Hjälp dina supportrar att använda sin födelsedag för att ge tillbaka

Människor kommer till Facebook för att skicka hälsningar och fira födelsedagar med vänner. Faktum är att varje dag skickar 45 miljoner människor födelsedagshälsningar på Facebook och därför är det viktigt för oss att se till att du kan fira som du vill.

Därför har vi skapat en insamlingsfunktion för födelsedagar som vi hoppas ska göra födelsedagarna ännu mer meningsfulla när människor firar på Facebook.

Ge tillbaka på en födelsedag

Användare dedikerar ofta sin födelsedag för att stötta ett ändamål, och vi har sett hur användare använder Facebook för att samla in pengar till ändamål som är viktiga för dem. För användare i USA har vi gjort det enklare att göra det genom att ge personers och offentliga personers sidor möjligheten att skapa en insamling till sin födelsedag direkt på Facebook.

Två veckor före sin födelsedag får en användare på Facebook ett meddelande i nyhetsflödet med möjligheten att skapa en insamling inför sin födelsedag. Personen kan skapa en insamling till förmån för någon av de 750 000 ideella organisationerna i USA som finns att välja mellan på Facebook. Kontrollera att den ideella organisationen är kvalificerad. Vännerna till personen bakom insamlingen får ett meddelande med en inbjudan om att stötta ändamålet för att hedra sin väns särskilda dag.

Så här kan din ideella organisation dra nytta av födelsedagsinsamlingar

1. Se till att din ideella organisation är kvalificerad för insamlingar genom att registrera dig för Facebooks verktyg för gåvor till välgörande ändamål.

2. När du har registrerat dig ska du informera anhängarna om att de kan skänka sin födelsedag till ditt välgörande ändamål. Du kan använda denna länk i kampanjmaterial för att skicka anhängarna direkt till konfigurationen av födelsedagsinsamlingen:
https://www.facebook.com/fundraisers?birthday&source=pships

3. Skapa en kampanj för födelsedagsinsamlingar – be supportrar med födelsedag i en viss månad att skapa en insamling åt ett visst behov som är rätt i tiden. Om du exempelvis driver en matbank kan du be supportrar med födelsedag i november att skapa en insamling för din kampanj för julmat.