg selv på. De kan også gi morsdagskampanjen din ekstra vind i seilene.

Du kan registrere deg for Facebooks verktøy for veldedige bidrag her.