Gi et bidrag-knapp

Gi et bidrag-knapp

En enkel metode for å be om bidrag på Facebook

Bidragsknappen er en rask løsning for folk som ønsker å bidra til organisasjonen din uten å forlate Facebook. Du kan legge til bidragsknappen på siden din og i innlegg, slik at det blir enkelt å gi bidrag med bare et par trinn.

Enkle måter å få den ideelle organisasjonen til å vokse på

Engasjer deg med verdens største publikum

Mange millioner mennesker er knyttet til sidene til ideelle organisasjoner, så Facebook kan være et effektivt sted for å motivere folk til å gi penger til sakene de bryr seg om.

Samle inn penger på Facebook eller på et nettsted du velger

Enhver ideell organisasjon kan få folk til å gi bidrag på et nettsted de selv velger, ved å inkludere en Gi et bidrag-knapp i sideoverskriften eller annonser på siden.

Slik legger du til en Gi et bidrag-knapp:

 1. Gå til siden til den ideelle organisasjonen (må være sideadministrator).
 2. Velg + Legg til en knapp. Hvis du allerede har en handlingsknapp, holder du pekeren over den og klikker på Rediger knapp.
 3. Velg Gi et bidrag gjennom Facebook* for å la folk gi bidrag direkte på Facebook (du må registrere deg for Facebook-betalinger).
 4. Klikk på Fullfør.

*Gi et bidrag-knappen i sideoverskriften for å gi bidrag direkte på Facebook er for øyeblikket bare tilgjengelig for klarerte organisasjoner i USA/Storbritannia.

Må være registrert for Facebook-betalinger – veldedige organisasjoner basert i utvalgte land er kvalifisert til å søke. Registrer deg her.

 1. Begynn med å opprette et innlegg på Facebook-siden din.
 2. Bla nedover i handlingene for innlegg, og trykk på Støtt ideell organisasjon.
 3. Velg den ideelle organisasjonen du vil samle inn penger for.
 4. Legg til et bilde.
 5. Trykk på Fortsett for å bekrefte at du vil publisere offentlig.
 6. Klikk på Publiser.

Når du skal promotere et innlegg med en bidragsknapp, kan du opprette en annonse eller fremme et eksisterende innlegg. Sidens kategori må være angitt til «Ideell organisasjon» for at handlingsknappen Gi nå skal vises i Annonseadministrasjon.

 1. Opprett en annonse i Annonseadministrasjon med en av disse målsettingene:
  • «Send folk til nettstedet ditt»
  • «Få flere konverteringer på nettstedet ditt»
  • «Få installeringer av appen din»
 2. Når du velger annonseinnhold, kan du også legge til en handlingsknapp.
 3. Velg Gi et bidrag fra rullegardinlisten, og legg inn bestillingen.


Anbefalte fremgangsmåter

Test tidlig og test ofte.

Gjør testing av bidragsappell til en regelmessig del av strategien din. Dette vil sørge for at det beste innholdet er klart til å lanseres i tide for den travle giversesongen. Prøv å teste og eksperimentere med publikumsmålrettingen, tekstlengden og oppfordringen til å gi bidrag.

Vær personlig og gjenkjennelig.

Ikke bruk bare store tall. Vær spesifikk om forskjellen et bidrag på 50, 100 eller 150 kroner kan utgjøre. Vurder også å teste mindre bidrag.

Ikke vær redd for å fortelle hele historien.

Gjennom testing fant en ideell organisasjon ut at de kunne få inn mer bidrag ved å legge ut hele historien direkte i innlegget og bruke Gi et bidrag-knappen.

Velg riktig tidspunkt.

Når kan du skape et inntrykk av at det haster, hvor relevant saken er, og be tilhengerne om å gi penger?

Kvalifikasjonskrav

 • USA-baserte veldedige organisasjoner må være en organisasjon av typen 501(c)(3), være registrert hos IRS, ha et skatte-ID-nummer og ha en bankkonto som er registrert hos en lisensiert finansinstitusjon.
 • Veldedige organisasjoner som holder til i land i Europa der Facebooks verktøy for innsamlingsaksjoner og bidrag er tilgjengelige, må oppgi et mva.-nummer (hvis det er aktuelt), et registreringsnummer til veldedig organisasjon (der det er aktuelt), et registreringsdokument til veldedig organisasjon som er utstedt eller godkjent av en offentlig enhet, og en bankkonto som er registrert hos en lisensiert finansinstitusjon.
 • Gi et bidrag-knappen i sideoverskriften til en ekstern URL-adresse er for tiden tilgjengelig for ideelle organisasjoner og offentlige personer i USA, klarerte organisasjoner i Storbritannia, UK Paypal Giving Fund, Europa, Midtøsten, Afrika, Canada og Australia.
 • *Gi et bidrag-knappen i sideoverskriften for å gi bidrag direkte på Facebook er for øyeblikket bare tilgjengelig for klarerte organisasjoner i USA/Storbritannia.