Bidrag i direktesending

Send direkte med en Gi et bidrag-knapp

Få kontakt direkte med folk som bryr seg.

Direktesendinger på Facebook med en Gi et bidrag-knapp gjør det mulig for folk, offentlige personer og verifiserte sider å samle inn penger til en sak gjennom en direktesendt videostrøm.

Funksjoner

Live API

Live API-et er ideelt for større arrangementer. Du kan legge inn video fra oppsett med flere kameraer og programmatiske kilder, for eksempel spill eller skjermvideoer.

Finn ut mer

Planlagt direktesending

Ved å aktivere en planlagt direktesending på Facebook blir publikum varslet om at den verifiserte siden har tenkt å sende direkte på Facebook på en bestemt dato, og dermed kan støttespillere abonnere for å motta et varsel.

Finn ut mer

Lagre opptak

Når den direktesendte videoen er ferdig, blir den publisert i sin helhet på Facebook-siden din, slik at støttespillere kan se på videoen senere.

Støttespillerne dine kan motta varsler når du sender direkte, slik at de vet akkurat når de skal følge med på sendingene dine. Med kreative verktøy som filtre, temaer og effekter er det enkelt å uttrykke seg selv på måter som inspirerer publikum og gjør det hele enda morsommere.

Fremgangsmåte

 1. Velg Publiser og deretter Direktesendt video fra Facebook-siden på mobilenheten din.
 2. Trykk på beskrivelsesfeltet og deretter på smilefjeset.
 3. Åpne Legg til aktivitet-menyen, og bla ned til Støtter … (den åpne hånden med et hjerte).
 4. Velg den ideelle organisasjonen du vil samle inn penger for.
 5. Gi en beskrivelse av den direktesendte videoen.
 6. Trykk på Start direktesendt video.

Når du sender direkte, vises en Gi et bidrag-knapp nederst i den direktesendte videoen. Dette gjør at seerne kan gi et bidrag direkte fra videoen mens de ser på den, eller etter at du har publisert videoen på siden din. Folk kan også se hvor mye penger som er samlet inn.

 1. Opprett en innsamlingsaksjon.
 2. Gå til siden din på en mobilenhet, og trykk for å opprette et innlegg.
 3. Trykk på Send direkte.
 4. Trykk på «».
 5. Trykk på Legg til en Gi et bidrag-knapp.
 6. Velg innsamlingsaksjonen du har opprettet.
 7. Trykk på Start direktesendt video.

Når du sender direkte, vises en Gi et bidrag-knapp nederst i den direktesendte videoen. Dette gjør at seerne kan gi et bidrag direkte fra videoen mens de ser på den, eller etter at du har publisert videoen på siden din. Folk kan også se hvor mye penger som er samlet inn.

Anbefalte fremgangsmåter

Klargjør innholdet, slik at det opplyser og inspirerer. Fortell historien til organisasjonen din og hvorfor denne saken er viktig.

Avslør en spesiell opplevelse. Gå bak kulissene i organisasjonen din eller under et arrangement, opprett en karusell med spesielle gjester, oppmuntre seere som følger med, eller vis noe nytt til publikum.

Bruk påvirkere. Hvis det er mulig å få en offentlig person eller en påvirker på nettet involvert i innsatsen din, kan dette potensielt ha en stor innvirkning på resultatene.

Del og planlegg en direktesendt video. Få andre til å dele den direktesendte videoen din for å hjelpe deg med å generere fremdrift, og skap blest om videoen din før du utgir den, for å øke bevisstheten og antallet potensielle seere. Alle verifiserte sider på Facebook kan aktivere en planlagt direktesending. Ved å aktivere en planlagt direktesending på Facebook blir publikum varslet om at den verifiserte siden har tenkt å sende direkte på Facebook på en bestemt dato, og dermed kan støttespillere abonnere for å motta et varsel i Facebook-appen når organisasjonen til syvende og sist sender direkte. Hvis du aktiverer en planlagt direktesending før selve direktesendingen med et bidragsinnlegg, kan du øke forventningene til den direktesendte videoen, og støttespillerne kan gi bidrag før den direktesendte videoen begynner.

Samhandle med publikummet ditt. Oppmuntre folk til å bidra til, kommentere og dele den direktesendte videoen din. Involver seere ved å takke dem personlig med navn.

Send direkte en god stund. Jo lenger du sender direkte, jo høyere er det potensielle engasjementet, og muligheten for bidrag.

Tilby en match. Kunngjør til støttespillerne dine når du når et bidragsmål, be dem om å «la pengene snakke» og oppmuntre til muligheter for matching.

Fremhev plasseringen til knappen Gi et bidrag. Dette er en ny opplevelse for seerne, og det er viktig å eksplisitt fortelle hvor knappen er plassert i den direktesendte videoen, slik at de ikke går glipp av den. Du kan for eksempel skrive følgende: «Du kan støtte saken ved å klikke på Gi et bidrag-knappen nede til høyre i denne direktesendte videoen!»

Maksimer engasjementet på nettet og ellers. Involver et virtuelt fellesskap med bidragsgivere med personlige arrangementer. Hvis du kringkaster direkte på Facebook under et arrangement som er tilgjengelig for støttespillerne dine, kan du oppmuntre dem til å møte opp personlig og ta med seg venner.

Presenter en tydelig oppfordring. Ved å gi folk en milepæl å sikte seg mot kan du virkelig oppildne folk til å nå et felles pengemål.

Rapporter innvirkningen. Fortsett å engasjere tilhengerne dine på nettet, slik at innsamlingsaksjonen holder seg ferskt i minnet hos folk og fortsatt engasjerer dem. Rapporter om og fremhev innvirkningen som bidragene har hatt med tanke på oppdraget til den ideelle organisasjonen din.

Si takk. Takk støttespillerne som så på den direktesendte videoen og ga bidrag, og del de neste trinnene.

Del direktesendingen i andre kanaler.

Dra nytte av folks interesse i innhold sentrert rundt øyeblikk.

Vis folk scener bak kulissene i programmene dine, slik at de kan se innvirkningen av dem i sanntid.

Få en av de ansatte til å rapportere om fremdriften i arbeidet ditt og spørsmål fra felten.

Utvid rekkevidden til personlige arrangementer ved å kringkaste dem til følgerne på siden din.

Få støttespillere til å legge til en Gi et bidrag-knapp eller en innsamlingsaksjon i direktesendte videoer for å samle inn penger til den ideelle organisasjonen din via kringkastingen.

Få kjendiser eller påvirkere i fellesskapet ditt til å sende direkte på dine vegne for å nå nye publikum.

Kvalifisering og krav

 • Må ha en verifisert Facebook-side (med blått eller grått merke)
 • Kringkasteren av den direktesendte videoen må være en administrator på Facebook-siden
 • Må ha den nyeste versjonen av Facebook, Mentions eller Sideadministrasjon-appen for å kunne sende direkte