Fem metodtips för insamlingar från offentliga personer på Facebook

Under 2018 har vi redan sett flera mycket framgångsrika insamlingar från sidor från offentliga personer som vill använda sina möjligheter till inflytande och sina målgrupper på Facebook för att stödja frågor som är viktiga för dem. Här kommer några av de senaste lärdomarna från några av våra mest framgångsrika insamlingar från offentliga personer som har nått sina mål organiskt utan betalda annonser.

Metodtips
1. Umgänge leder till fler gåvor

Skapare av insamlingar som kommunicerar med sina fans på sina insamlingssidor och i sina inlägg brukar samla in mer pengar. Inspirera till en känsla av samhörighet, skapa kontakter med dina fans och få igång samtalet genom att publicera inlägg i din insamling.

Sam Smith publicerade många foton från sitt arbete med War Child UK för att inspirera sina fans att interagera med hans födelsedagsinsamling.

2. Använd inkluderande och uppmuntrande ord

Vi har märkt att ord som “vi”, “tillsammans” och “oss” fungerar bättre än “jag” och “min” för att uppmuntra fans att skänka gåvor. Prova att använda ord som gör att dina fans känner att de arbetar i ett team och att de utgör en del av en community.

Tegan and Saras insamling för Tegan and Sara Foundation innehåller bra exempel på inkluderande språk i sina inlägg och insamlingens berättelse.

3. Be fans att dela din insamling

Delning har en tydlig koppling till insamlade pengar. De flesta delningar görs av personer som inte skänker en gåva, men deras delningar gör skillnad! Be fans som inte kan skänka en gåva att dela insamlingen i stället.

Linkin Park kunde nå sitt mål (att samla in 90 000 USD) tack vare 44 000 delningar av deras insamling för One More Light Fund.

4. Visa din anslutning

Använd en omslagsbild för insamlingen och bildinlägg för att dela med dig av bilder för ditt stöd av frågan. Fans brukar ge bra respons på frågor som de ser att offentliga personer verkligen bryr sig om, och bilder passar utmärkt för att komplettera den skriftliga historia som du berättar om varför du bryr dig om frågan.

Novak Djokovic använde en omslagsbild som visade hans arbete med Novak Djokovic Foundation, en organisation som han startade för att hjälpa barn från svåra förhållanden i Serbien. Besök insamlingen.

5. Sprid ditt budskap

Dela din personliga koppling till frågan i avsnittet för insamlingens berättelse. Fans brukar interagera med insamlingar som de ser att personer har en äkta koppling till. Dela med dig om hur du blev involverad i den här frågan och varför du bryr dig om den.

Madonna använde sin födelsedagsinsamling för att förklara sitt “outtröttliga engagemang för att ge utsatta barn ett kärleksfullt hem” genom sin stiftelse Raise Malawi.

Ladda ned konfigurationsvägledning för insamlingar från offentliga personer
Skapa en insamling från en sida (endast dator)