Donaties aan liefdadigheidsinstellingen

Donaties aan liefdadigheidsinstellingen

Zamel geld in en vergroot de bekendheid van je goede doel op Facebook.

We hebben gratis tools ontwikkeld waarmee je donaties kunt inzamelen en supporters in staat kunt stellen inzamelingsacties te houden voor je non-profit, zodat het eenvoudiger wordt voor jou en je community om geld in te zamelen.

Non-profits die het betalingsplatform van Facebook gebruiken om donaties te verwerken, betalen geen kosten. De volledige donaties gaan naar de liefdadigheidsinstelling.

Donaties inzamelen op Facebook

Je non-profit kan nu rechtstreeks vanaf je Facebook-pagina geld inzamelen met onze donatieknop en pagina-inzamelingsacties.

 • Donatieknop
 • Pagina-inzamelingsacties

  Of je nu wilt reageren op een actuele gebeurtenis, geld wilt inzamelen voor een specifiek programma of algemene steun voor je goede doel wilt genereren, je supporters kunnen rechtstreeks op Facebook in slechts enkele stappen aan je inzamelingsactie doneren.

 • Inzamelingssticker

  De inzamelingssticker voor Facebook Stories maakt het mogelijk voor non-profits en hun supporters om geld in te zamelen via Facebook Stories.

 • Doneren in livevideo

  Steeds meer mensen gaan live op Facebook om hun ervaringen te delen. Je kunt nu een donatieknop toevoegen aan een livevideo op Facebook. Geef mensen een kijkje in je organisatie en laat in real time zien welke impact je organisatie maakt.

Inzamelingsacties op Facebook

Een actieve inzamelingsactie van een supporter bekijken

Sinds de inzamelingsactie op Facebook is gestart, heeft Veteran’s Matter meer dan $ 50.000 ingezameld en heeft de organisatie meer dan 100 veteranen in 21 staten van huisvesting kunnen voorzien.

Anderen inspireren om namens jou geld in te zamelen

Met deze tools kunnen mensen, bekende personen en merken op Facebook geld inzamelen voor je non-profit. De mensen die je steunen, kunnen een speciale inzamelingsactiepagina instellen om hun verhaal te vertellen, anderen over jouw missie te vertellen en mensen te verenigen voor een inzamelingsactie.

 • Inzamelingsacties

  Supporters kunnen een speciale inzamelingsactiepagina maken voor in aanmerking komende non-profits, of dit nu is om hun verjaardag te vieren, hulp te bieden bij een crisis of ter ere van iemand. Vrienden kunnen in enkele tikken doneren zonder Facebook te hoeven verlaten. Dit maakt het eenvoudiger om donaties in te zamelen.

 • Donatieknop
 • Verjaardagsinzamelingsacties

  Elke dag sturen meer dan 45 miljoen mensen verjaardagswensen op Facebook en daarom geven we mensen graag de mogelijkheid inzamelingsacties te maken voor hun verjaardag om deze nog meer betekenis te geven.

Je supporters motiveren om te doneren en te delen

Maak het makkelijker om doelen te bereiken door inzamelingsacties buiten Facebook toe te voegen op Facebook en moedig supporters aan om te doneren door inzamelingsacties aan te vullen. Je kunt ook een deelbare aangepaste link opvragen waarmee deelnemers gelijk naar je pagina worden geleid.

 • Fundraiser API

  Koppel inzamelingsacties buiten Facebook aan Facebook om deelnemers te helpen hun inzamelingsdoel te behalen.

 • Inzamelingsacties aanvullen

  Laat je passie voor je goede doel blijken door donaties van supporters aan te vullen. Personen en organisaties kunnen meer supporters aantrekken door toe te zeggen donaties aan te vullen voor een inzamelingsactie die ze hebben gemaakt.*
  *Het aanvullen van donaties is momenteel alleen beschikbaar voor organisaties die zich hebben aangemeld in de Verenigde Staten en DAF-organisaties

 • Unieke URL

  Maak het eenvoudig voor supporters om je organisatie te vinden op Facebook. Elke aangemelde non-profit heeft een aangepaste link in het gedeelte Inzamelingsacties van de pagina. Wanneer supporters op de link klikken, worden ze doorgestuurd naar een inzamelingsactie voor je non-profit. De link kan via e-mailmarketing en sociale media worden gedeeld met supporters om ze aan te sporen namens jou geld in te zamelen.

  Als je op zoek bent naar de aangepaste landingspagina van een goedgekeurde non-profit, ga dan naar https://www.facebook.com/fund/alias. Feeding America leidt bijvoorbeeld naar: https://www.facebook.com/fund/FeedingAmerica/

Geld inzamelen via Instagram

Gebruik de donatiesticker in Stories en de donatieknop in je bedrijfsaccount om een inzamelingsactie te maken waarmee je je supporters kunt aansporen rechtstreeks op Instagram aan je goede doel te doneren.

 • Instagram-donaties

  Instagram staat toe dat in aanmerking komende non-profits en hun supporters op een aantal manieren rechtstreeks op Instagram geld kunnen inzamelen voor liefdadigheidsinstellingen: een donatieknop in het profiel, een donatiesticker in Stories en Live-donaties.

Kosten en geschiktheid

Non-profits die gebruikmaken van het betalingsplatform van Facebook om donaties te verwerken, betalen geen kosten. De volledige donaties gaan naar de liefdadigheidsinstelling. Meer informatie.

Facebook Betalingen

Facebook gebruikt Facebook Betalingen om donaties te verwerken die zijn gedaan via onze tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen. Liefdadigheidsinstellingen in bepaalde landen komen in aanmerking om zich te registreren. Meer informatie over recht op deelname.