headline image photos of writers

Twee manieren om Facebook-advertenties en e-mails te combineren voor succes bij inzamelingsacties aan het einde van het jaar

Uit onze nieuwe reeks Verbetering: een samenwerking tussen Facebook en deskundige non-profitmarketeers die unieke en effectieve strategieën hebben ontwikkeld om non-profits te helpen impact te maken.

Door Cheryl Contee en Ryanne Brown van Do Big Things

Je vraagt je misschien af of Facebook-advertenties bij je organisatie passen, of je weet niet zeker hoe je op de juiste manier Facebook-advertenties kunt toevoegen aan je mix van online inzamelingsacties. Misschien herinner je je de reclames voor ontbijtgranen waarin een bakje ontbijtgranen is te zien met sap, melk, geroosterd brood, fruit en andere voedingsmiddelen “als onderdeel van een compleet ontbijt”.  We hebben ontdekt dat het gebruik van Facebook-advertenties samen met andere kanalen voor inzameling, zoals e-mail, non-profits kan helpen een campagne op te bouwen die meer aansprekend is dan wanneer je alleen e-mail gebruikt. Hier volgen twee voorbeelden van hoe we deze aanpak met meerdere kanalen hebben gebruikt voor non-profits.

1. Facebook-advertenties targeten op je e-maillijst

Doelstelling
We hebben met een groot kinderziekenhuis samengewerkt aan een donatiecampagne voor het einde van het jaar. De missie van het ziekenhuis was om een gezonde toekomst te verzekeren voor kinderen en moeders. Onze doelstelling was niet alleen om te helpen de online inzameling van het ziekenhuis te stimuleren, maar ook om te zorgen voor diversiteit in en een toename van het aantal donoren. 

Strategie
Samen hebben we een strategie ontworpen met een interactieve kaart voor de feestdagen en hebben we de e-maillijst van het ziekenhuis gebruikt als beginpunt om zijn berichten te targeten op mensen waarvan de kans het grootst is dat ze doneren. 

Ons collectieve team heeft een Facebook-advertentiecampagne ontwikkeld en uitgevoerd waarmee mensen werden getarget waarvan de kans het grootst is dat ze doneren. Dit werd gedaan met behulp van een combinatie van de targetingopties van Facebook, waaronder aangepaste doelgroepen, doelgroepen op basis van interesses en vergelijkbare doelgroepen.

Als je niet bekend bent met de optie van vergelijkbare doelgroepen van Facebook, dan leggen we je hier uit hoe deze optie werkt.

  1. Begin met een brondoelgroep. Deze lijst kan bestaan uit mensen die de Facebook-pagina van je organisatie leuk vinden, mensen uit je mobiele app, uit een trackingpixel of uit je e-maillijst.
  2. Upload je lijst naar Advertentiebeheer. Het systeem van Facebook analyseert de lijst om inzicht te krijgen in wat deze mensen gemeen hebben, zoals hun demografische gegevens, interesses of affiniteiten.
  3. Facebook zoekt mensen op Facebook die lijken op je brondoelgroep en geeft je advertenties aan hen weer.

Met behulp van foto’s van jonge ziekenhuispatiënten vroeg onze aanzet tot actie de mensen om een kaartje te tekenen dat aan zieke kinderen zou worden gegeven. Ook vroeg onze aanzet tot actie deze mensen om te doneren aan het ziekenhuis. We hebben dynamische, hartverwarmende berichten gemaakt waarvan we dachten dat ze een grote sociale betrokkenheid zouden opwekken.

Resultaten

  • Stimulatie van sterke betrokkenheid op Facebook die de benchmarks van de branche overtrof. 
  • Donaties die een ROI op de lange termijn en blijvende donoren opleverden voor het ziekenhuis en zo de toekomst van het ziekenhuis in een nieuw tijdperk helpen beschermen.

2. E-mailberichten stimuleren met advertenties

Doelstelling
Hier volgt nog een voorbeeld van het gebruik van een combinatie van e-mail en sociale media om meer te bereiken met je inzamelingsactie. Do Big Things is een trotse partner van I AM ALS, een patiëntgerichte organisatie en community die zich richt op het verspreiden van bekendheid over de ziekte en het verstrekken van hulpmiddelen aan de mensen die leven met ALS. Als onderdeel van de lancering van de organisatie is Do Big Things een samenwerkingsverband aangegaan met I AM ALS om hun e-maillijst van de grond af aan op te bouwen.

Strategie
We hebben targeting op basis van interesses op Facebook gebruikt om mensen te vinden die al waren geïnteresseerd in onderwerpen die vergelijkbaar zijn met ALS, liefdadigheid en vrijwilligerswerk. We hebben ook educatieve en positieve tekst en afbeeldingen ontworpen. Ondanks het feit dat de voornaamste focus lag op het opbouwen van een e-maillijst, wilden we uiteindelijk ook graag gezinnen met ALS bij elkaar brengen en hen bewust maken van deze nieuwe organisatie als een bron om hen te helpen. 

  • Ongeveer 1000 nieuwe e-mailabonnees toegevoegd, bijna van de ene op de andere dag.
  • Een klein budget uitgegeven: minder dan $ 10.000.
  • 10.000 sociale betrokkenheidsacties, waaronder vind-ik-leuks, opmerkingen en deelacties. Dit toont aan dat er een ondersteunende community was die klaarstond om online informatie te delen over deze ziekte.

Samenvatting

Facebook-advertenties kunnen snel en effectief zijn bij het helpen promoten van je inzamelingsactie aan het einde van het jaar en zelfs het hele jaar door. Facebook is voor mensen een belangrijk onderdeel van hun leven geworden, vooral rond de feestdagen, wanneer er wensen, foto’s en video’s met vrienden en familie worden uitgewisseld. Je kunt beginnen met je huidige e-maillijst en meer mensen vinden zoals hen of mensen in hun omgeving. Of je kunt vanaf nul beginnen en mensen ontdekken die interesse hebben getoond in onderwerpen die aansluiten op de belangrijkste missie van je organisatie en die je graag zouden willen ondersteunen.

Geef je inzamelingsactie en je bereik een enorme boost met een innovatieve aanpak via meerdere kanalen. Deze aanpak toont creatieve, op de mens gerichte afbeeldingen en boodschappen die je doelgroep motiveren om op positieve manieren actie te ondernemen. Facebook en e-mail samen is daadwerkelijk een onderdeel van een volledig ontbijt… ik bedoel… een volledige strategie voor inzamelingsacties aan het einde van het jaar!

Wat nu?

Ga naar onze hub met informatiebronnen voor het donatieseizoen, waar je meer ideeën en informatiebronnen vindt voor het promoten van je goede doel. Informatiebronnen bekijken