headline image photos of writers

Två sätt för att kombinera Facebook-annonser + e-post för att lyckas med insamlingar vid årsslutet

Från vår nya Lift-serie: Ett samarbete mellan Facebook och experter på marknadsföring för ideella organisationer som har utvecklat unika och effektiva strategier för att hjälpa ideella organisationer skapa effekt.

Av Cheryl Contee och Ryanne Brown från Do Big Things

Du undrar kanske om Facebook-annonser passar din organisation eller är osäker på hur du bäst lägger till Facebook-annonser i din blandning för onlineinsamlingar. Du har kanske sett reklam för flingor som visar en skål med flingor tillsammans med juice, mjölk, rostat bröd, frukt och annan mat “som utgör en del av en komplett frukost”.  Vi har sett att ideella organisationer genom att använda Facebook-annonser tillsammans med andra kanaler för insamling (t.ex. e-post) kan skapa en mer övertygande kampanj än om de enbart använder e-post. Här är två exempel på hur vi använde den här metoden med flera kanaler för ideella organisationer.  

1. Rikta dina Facebook-annonser till din e-postlista

Mål
Vi arbetade med ett stort barnsjukhus under en kampanj mot årsslutet vars vision var att ge barn och mammor en hälsosam framtid. Vårt mål var att hjälpa dem att inte bara samla in mer online utan även att diversifiera och utöka sin givarbas. 

Strategi
Vi utformade tillsammans en strategi som innehöll ett interaktivt julkort och använde deras e-postlista som en utgångspunkt för att rikta deras meddelanden till de personer som mest troligen skulle skänka pengar. 

Vårt samarbetsteam utvecklade och körde en kampanj med Facebook-annonser som riktades mot personer som mest troligen skulle skänka pengar. Det gjordes genom en kombination av Facebooks inriktningsmöjligheter, bl.a. anpassade målgrupper, intressebaserade målgrupper och lookalike-målgrupper.

Om du inte känner till Facebooks alternativ för lookalike-målgrupper så följer här en kort beskrivning av det.

  1. Börja med en källmålgrupp – den här listan kan utgöras av personer som gillade din organisations Facebook-sida eller som hämtats från din mobilapp, en spårningspixel eller din e-postlista.
  2. Ladda upp din lista till Ads Manager så analyserar Facebooks system listan för att förstå vad personerna har gemensamt, t.ex. demografi, intressen eller tillhörigheter.
  3. Facebook söker efter personer på Facebook som ser ut som din källmålgrupp och visar dina annonser för dem.

Vi använde bilder på unga sjukhuspatienter och vår Call to Action bad personer att skriva på ett kort som skulle ges till sjuka barn och även skänka pengar till sjukhuset. Vi skapade dynamiska och fina meddelanden som vi trodde skulle skapa hög social interaktion.

Resultat

  • Skapade stark interaktion på Facebook som överträffade standardvärden för branschen. 
  • Drog in gåvor som gav en bra ROI på lång sikt och sjukhuset fick långvariga givare, vilket hjälpte sjukhuset att skydda sin framtid i en ny tid.

2. Förstärk e-postmeddelanden med annonser

Mål
Här kommer ett annat exempel på hur e-post och sociala medier används tillsammans för att få din insamling att lyckas. Do Big Things är stolta över att samarbeta med I AM ALS, en patientcentrerad organisation och community som sprider medvetenhet om sjukdomen och ger resurser till personer som lever med ALS. Som en del av organisationens lansering samarbetade Do Big Things med I AM ALS för att skapa sin e-postlista från grunden.

Strategi
Vi använde intressebaserad inriktning på Facebook för att hitta personer som redan var intresserade av ämnen som påminner om ALS, gåvor till välgörenhet och volontärarbete. Vi skapade även pedagogiska och positiva texter och bilder. Även om fokus primärt låg på att skapa e-postlistor så ville vi dessutom gärna föra samman familjer som drabbats av ALS och sprida medvetenhet om den här nya organisationen för att hjälpa dem. 

  • Lade till ca. 1 000 nya e-postprenumeranter på väldigt kort tid.
  • Spenderade en liten budget – mindre än 10 000 USD.
  • 10 000 sociala interaktioner inklusive gilla-markeringar, kommentarer och delningar – vilket visar att det fanns en stödjande community som var redo att aktivt dela information om sjukdomen online.

Att ta med sig

Facebook-annonser kan snabbt vara effektiva när det gäller att marknadsföra din insamling under slutet av året eller under hela året. Facebook har blivit en viktig del av människors liv, särskilt under helger när människor börjar skicka och ta emot hälsningar, foton och videor till och från sina vänner och släktingar. Du kan börja med din nuvarande e-postlista och hitta fler människor som liknar dem eller finns i deras närhet. Eller så kan du börja från början och upptäcka människor som har uttryckt intresse för ämnen nära din organisations huvudvision och som faktiskt skulle älska att stödja dig.

Utöka din insamling och din räckvidd med en innovativ strategi i flera kanaler som också visar kreativa bilder och meddelanden som fokuserar på människor samt får din målgrupp att agera på positiva sätt. Facebook och e-post utgör tillsammans verkligen en del av en komplett frukost … jag menar, komplett strategi för insamling mot slutet av året!

Vad händer härnäst?

Om du vill få fler idéer och resurser för att samla in pengar till din sakfråga kan du besöka vår resurshubb för gåvotider. Se resurser.