Donatieknop

Donatieknop

Een eenvoudige manier om te vragen om donaties op Facebook

De donatieknop is een snelle manier voor mensen om te doneren aan je organisatie zonder Facebook te hoeven verlaten. Je kunt de donatieknop toevoegen aan je pagina en berichten, zodat het eenvoudiger wordt voor mensen die je doel steunen om in enkele stappen een bijdrage te leveren.

Eenvoudige manieren om je non-profitorganisatie te laten groeien

De grootste doelgroep ter wereld aanspreken

Door de miljoenen mensen die een connectie hebben met non-profitorganisaties, kan Facebook een krachtige plek zijn om mensen te motiveren te doneren aan goede doelen die ze belangrijk vinden.

Geld inzamelen op Facebook voor de website van je keuze

Elke non-profitorganisatie kan mensen stimuleren te doneren aan een website naar keuze met gebruik van een donatieknop in hun paginakop of advertenties.

Een donatieknop toevoegen

 1. Ga naar de pagina van je non-profitorganisatie (je moet een beheerder zijn)
 2. Selecteer + Een knop toevoegen. Als je al een actieknop hebt, plaats je je muisaanwijzer erop en klik je op Knop bewerken
 3. Selecteer Doneren via Facebook* om mensen rechtstreeks via Facebook te laten doneren (je moet je aanmelden voor Facebook-betalingen).
 4. Klik op Voltooien.

*Paginakop met donatieknop rechtstreeks op Facebook is momenteel alleen beschikbaar voor aangemelde organisaties in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk

Je moet zijn aangemeld bij Facebook-betalingen: liefdadigheidsinstellingen die zijn gevestigd in bepaalde landen, komen in aanmerking om zich aan te melden. Registreer je hier.

 1. Begin met het maken van een bericht op je Facebook-pagina.
 2. Scrol omlaag naar de berichtacties en tik op Non-profitorganisatie steunen
 3. Selecteer de non-profitorganisatie waarvoor je geld wilt inzamelen.
 4. Voeg een foto toe
 5. Tik op Doorgaan om te bevestigen dat je het bericht openbaar wilt publiceren
 6. Klik op Publiceren

Als je een bericht met donatieknop wilt promoten, kun je een advertentie maken of een bestaand bericht promoten. Je paginacategorie moet zijn ingesteld op Non-profitorganisatie om de actieknop Nu doneren te kunnen zien in Advertentiebeheer.

 1. Maak een advertentie in Advertentiebeheer met een van deze doelstellingen:
  • Mensen naar je website sturen
  • Aantal conversies op je website verhogen
  • Installaties van je app genereren
 2. Wanneer je je advertentiemateriaal kiest, krijg je de optie om een actieknop toe te voegen.
 3. Kies Doneren in het vervolgkeuzemenu en plaats je bestelling.


Aanbevolen effectieve methoden

Test vroeg en vaak.

Maak het testen van je donatieverzoek een vast onderdeel van je strategie. Hiermee zorg je ervoor dat je beste inhoud klaar is om te gebruiken in het drukke donatieseizoen. Test en experimenteer met doelgroepen, tekstlengte en de donatievraag.

Wees persoonlijk en herkenbaar.

Gebruik geen grote cijfers. Vertel specifiek welk verschil een bijdrage van vijf, tien of vijftien euro kan maken. En overweeg kleinere donaties te testen.

Wees niet bang om het volledige verhaal te vertellen.

Dankzij tests kwam één non-profitorganisatie erachter dat het aantal donaties werd vergroot door het volledige verhaal in het bericht te vertellen en de donatieknop te gebruiken.

Kies het juiste moment.

Wanneer kun je een gevoel creëren van urgentie en relevantie om je fans om donaties te vragen?

Geschiktheid

 • In de VS gevestigde liefdadigheidsinstellingen moeten een 501(c)3-organisatie zijn, zijn geregistreerd bij de Amerikaanse belastingdienst (IRS), beschikken over een belastingidentificatienummer en een bankrekening hebben die is geregistreerd bij een bevoegde instelling voor financiële dienstverlening.
 • Liefdadigheidsinstellingen die zijn gevestigd in landen in Europa waar de hulpmiddelen voor donaties en inzamelingsacties van Facebook beschikbaar zijn, moeten beschikken over een btw-nummer (indien van toepassing), een registratienummer van de liefdadigheidsinstelling (indien van toepassing), een document voor registratie van de liefdadigheidsinstelling dat is afgegeven door een overheidsinstantie en een bankrekening die is geregistreerd bij een bevoegde instelling voor financiële dienstverlening.
 • Paginakop met een donatieknop op een URL buiten de site is momenteel beschikbaar voor non-profitorganisaties en pagina’s van bekende personen in de Verenigde Staten, voor organisaties die zijn aangemeld in het Verenigd Koninkrijk, UK PayPal Giving Fund, Europa, Midden-Oosten, Afrika, Canada en Australië
 • Paginakop met donatieknop rechtstreeks op Facebook is momenteel alleen beschikbaar voor aangemelde organisaties in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk