#Checklist ter voorbereiding op #GivingTuesday 2018 op Facebook

Misschien zijn je voorbereidingen op Giving Tuesday in volle gang of begin je net met plannen. Bekijk hoe dan ook onze checklist om er zeker van te zijn dat je non-profit op de hoogte is van de manieren waarop je de tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen van Facebook kunt gebruiken om op 27 november geld in te zamelen.

1. Verifieer je Facebook-pagina

Het verifiëren van je pagina is een vereiste om je te kunnen registeren voor Facebook Betalingen en voor toegang tot sommige van onze tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen. Je moet je aanmelden om de grijze verificatiebadge op je pagina te krijgen. Hier vind je de aanmeldinstructies.

2. Registreren voor Facebook Betalingen

Als je toegang wilt krijgen tot enkele van de functies van onze tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen, moet je je registreren voor Facebook Betalingen. De verwerkingstijd van aanmeldingen varieert, dus zorg ervoor dat je je ruim voor Giving Tuesday aanmeldt.

3. Bekijk donatierapporten

Zodra je je hebt geregistreerd voor Facebook Betalingen, kun je transactie- en uitbetalingsrapporten bekijken. Deze informatie helpt je inzicht te krijgen in wie er heeft gedoneerd en hoeveel er is gedoneerd aan je organisatie via donatieknoppen en inzamelingsacties op Facebook. Bekijk de details.

4. Promoot de optie Terugkerende donaties

Facebook heeft onlangs voor donateurs de mogelijkheid toegevoegd om maandelijks te doneren. Overweeg dit in je promoties te vermelden om terugkerende donaties te stimuleren.

5. Maak een pagina-inzamelingsactie

Merken, bekende personen en non-profits kunnen nu een inzamelingsactie voor een non-profit maken op hun Facebook-pagina. Ga naar facebook.com/fundraisers op je computer om aan de slag te gaan.

6. Zeg toe om donaties voor je inzamelingsactie aan te vullen

Wanneer je een inzamelingsactie voor een non-profit op Facebook maakt, kun je donaties aan die inzamelingsactie ook aanvullen. Meer informatie.

7. Leer van de lessen van vorig jaar

We hebben de lessen van de Giving Tuesday-campagne van vorig jaar verzameld om je richtlijnen te geven voor je inzamelingsinspanningen tijdens Giving Tuesday dit jaar. Download het volledige rapport of bekijk de infographic voor de belangrijkste lessen.

8. Bekijk ons handboek voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen

We zijn inzamelingstools blijven toevoegen en hebben bestaande tools bijgewerkt. Bekijk ons handboek voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen voor meer informatie over alle beschikbare inzamelingstools voor je organisatie. Pagina over Giving Tuesday bekijken.

Kom in de komende weken terug voor meer details over wat Facebook doet om de inzamelingsinspanningen tijdens deze Giving Tuesday te steunen.