Förberedelsechecklista för #GivingTuesday 2018 på Facebook

Även om dina förberedelser inför Giving Tuesday är på god väg, eller om du precis har börjat göra upp en plan, kan du gå igenom vår checklista för att förvissa dig om att din ideella organisation känner till på vilka sätt ni kan använda Facebooks verktyg för välgörenhetsinsamlingar för att samla in pengar den 27 november.

1. Verifiera Facebook-sidan

En verifierad sida är ett krav för att du ska kunna registrera dig för Facebook-betalningar och få åtkomst till några av våra insamlingsverktyg. För att få det grå veriferingsmärket på din sida måste du göra en ansökan. Applikationsanvisningar får du här.

2. Registrera dig för Facebook-betalningar

För att få åtkomst till några av våra insamlingsverktyg måste du registrera dig för Facebook-betalningar. Behandlingstiden för ansökningarna varierar, så kom ihåg att ansöka i god tid inför Giving Tuesday.

3. Kom åt gåvorapporter

När du har registrerat dig för Facebook-betalningar får du åtkomst till transaktions- och utbetalningsrapporter. Genom den informationen kan du dels ta reda på vilka som har skänkt en gåva till organisationen, och dels hur mycket som har skänkts till organisationen genom knappen Skänk en gåva och insamlingar på Facebook. Visa detaljer.

4. Marknadsför återkommande gåvor

Facebook har nyligen gjort det möjligt för givare att skänka pengar månadsvis. Överväg att inkludera det alternativet i dina kampanjer för att uppmuntra återkommande gåvor.

5. Skapa en insamling via en sida

Varumärken, offentliga personer och ideella organisationer kan nu skapa välgörenhetsinsamlingar från sin Facebook-sida. Gå till facebook.com/fundraisers på en dator för att komma igång.

6. Matcha gåvorna till insamlingen

När du skapar en insamling för en ideell organisation på Facebook kan du även ange att du ska matcha gåvor till insamlingen. Ta reda på mer.

7. Dra lärdomar från fjolårets resultat

Vi har sammanställt lärdomar från fjolårets Giving Tuesday-kampanj som en vägledning för ditt insamlingsarbete inför årets Giving Tuesday. Ladda ned den fullständiga rapporten eller se infografiken för fler detaljer.

8. Se vår vägledning för välgörenhetsinsamlingar

Vi har fortsatt lagt till och uppdaterat våra insamlingsverktyg. Se vår vägledning för välgörenhetsinsamlingar för att läsa mer om vilka insamlingsverktyg som finns tillgängliga för din organisation. Visa Giving Tuesday-sidan.

Kom tillbaka om några veckor för mer information om vad Facebook gör för att stötta insamlingsarbetet denna Giving Tuesday.