Donaties aan liefdadigheidsinstellingen

Donaties aan liefdadigheidsinstellingen

Zamel geld in en vergroot de bekendheid van je goede doel op Facebook.

We hebben gratis hulpmiddelen ontwikkeld waarmee je donaties kunt inzamelen en supporters in staat kunt stellen inzamelingsacties te houden voor je non-profitorganisatie, zodat het eenvoudiger wordt voor jou en je community om geld in te zamelen.

Non-profitorganisaties die het betalingsplatform van Facebook gebruiken om donaties te verwerken, betalen geen kosten. 100% van de donaties gaat naar de liefdadigheidsinstelling.

Donaties inzamelen op Facebook

Je non-profitorganisatie kan nu rechtstreeks vanaf je Facebook-pagina geld inzamelen met onze donatieknop en pagina-inzamelingsacties.

 • Donatieknop
 • Pagina-inzamelingsacties

  Geverifieerde Facebook-pagina’s in de Verenigde Staten en delen van de EU kunnen nu inzamelingsacties maken voor non-profitorganisaties. Vertel anderen over je missie en zet jullie samen in voor een inzamelingsactie.

 • Doneren in livevideo

  Steeds meer mensen gaan live op Facebook om hun ervaringen te delen. Je kunt nu een donatieknop toevoegen aan een livevideo op Facebook. Geef mensen een kijkje in je organisatie en laat in realtime zien welke impact je organisatie maakt.

 • Fundraiser API

  Koppel inzamelingsacties buiten Facebook aan Facebook om deelnemers te helpen hun inzamelingsdoel te behalen.

Inzamelingsacties op Facebook

Een actieve inzamelingsactie van een supporter bekijken

Sinds de inzamelingsactie op Facebook is gestart, heeft Veteran’s Matter meer dan $ 50.000 ingezameld en heeft de organisatie meer dan 100 veteranen in 21 staten van huisvesting kunnen voorzien.

Anderen inspireren om namens jou geld in te zamelen

Met deze hulpmiddelen kunnen mensen, bekende personen en merken op Facebook geld inzamelen voor je non-profitorganisatie. De mensen die je steunen, kunnen een speciale inzamelingsactiepagina instellen om hun verhaal te vertellen, anderen over jouw missie te vertellen en mensen te verenigen voor een inzamelingsactie.

 • Inzamelingsacties

  Supporters kunnen een speciale inzamelingsactiepagina maken voor in aanmerking komende non-profitorganisaties, of dit nu is om hun verjaardag te vieren, hulp te bieden bij een crisis of ter ere van iemand. Vrienden kunnen in enkele tikken doneren zonder Facebook te hoeven verlaten. Dit maakt het eenvoudiger om donaties in te zamelen.

 • Inzamelingsacties aanvullen

  Makers van inzamelingsacties voor non-profitorganisaties op Facebook kunnen nu toezeggen donaties aan te vullen voor hun inzamelingsactie. Dit is een manier om mensen aan te sporen een donatie te doen. Deze functie is beschikbaar voor inzamelingsacties gemaakt door mensen en geverifieerde non-profitorganisaties, bedrijven en pagina’s van bekende personen in de Verenigde Staten.

 • Donatieknop
 • Unieke URL

  Maak het eenvoudig voor supporters om je organisatie te vinden op Facebook. Elke aangemelde non-profitorganisatie heeft een aangepaste link in het gedeelte Inzamelingsacties van haar pagina. Wanneer supporters op de link klikken, worden ze doorgestuurd naar een inzamelingsactie voor je non-profitorganisatie. De link kan via e-mailmarketing en sociale media worden gedeeld met supporters om ze aan te sporen namens jou geld in te zamelen.

  Als je op zoek bent naar de aangepaste landingspagina van een goedgekeurde non-profitorganisatie, ga dan naar https://www.facebook.com/fund/alias. Feeding America leidt bijvoorbeeld naar: https://www.facebook.com/fund/FeedingAmerica/

Kosten en geschiktheid

Non-profitorganisaties die gebruikmaken van het betalingsplatform van Facebook om donaties te verwerken, betalen geen kosten. De volledige donaties gaan naar de liefdadigheidsinstelling. Meer informatie.

Liefdadigheidsinstellingen in bepaalde landen komen in aanmerking om hulpmiddelen voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen te gebruiken op Facebook. Meer informatie over recht op deelname.