Sänk en gåva live

Live med knappen Skänk en gåva

Ta kontakt direkt med dem som bryr sig.

Facebook Live med Skänk en gåva gör att människor, offentliga personer och verifierade sidor kan samla in pengar åt ett välgörande ändamål via en livevideostream.

Funktioner

Live API

Live API är perfekt för större evenemang. Du kan inkludera video från flera kamerakonfigurationer och programkällor som spel eller screencasts.

Ta reda på mer

Schemalagd live

Genom att aktivera en schemalagd live på Facebook får publiken information om sidans plan att sända live på ett visst datum. Då kan följarna prenumerera och få en avisering.

Ta reda på mer

Spara inspelning

När den är klar publiceras din livevideo i sin helhet på din Facebook-sida, så att följarna kan upptäcka den senare.

Dina följare kan få aviseringar när du sänder live så att de vet när de ska kolla in dina livesändningar. Med kreativa verktyg som filter, teman och effekter är det lätt att uttrycka sig på sätt som inspirerar målgruppen och gör det ännu roligare.

Anvisningar

 1. Från din Facebook-sida på din mobila enhet väljer du Publicera och sedan Livevideo
 2. Tryck på beskrivningsfältet och sedan på smileyn
 3. På menyn Lägg till aktivitet rullar du ned till Stöder … (den öppna handen med ett hjärta)
 4. Välj den ideella organisation som du vill samla in pengar till
 5. Skapa en beskrivning för livevideon
 6. Tryck på Starta livevideo

När du sänder live visas knappen Skänk en gåva längst ned i din livevideo. Det gör att tittarna kan skänka en gåva direkt från videon medan de tittar, eller efter att du publicerat videon på din sida. Människor kommer även att kunna se hur mycket pengar som har samlats in.

 1. Skapa en insamling på datorn
 2. På en mobil enhet går du till din sida och trycker för att skapa ett inlägg
 3. Tryck på Sänd live
 4. Tryck på 
 5. Tryck på Lägg till knappen Skänk en gåva
 6. Välj insamlingen som du har skapat
 7. Tryck på Starta livevideo

När du sänder live visas knappen Skänk en gåva längst ned i din livevideo. Det gör att tittarna kan skänka en gåva direkt från videon medan de tittar, eller efter att du publicerat videon på din sida. Människor kommer även att kunna se hur mycket pengar som har samlats in.

Rekommenderade metodtips

Förbered ditt innehåll så att det utbildar och inspirerar. Berätta organisationens historia och om varför frågan är viktig.

Berätta om en särskild upplevelse. Gå bakom kulisserna i din organisation eller på ett evenemang, skapa en carousel med särskilda gäster, uppmuntra tittarna att stanna kvar eller berätta något nytt för publiken.

Utnyttja influencers. Om det är möjligt att få en offentlig person eller influencer att engagera sig i ditt arbete kan det ha enorm effekt på resultaten.

Dela och schemalägg din Livevideo. Låt andra dela din livevideo för att väcka uppmärksamhet och se till att ha videon i ordning före lanseringen för att öka medvetenheten och få fler potentiella tittare. Alla verifierade sidor på Facebook kan aktivera en schemalagd livesändning. Genom att aktivera en schemalagd live på Facebook får publiken information om sidans plan att sända live på ett visst datum. Då kan följarna prenumerera och få en avisering i sin Facebook-app när organisationen sänder live. Att aktivera en schemalagd live innan din live med inlägget för att skänka en gåva kan hjälpa dig skapa förväntningar på livevideon och följarna kan börja skänka redan innan livevideon börjar.

Interagera med målgruppen. Uppmuntra personer att bidra, kommentera och dela din livevideo. Engagera tittarna genom att tacka dem och bekräfta dem med namn.

Sänd live en stund. Ju längre du sänder live, desto högre är det potentiella engagemanget och möjligheten till gåvor.

Erbjud en matchning. Meddela följarna när du når ett insamlingsmål, be dem att skänka och uppmuntra matchningsmöjligheter.

Visa var knappen Skänk en gåva finns. Detta är en ny upplevelse för tittaren och det är viktigt att uttryckligen berätta vad knappen Skänk en gåva finns under livevideon, så att de inte missar den. Exempelvis ”Du kan stötta genom att klicka på knappen Skänk en gåva i högra hörnet av denna livevideo!

Maximera dina aktiveringar online och offline. Involvera en virtuell community av givare med personliga evenemang. Om du sänder live på Facebook vid ett evenemang som är tillgängligt för dina följare ska du uppmuntra dem att närvara personligen och ta med sina vänner.

Använd en stark uppmaning till handling. Genom att ge personer en milstolpe att arbeta mot kan du samla dem kring ett gemensamt pengamål.

Berätta om resultatet. Återkoppla och behåll fansens engagemang online så att de fortsätter intressera sig för ditt ändamål. Berätta och fira effekten som deras gåvor haft på möjligheten för den ideella organisationen att nå sina mål

Säg tack. Tacka följarna som tittat på livevideon och skänkt och dela med dig av nästa steg.

Dela din live på andra kanaler.

Dra nytt av människors intresse i ögonblickscentrerat innehåll.

Ge en inblick bakom kulisserna på dina program så att de kan se effekten i realtid.

Låt personalen berätta om utvecklingen för ditt arbete och frågor som uppstått lokalt.

Förstärk känslan av personliga evenemang genom att sända evenemanget till sidans följare.

Låt följarna lägga till knappen Skänk en gåva eller en insamling i sina livevideor och samla in pengar åt din ideella organisation i sin sändning.

Låt kändisar eller influencers i din community sända live åt dig för att nå nya målgrupper.

Behörighet och krav

 • Måste ha en verifierad Facebook-sida (med en blå eller grå profillänk)
 • Den som sänder livevideon måste vara admin för Facebook-sidan
 • Måste ha den senaste versionen av Facebook, Mentions, eller appen Sidhanteraren för att kunna sända live