Insamlingsvägledning för ideella organisationer – mors dag

Helger och kulturella ögonblick är bra tillfällen att öka medvetenheten och samla in pengar. Genom att matcha rätt ögonblick med rätt målgrupp kan du skapa verklig energi. Mors dag är perfekt i det här fallet. Använd Facebook och utnyttja mors speciella dag för att ta kontakt med dina följare.

Fyra sätt att få ut mesta möjliga av mors dag

Verifierade ideella sidor kan nu skapa en insamling från sin sida. Sätt upp ett mål och en deadline för insamlingen. Supportrar kan skänka en gåva direkt till Facebook med några få klick. OBS! Att skapa insamlingar på sidor är i nuläget bara tillgängligt på datorn för verifierade sidor med Facebooks verktyg för välgörande ändamål.Företagsadministratörer för en sida kan bara skapa en insamling via Business Manager.

Så här skapar du en insamling:
 1. Besök facebook.com/fundraisers/
 2. Klicka på knappen Samla in pengar.
 3. Välj den ideella organisation du vill samla in åt när du får frågan fråga Vem samlar du in pengar åt?
 4. Klicka på rullgardinsmenyn under Vem organiserar insamlingen?. Personen som skapar insamlingen ser sin egen profil samt eventuella andra sidor personen är admin för och som kan skapa insamlingar. Välj den ideella sida som du vill skapa en insamling för.
 5. Lägg till mål och deadline för insamlingen och tryck sedan på Nästa.
 6. Ange titel och beskrivning för insamlingen och tryck på Nästa.
 7. Sista steget: Välj en omslagsbild. Tryck sedan på Skapa så visas insamlingen offentligt.

Knappen Skänk en gåva är ett enkelt sätt att uppmuntra följarna att bidra till ditt välgörande ändamål. Du kan lägga till knappen Skänk en gåva i sidans rubrik och inlägg så att andra kan bidra genom några få tryck.

Så här gör du:
 1. Gå till den ideella organisationens sida
 2. Välj Lägg till en knapp, eller om du redan har en knapp, håll muspekaren över den och välj Redigera Call to Action.
 3. Välj Skänka en gåva på rullgardinsmenyn
 • Välj Skänk en gåva via Facebook om du redan har registrerat dig för att använda Facebooks verktyg för välgörande ändamål
 • Välj Skänk en gåva via en webbplats om du vill hänvisa användarna till din webbplats

Facebook är en bra plats för personer att dela sina intressen. Detta gör det till en idealisk plats för dem att samla in pengar åt sin favoritvälgörenhet. (Din!) De kan dela med sig av personliga berättelser, berätta för vänner om ditt mål och bidra till insamlingen.

Facebook erbjuder många effektiva, lättanvända insamlingsverktyg. Uppmuntra anhängarna att använda dem på mors dag. De här beprövade strategierna fungerar alltid.

 1. Skapa en insamling
 2. Gå live med knappen Skänk en gåva
 3. Lägg till knappen Skänk en gåva i deras inlägg

Kom ihåg: Nu kan du använda din ideella organisations målsida för att visa supportarnas insamlingar och inspirera andra följare att skapa egna insamlingar. Varje målsida har en unik URL som kan användas överallt: i e-postmarknadsföring, i Facebook-inlägg, på din webbplats och på andra kanaler. Läs mer.

Facebook Live ger dina supportrar en unik möjlighet att dela upplevelser i realtid. Detta kan vara särskilt kraftfullt när man definierar kulturella händelser. Genom att lägga till knappen Skänk en gåva i livevideon kan dessa händelser utnyttjas för att samla in pengar åt en ideell organisation. Allt som behövs är en verifierad sida på Facebook. Tittarna kan bidra i realtid eller när videon har publicerats.

Så här kan supportrar lägga till knappen Skänk en gåva i sin livevideo:
 1. Din ideella organisation måste ha registrerats för att använda verktyg för välgörande ändamål. Se kraven.
 2. När du har godkänts kan supportarna gå till Facebook-appen på en mobil enhet med iOS och trycka på knappen Live i inläggsfunktionen.
 3. Innan du sänder live trycker du på knappen ”” för fler alternativ längst ned till vänster på skärmen. Tryck på lägg till knappen Skänk en gåva och välj en ideell organisation.
 4. När du går live finns knappen för att skänka en gåva till den ideella organisationen du valde längst ned i din livevideo, så att vänner eller fans kan skänka direkt från videon när de tittar eller efter att du har publicerat videon på din sida.
 5. Människor kommer att kunna se hur mycket pengar som har samlats in.
Skapa engagemang i förväg

Att ge supportarna information i förväg om insamlingsmål för mors dag och aktiviteter är ett bra sätt att engagera dem i processen. De hjälper dig att förmedla budskapet! Överväg att lägga till knappen Skänk en gåva i dina inlägg om insamling är ditt primära mål.

Dela händelser som inspirerar

Finns det ett exempel på hur någons mamma har dragit nytta av din ideella organisations arbete? Nu är det dags att dela det. Kreativitet uppmuntras alltid. Händelsen kan vara en dikt, bokstäver eller en sång. Du kan även använda Facebook Live för att skapa en minnesvärd storytelling-händelse.

Uppmuntra personer att agera

Att be anhängarna att skicka inlägg som hyllar deras mammor är ett stensäkert sätt att skapa engagemang. Du kan även utmana följarna att ordna en insamling till sin mammas ära.

Lyft fram gåvor på mors dag

Det är lätt att älska mammor, men det är inte alltid lätt att shoppa åt dem. Du kan göra det lätt genom att publicera en lista över ”De 10 bästa gåvorna på mors dag” på din Facebook-sida eller webbplats.

Utnyttja dina influencers.

Du kanske känner någon i communityn eller en offentlig person som är mamma eller som har en mamma med en inspirerande historia. Bjud in dem att dela sin historia på Facebook Live. Om de är villiga att göra det ber du dem skänka en gåva till din insamling och dela det på sin egen sida med en förklaring om varför de skänkt.

Skapa visuella inlägg som följarna kan dela

En bild säger mer än tusen ord. Den kan också vara ett effektivt sätt att engagera anhängarna. Om du har en designer kan du överväga att skapa ett visuellt intryck som knyter an till mors dag. Uppmuntra följarna att ”låna” den för egen användning.

Skapa och dela ett profilmotiv för mors dag

Profilmotiv är ett nytt roligt sätt för Facebook-användare att uttrycka sig. De kan även ge din mors dags-kampanj en extra visuell boost.

Registrera dig för Facebooks verktyg för gåvor till ideella organisationer här.