Gids voor inzamelingsacties voor Moederdag voor non-profits

Feestdagen en culturele gebeurtenissen zijn geweldige mogelijkheden om bekendheid te genereren en geld in te zamelen. Door de juiste gelegenheid te koppelen aan de juiste doelgroep, kun je echte energie creëren. Moederdag is hiervoor de perfecte gelegenheid. Gebruik Facebook om de speciale dag van onze moeders in te zetten en in contact te komen met je supporters.

Vier manieren om alles uit Moederdag te halen

Geverifieerde pagina’s van non-profits kunnen nu een inzamelingsactie maken vanaf hun pagina. Stel een doelstelling en einddatum in voor je inzamelingsactie. Supporters kunnen in enkele klikken rechtstreeks op Facebook doneren. OPMERKING: Het maken van pagina-inzamelingsacties is momenteel beschikbaar op computers voor geverifieerde pagina’s die de tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen van Facebook gebruiken. Bedrijfsbeheerders van een pagina kunnen alleen een inzamelingsactie maken in Bedrijfsmanager.

Een inzamelingsactie maken:
 1. Ga naar facebook.com/fundraisers/
 2. Klik op de knop Geld inzamelen.
 3. Selecteer de non-profit waarvoor je de inzamelingsactie wilt maken wanneer er wordt gevraagd Voor wie zamel je geld in?
 4. Als er wordt gevraagd Wie organiseert de inzamelingsactie?, klik je op het vervolgkeuzemenu. Degene die de inzamelingsactie maakt ziet zijn of haar persoonlijke profiel en eventuele pagina’s die hij of zij beheert en die in aanmerking komen voor het maken van inzamelingsacties. Selecteer de pagina van de non-profit waarvoor je een inzamelingsactie wilt maken.
 5. Voeg een inzamelingsdoel en einddatum toe en klik op Volgende.
 6. Vul de titel en beschrijving van je inzamelingsactie in en klik op Volgende.
 7. Laatste stap: kies een omslagfoto. Klik vervolgens op Maken en je inzamelingsactie wordt openbaar zichtbaar.

De donatieknop is een simpele, discrete manier om je volgers aan te sporen bij te dragen aan je goede doel. Je kunt de donatieknop toevoegen aan je paginakop en berichten, zodat het eenvoudiger wordt voor mensen om in enkele tikken een bijdrage te leveren

Op deze manier kun je de donatieknop gebruiken:
 1. Ga naar de pagina van je non-profit
 2. Selecteer Een knop toevoegen. Als je al een knop hebt, plaats je je muisaanwijzer erop en selecteer je Aanzet tot actie bewerken
 3. Selecteer Doneren in het vervolgkeuzemenu
 • Selecteer Doneren via Facebook als je je al hebt geregistreerd voor het gebruik van de tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen van Facebook
 • Selecteer Doneren via een website als je gebruikers naar je site wilt sturen

Facebook is een goede plek voor mensen om hun passies te delen. Dit maakt het een ideaal platform om geld in te zamelen voor hun favoriete non-profit. (Die van jou!) Ze kunnen hun persoonlijke verhalen delen, vrienden over je missie vertellen en zich samen inzetten voor een inzamelingsdoel.

Facebook biedt genoeg effectieve en gebruiksvriendelijke tools voor inzamelingsacties. Spoor je supporters aan deze te gebruiken ter ere van Moederdag. Elk van deze drie bewezen strategieën is een goede keuze.

 1. Een inzamelingsactie maken
 2. Live gaan met een donatieknop
 3. Een donatieknop toevoegen aan hun berichten

Onthoud het volgende: je kunt de aangepaste landingspagina van je non-profit gebruiken om de inzamelingsacties van je supporters te tonen en andere volgers te inspireren zelf ook een inzamelingsactie te maken. Elke landingspagina heeft een unieke URL die overal kan worden gebruikt: in e-mailmarketing, in Facebook-berichten, op je website of via andere kanalen. Meer informatie.

Facebook Live biedt je supporters een unieke mogelijkheid om ervaringen te delen terwijl ze plaatsvinden. Dit kan vooral een krachtig hulpmiddel zijn tijdens bepalende culturele momenten. Door de donatieknop toe te voegen aan een livevideo, kunnen deze evenementen worden gebruikt om geld in te zamelen voor je non-profit. Alles wat hiervoor nodig is, is een geverifieerde pagina op Facebook. Kijkers kunnen in realtime of nadat de video is geplaatst een bijdrage leveren.

Hoe supporters een donatieknop kunnen toevoegen aan hun livevideo:
 1. Je non-profit moet worden geregistreerd om de tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen te gebruiken. Bekijk de vereisten.
 2. Zodra je bent goedgekeurd, kunnen supporters naar de Facebook-app voor iOS op een mobiel apparaat gaan en in de berichtensamensteller tikken op de knop Live.
 3. Voordat ze live gaan, tikken ze linksonder in het scherm op de knop voor meer opties. Daarna tikken ze op Donatieknop toevoegen en selecteren ze de betreffende non-profit.
 4. Zodra ze live gaan, wordt de donatieknop voor de geselecteerde non-profit onderaan de livevideo toegevoegd. Vrienden of fans kunnen nu rechtstreeks via de video doneren terwijl ze ernaar kijken of kunnen doneren nadat de video op de pagina van de maker is geplaatst.
 5. Mensen kunnen zien hoeveel geld er al is ingezameld.
Genereer vooraf bekendheid

Als je je inzamelingsdoelen en -activiteiten voor Moederdag vooraf aan je supporters aankondigt, raken ze meer betrokken in het proces. Ze zullen je helpen de boodschap te verspreiden. Overweeg een donatieknop toe te voegen aan je berichten als het inzamelen van geld je primaire doelstelling is.

Deel inspirerende verhalen

Is er een voorbeeld van hoe iemands sympathieke moeder is geholpen door het werk van je non-profit? Nu is het moment om dit te delen. Creativiteit wordt altijd aangemoedigd. Het verhaal kan de vorm hebben van een gedicht, brief of lied. Of nog beter: gebruik Facebook Live om een memorabel verhalenevenement te maken.

Stimuleer mensen om te handelen

Je supporters vragen berichten in te zenden om hun moeder te eren, is een gegarandeerde manier om betrokkenheid te stimuleren. Je kunt je supporters zelfs uitdagen een inzamelingsactie te organiseren ter ere van hun moeder.

Promoot moederdagcadeaus

Van je moeder houden is makkelijk, maar iets voor je moeder kopen niet altijd. Je kunt dit makkelijker maken door een lijst met de top 10 moederdagcadeaus te plaatsen op je Facebook-pagina of website.

Maak gebruik van je influencers

Misschien ken je communityleden of bekende personen die moeder zijn of een moeder met een inspirerend verhaal hebben. Nodig diegene uit zijn of haar verhaal te vertellen op Facebook Live. Als de betreffende persoon hiermee akkoord gaat, vraag je hem of haar een donatie te doen aan je inzamelingsactie en dit te delen op zijn of haar eigen pagina met een uitleg over de reden van de donatie.

Maak visuele berichten die je supporters kunnen delen

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Een foto kan ook een krachtige manier zijn om supporters aan te spreken. Als je een ontwerper hebt, kun je een afbeelding laten maken als eerbetoon aan de speciale dag van onze moeders. Stimuleer je volgers de afbeelding zelf te gebruiken.

Maak en deel een profielkader voor Moederdag

Profielkaders zijn een leuke nieuwe manier waarmee Facebook-gebruikers zich kunnen uiten. Ze kunnen ook een extra visuele boost geven aan je Moederdag-campagne.

Registreer je hier voor de tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen van Facebook.