headline image photos of writers

To måter å kombinere Facebook-annonser på og e-post for en vellykket innsamlingsaksjon på slutten av året

Fra vår nye Lift-serie: Et samarbeid mellom Facebook og profesjonelle ikke-kommersielle markedsførere som har utviklet unike og effektive strategier for å hjelpe ideelle organisasjoner med å gjøre en forskjell.

Av Cheryl Contee og Ryanne Brown fra Do Big Things

Du lurer kanskje på om Facebook-annonser er riktig for organisasjonen din, eller kanskje du er usikker på hvordan du innlemmer Facebook-annonser i innsamlingsaksjoner på nettet på best mulig måte. Kanskje du husker reklamen for frokostblanding som viste en tallerken med frokostblanding sammen med juice, melk, brød, frukt og andre matvarer «som del av en fullverdig frokost».  Vi har sett at det å bruke Facebook-annonser sammen med andre innsamlingskanaler, som f.eks. e-post, kan hjelpe ideelle organisasjoner med å skape en mer fengende kampanje enn om de bare sender en e-post. Her er to eksempler på hvordan vi brukte denne flerkanalstilnærmingen med ideelle organisasjoner.  

1. Målrett Facebook-annonser mot e-postlisten din

Mål
Vi samarbeidet med et stort barnesykehus om en giverkampanje på slutten av året, og formålet var å sørge for en sunn og frisk fremtid for barn og mødre. Målet vårt var å hjelpe dem med å fremme innsamlingsaksjonen deres på nettet og samtidig få en større og mer variert giverbase. 

Strategi
Sammen designet vi en strategi som inneholdt et interaktivt kort, og brukte e-postlisten deres som et utgangspunkt for å målrette budskapet mot personer med størst sannsynlighet for å gi et bidrag. 

Teamet utviklet og kjørte en Facebook-annonsekampanje målrettet mot personer med størst sannsynlighet for å gi et bidrag. Vi brukte en kombinasjon av Facebooks målrettingsmuligheter, deriblant egendefinerte publikum, interessebaserte publikum og speilpublikum.

Hvis du ikke kjenner til Facebooks speilpublikum, kan du lese mer om hvordan det fungerer her.

  1. Start med et kildepublikum – denne listen kan være personer som har likt organisasjonens Facebook-side eller er satt sammen fra mobilappen din, en sporingspiksel eller e-postlisten din.
  2. Last opp listen til Annonseadministrasjon – Facebooks system analyserer listen for å forstå hva disse personene kan ha til felles, ting som demografi, interesser eller tilhørighet.
  3. Facebook søker etter personer på Facebook som ser ut som kildepublikummet ditt, og viser annonsene dine til dem.

Vi brukte bilder av unge sykehuspasienter og en handlingsoppfordring som ba folk om å signere et kort som skulle gis til et sykt barn, og å gi et bidrag til sykehuset. Vi utformet et dynamisk, hjertevarmt budskap som vi mente ville føre til stort sosialt engasjement.

Resultater

  • skapte et sterkt engasjement på Facebook, godt over bransjens målestokker 
  • innbrakte bidrag som ga en langsiktig avkastning og langvarige bidragsgivere til sykehuset, noe som bidrar til å beskyttet sykehuset fremtid i en ny tidsalder

2. Frem e-postmeldinger med annonser

Mål
Her er et annet eksempel på hvordan bruke e-post og sosiale medier sammen for å sette fart på innsamlingsaksjonen dine. Do Big Things er stolt av å være partner med I AM ALS, en pasientorientert organisasjon og et fellesskap som er opptatt av å spre informasjon og bevissthet om sykdommen, og som tilbyr ressurser til dem som lever med ALS. Som del av lanseringen av organisasjonen inngikk Do Big Things et partnerskap med I AM ALS for å utvide e-postlisten deres helt fra bunnen av.

Strategi
Vi benyttet interessebasert målretting på Facebook for å finne personer som allerede var interessert i emner tilsvarende ALS, bidrag til veldedighet og frivillig innsats. Vi designet også informative og positive tekster og bilder. Selv om vi primært fokuserte på å utvide e-postlisten, ønsket vi i tillegg å legge til rette for at familier med ALS kunne komme sammen, og samtidig skape økt oppmerksomhet om denne nye organisasjonen som en ressurs for å hjelpe dem. 

  • la til ~1000 ny e-postabonnenter over natten
  • brukte et lite budsjett – mindre enn USD 10 000
  • det sosiale engasjementet inkluderte blant annet 10 000 likerklikk, kommentarer og delinger – noe som viste at det fantes et støttende fellesskap der ute som var parat til å dele informasjon om denne sykdommen på nettet

Lærdom

Facebook-annonser kan raskt og effektivt bidra til å promotere innsamlingsaksjoner – enten det skjer på slutten av året eller året rundt. Facebook har blitt en viktig del av folks liv, særlig rundt ferier og høytider når vi sender hverandre hilsener, bilder og videoer av venner og familie. Du kan begynne med din nåværende e-postliste og finne flere personer som ligner dem, eller som finnes innenfor deres rekkevidde. Eller du kan begynne helt fra bunnen av og finne personer som har vist interesse for emner som ligger tett opptil organisasjonens kjernemål, og som faktisk gjerne vil støtte deg.

Blås nytt liv i innsamlingen og rekkevidden din med en innovativ flerkanalstilnærming som også viser frem kreative, menneskesentrerte bilder og budskap som får publikummet ditt til å gjennomføre positive handlinger. Sammen er Facebook og e-post faktisk del av en fullverdig frokost … en fullverdig strategi for en innsamlingsaksjon på slutten av året!

Hva nå?

Hvis du vil se flere ideer og ressurser som kan brukes til å skape blest om saken din denne giverperioden, kan du besøke ressurssenteret vårt for giverperioden. Se ressurser.