Je supporters helpen hun verjaardag te gebruiken om iets terug te doen

Mensen gebruiken Facebook om gelukwensen te sturen en verjaardagen te vieren met vrienden. Elke dag sturen meer dan 45 miljoen mensen verjaardagswensen op Facebook. Daarom is het belangrijk voor ons dat je je verjaardag kunt vieren op de manier die jij wilt.

We hebben om deze reden een ervaring voor verjaardagsinzamelingsacties gemaakt, waarmee we verjaardagen nog meer betekenis willen geven voor de mensen die ze vieren op Facebook.

Iets terug doen op een verjaardag

Mensen gebruiken hun verjaardag vaak om een goed doel te steunen en er zijn mensen die Facebook gebruiken om geld in te zamelen voor een goed doel dat ze belangrijk vinden. Voor degenen in de Verenigde Staten hebben we dit eenvoudiger gemaakt door mensen en pagina’s van bekende personen de mogelijkheid te geven rechtstreeks op Facebook een inzamelingsactie te maken voor hun verjaardag.

Twee weken voor hun verjaardag krijgen mensen een bericht van Facebook in hun nieuwsoverzicht waarin ze de optie krijgen een inzamelingsactie te maken voor hun verjaardag. Ze kunnen een inzamelingsactie maken voor een van de 750.000 non-profits in de Verenigde Staten die beschikbaar zijn voor inzamelingsacties op Facebook. Zorg dat je non-profit in aanmerking komt. Vrienden van de maker krijgen een melding waarin ze worden uitgenodigd het goede doel te steunen ter ere van de speciale dag van hun vriend.

Manieren waarop je non-profit kan profiteren van verjaardagsinzamelingsacties

1. Zorg dat je non-profit in aanmerking komt voor inzamelingsacties door je te registreren voor de tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen van Facebook.

2. Zodra je bent aangemeld, kun je je supporters laten weten dat ze hun verjaardag kunnen doneren aan je goede doel. Je kunt deze link gebruiken in je promotiemateriaal om supporters rechtstreeks door te sturen naar de configuratie voor verjaardagsinzamelingsacties:
https://www.facebook.com/fundraisers?birthday&source=pships

3. Maak een campagne voor verjaardagsinzamelingsacties: vraag supporters die in een bepaalde maand jarig zijn om een inzamelingsactie te maken voor een specifieke actuele behoefte. Als je bijvoorbeeld een voedselbank bent, kun je supporters die in november jarig zijn, vragen een inzamelingsactie te maken voor je actie voor de aankomende feestdagen.