Dekal för Facebook-insamling

Dekal för Facebook-insamling

Samla in via Facebook Stories

Insamlingsdekalen för Facebook Stories gör det möjligt för ideella organisationer och deras supportrar att öka medvetenheten om insamlingar. Att lägga till insamlingsdekalen är ett enkelt sätt för människor att marknadsföra en specifik insamling för en ideell organisation eller en personlig insamling på Facebook som antingen har skapats av dem själva, en vän eller en sida som de bryr sig om.

Ideella organisationer måste registrera sig för verktyg för gåvor till välgörenhet.

Kom igång

 1. Gå till Facebook och tryck på Lägg till i händelse.
 2. Använd din kamera för att ta ett foto eller spela in en video, eller välj material som du redan har på din telefon och lägg till det i din Facebook-händelse.
 3. Svep upp på din händelse för att lägga till insamlingsdekalen.
 4. När du har lagt till dekalen väljer du vilken Facebook-insamling som du vill marknadsföra.
 5. Publicera din händelse.

Insamlingsdekalen i din händelse visar det aktuella belopp i USD som har samlats in genom insamlingen. När människor trycker på knappen Skänk en gåva på insamlingsdekalen dirigeras de till insamlingssidan på Facebook där de kan skänka en gåva direkt.

100 % av pengarna som samlas in med insamlingsdekalen går till din ideella organisation! Läs mer om detta här.

Du behöver tre saker för att fylla i en ansökan om att ta emot gåvor på Facebook.

 1. En PDF-kopia av ett kontoutdrag från de senaste tre månaderna (du måste ladda upp detta när du gör din ansökan). Om du skickar in ett kontoutdrag som är äldre än tre månader gör det att behandlingen av din ansökan tar längre tid.
 2. Namn och födelsedatum för organisationens VD eller ansvarig.
 3. Organisationens momsregistreringsnummer (EIN- eller VAT-nummer) som bekräftar statusen som skattebefriad välgörenhetsorganisation.

Registrera dig för verktyg för gåvor till ideella organisationer

Ansökan måste vara helt ifylld och det går inte att spara delar av information du fyllt i.

Se till att du har nödvändig information och dokumentation innan du sätter igång. Fyll i ansökan genom att klicka på nedåtpilen bredvid sidan för din ideella organisation eller välgörenhetsorganisation. Gå sedan vidare till konfiguration av konto för gåvor. Om du vill veta mer om kraven för att samla in gåvor på Facebook läser du Vanliga frågor. Kontakta oss om du behöver hjälp.

Dela din historia och dina verkliga effekter

De mest engagerande händelserna delar ögonblick och skapar meningsfulla samtal med vänner. Insamlingsdekalen ger din organisation ett nytt sätt att öka medvetenheten om dina insamlingar och att dela med sig av hur din organisation skapar verkliga effekter varje dag.

Använd insamlingsdekalen i Facebook Stories för att uppmuntra dina supportrar att skänka en gåva till en befintlig Facebook-insamling.

Metodtips

Rama in den. Kickstarta din händelse med foton och videor av ditt välgörande ändamål och varför det är viktigt.

Definiera effekten. Berätta om vad givarna vill bidra till att åstadkomma.

Var kreativ. Använd ett foto och kreativa verktyg som emojis och graderad text för att illustrera syftet med ditt välgörande ändamål.

Repetition. Publicera insamlingsdekalen i flera händelser för maximal exponering.

Använd video. Dina supportrar vill ha videoinnehåll från dig! Kom ihåg att 98 % av all mobilvideo visas vertikalt.

Kvalificering

 • Måste ha registrerats för verktyg för välgörande ändamål.
 • Den ideella organisationen måste vara registrerad som 501(c)(3) i USA, vara registrerad i Facebooks verktyg för välgörande ändamål för att kunna ta emot gåvor.
 • För närvarande är insamlingsdekalen tillgänglig i alla länder där Facebook-insamlingar är tillgängliga. Se listan.
 • Insamlingsdekalen i Facebook-händelser är tillgängligt för personliga insamlingar och insamlingar för ideella organisationer.

Gå till Facebooks hjälpcenter