Vijf effectieve methoden voor inzamelingsacties van bekende personen op Facebook

In 2018 hebben we al een aantal zeer succesvolle pagina-inzamelingsacties gezien van bekende personen die hun invloed en doelgroep op Facebook willen inzetten om de goede doelen te steunen die belangrijk voor ze zijn. Dit zijn een aantal van de nieuwste lessen die we hebben geleerd van succesvolle inzamelingscampagnes van bekende personen die hun doelen organisch behaalden zonder betaalde advertenties.

Effectieve methoden
1. Socialiseren leidt tot meer donaties

Makers van inzamelingsacties die in gesprek gaan met hun fans op de inzamelingsactiepagina en via berichten, zamelen doorgaans meer geld in. Plaats berichten in je inzamelingsactie om het gesprek op gang te brengen en om het communitygevoel aan te wakkeren en zo connecties op te bouwen met je fans.

Sam Smith plaatste veel foto’s van zijn werk met War Child UK om de betrokkenheid van zijn fans bij zijn verjaardagsinzamelingsactie te stimuleren.

2. Gebruik bemoedigende woorden

Als je fans wilt aansporen om te doneren, zien we dat woorden als ‘we’, ‘samen’ en ‘ons’ beter werken dan ‘ik’ en ‘mijn’. Probeer woorden te gebruiken waardoor je fans zich onderdeel van je team en een onderdeel van een community voelen.

De inzamelingsactie van Tegan en Sara voor de Tegan and Sara Foundation biedt goede voorbeelden van dit soort woorden in hun berichten en in het verhaal van hun inzamelingsactie.

3. Vraag fans je inzamelingsactie te delen

Delen staat sterk in verband met het inzamelen van geld. De meeste deelacties worden gedaan door niet-donateurs, maar hun deelacties maken wel een verschil. Vraag fans die niet kunnen doneren of ze de inzamelingsactie willen delen.

Linkin Park behaalde het inzamelingsdoel van $ 90.000 met 44.000 deelacties van hun inzamelingsactie voor het One More Light Fund.

4. Toon je connectie

Gebruik een omslagfoto en afbeeldingsfoto’s van je inzamelingsactie om beeldmateriaal van je steun aan het goede doel te delen. Fans reageren sneller op goede doelen waarvan ze zien dat bekende personen ze echt belangrijk vinden en beeldmateriaal is een goede manier om je geschreven verhaal over je affiniteit met het goede doel aan te vullen.

Novak Djokovic gebruikte een omslagfoto van zijn werk met de Novak Djokovic Foundation, een organisatie die hij startte om kinderen uit achterstandswijken in Servië te helpen. Naar inzamelingsactie.

5. Deel je verhaal

Deel je persoonlijke connectie met het goede doel in het verhaalgedeelte van de inzamelingsactie. Fans zijn meer betrokken bij inzamelingsacties waarvan ze kunnen zien dat mensen er een authentieke connectie mee hebben. Deel hoe je betrokken bent geraakt bij het goede doel en waarom je het belangrijk vindt.

Madonna gebruikte haar verjaardagsinzamelingsactie om uit te leggen waar haar niet-aflatende toewijding vandaan komt om kwetsbare kinderen een liefdevol thuis te bieden via haar stichting Raise Malawi.

De configuratiegids voor inzamelingsacties van bekende personen downloaden
Een pagina-inzamelingsactie maken (alleen computer)