PayPal Giving Fund

PayPal Giving Fund

Bekendheid vergroten en geld inzamelen op Facebook

We hebben tools ontwikkeld voor jou en je supporters, zodat het makkelijk er is om met je community direct op Facebook geld op te halen voor je liefdadigheidsinstelling. Facebook brengt geen kosten in rekening voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen op Facebook.

Deel de link hieronder om je supporters aan te sporen geld in te zamelen.

Tools voor het inzamelen van donaties

 • Donatieknop plaatsen

  Je liefdadigheidsinstelling kan nu geld inzamelen via de donatieknop op Facebook. De donatieknop is een snelle manier voor mensen om te doneren aan je organisatie zonder Facebook te hoeven verlaten. Je kunt de knop toevoegen aan je berichten, waardoor het eenvoudiger wordt voor mensen die je doel steunen om in enkele tikken een bijdrage te leveren.

Tools voor supporters om namens jou geld in te zamelen

Met Facebook-inzamelingsacties kunnen mensen geld ophalen voor je geregistreerde liefdadigheidsinstelling op Facebook. Je supporters kunnen een speciale pagina instellen om hun verhaal te vertellen, anderen over jouw missie te vertellen en steun te krijgen voor een inzamelingsactie.

Donatieknop plaatsen

Met inzamelingsacties kunnen mensen anderen over hun doel vertellen via Facebook, Messenger, livevideo en e-mail, op een plek die hun vrienden dagelijks bezoeken.

Nieuwe supporters vinden

Elke keer dat iemand doneert, wordt aan die persoon gevraagd dit te delen en zijn/haar vrienden uit te nodigen. Deelacties en acties om opnieuw te delen, bevatten ook een knop Doneren, waardoor er gemakkelijk vanuit het nieuwsoverzicht kan worden gedoneerd.

Supporters aanspreken met livevideo

Live met donatieknop

Steeds meer mensen gaan live op Facebook om hun ervaringen te delen. Jij en je supporters kunnen nu een donatieknop toevoegen aan livevideo’s op Facebook. Geef mensen een kijkje in je organisatie en laat zien welk effect je organisatie heeft.

Livevideo-inzamelingsacties zijn een krachtige manier om de bekendheid van je goede doel te vergroten

Kosten en geschiktheid

Worden er kosten in rekening gebracht voor het verzamelen van donaties die op Facebook worden gedaan?

Liefdadigheidsinstellingen op Facebook ontvangen 100% van het geld dat aan ze is gedoneerd. Ga naar de veelgestelde vragen.

Liefdadigheidsinstellingen in deze landen kunnen mogelijk in aanmerking komen voor de tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen van Facebook:

Australië, België, Canada, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Zweden.

Meer informatie over geschiktheid. Ga naar de veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen:

Wie kan doneren?
Veelgestelde vragen over geldinzameling en donaties op Facebook

PayPal Giving Fund

In het kader van onze missie om onze tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen wereldwijd uit te breiden, kunnen we met trots aankondigen dat we gaan samenwerken met PayPal Giving Fund Australia. Deze samenwerking stelt duizenden liefdadigheidsinstellingen van PayPal Giving Fund Australia in staat om tools voor geldinzameling op Facebook voor het eerst te gebruiken en van op Facebook ingezameld geld te profiteren.

Kosten

Liefdadigheidsinstellingen op Facebook ontvangen 100% van het geld dat aan ze is gedoneerd.

Geschiktheid

Wanneer mensen een inzamelingsactie maken voor een liefdadigheidsinstelling of een donatieknop toevoegen aan een bericht, selecteren ze in een lijst met in aanmerking komende organisaties de liefdadigheidsinstelling die ze willen steunen. Deze lijst bevat nu liefdadigheidsinstellingen gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada die zijn aangesloten bij PayPal Giving Fund. PayPal Giving Fund is beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, in Canada en in Australië. Neem contact op met PayPal Giving Fund voor meer informatie over hoe je je kunt aanmelden. Binnenkort wordt dit beschikbaar gemaakt in alle landen waar Facebook-inzamelingsacties beschikbaar zijn.

Uitbetaling 

 • Liefdadigheidsinstellingen die zijn aangemeld bij PayPal Giving Fund, worden maandelijks uitbetaald door PayPal Giving Fund. Meer informatie over aanmelden bij PayPal Giving Fund.
 • Liefdadigheidsinstellingen die niet zijn aangemeld bij PayPal Giving Fund, ontvangen doorgaans binnen 90 dagen een cheque.
 • De aanmeldingsstatus van een liefdadigheidsinstelling bij PayPal Giving Fund is van invloed op de methode en de snelheid van de distributie van geld.

Veelgestelde vragen

Vraag: is er een lijst met liefdadigheidsinstellingen die worden toegevoegd dankzij deze samenwerking met PayPal Giving Fund?

Ga naar
https://www.paypal.com/au/fundraiser/hub om liefdadigheidsinstellingen te vinden die geld kunnen ontvangen van PayPal Giving Fund.

Vraag: wanneer ontvangen liefdadigheidsinstellingen die geld krijgen via PayPal Giving Fund hun donaties?

Liefdadigheidsinstellingen die zijn aangemeld bij PayPal Giving Fund, ontvangen één betaling in hun PayPal-account. Niet aangemelde liefdadigheidsinstellingen ontvangen hun geld via cheques en doorgaans binnen 90 dagen. Hier vind je meer informatie.

Vraag: hoe kan ik rapporten van betalingstransacties bekijken voor geld dat op Facebook is ingezameld voor mijn liefdadigheidsinstelling via PayPal Giving Fund?

Aangemelde liefdadigheidsinstellingen die geld in hun PayPal-account ontvangen van PayPal Giving Fund, kunnen betalingen bijhouden door zich met het PayPal-account van hun liefdadigheidsinstelling aan te melden bij het dashboard van PayPal Giving Fund. Liefdadigheidsinstellingen die cheques ontvangen, moeten zich eerst aanmelden bij PayPal Giving Fund om toegang te krijgen tot het dashboard en rapporten. Er is nog geen informatie beschikbaar op transactieniveau.

Vraag: hoe kan ik me afmelden voor geldinzamelingen op Facebook met PayPal Giving Fund?

Liefdadigheidsinstellingen die geld krijgen via Facebook-donaties aan PayPal Giving Fund, kunnen een verzoek indienen om hun profielen te laten verwijderen uit de database van PayPal Giving Fund. Dien hiervoor rechtstreeks een verzoek in bij PayPal Giving Fund. Let op dat PayPal Giving Fund reeds ontvangen donaties voor je liefdadigheidsinstelling blijft uitbetalen, tenzij je aangeeft dit niet te willen. Zodra het verzoek is ingediend, wordt de liefdadigheidsinstelling uit het geldinzamelingsplatform van Facebook verwijderd.

Vraag: ontvang ik een ontvangstbewijs?

Facebook stuurt je via e-mail een ontvangstbewijs voor elke donatie die je doet.

Vraag: kan ik een terugbetaling van mijn donatie aanvragen?

Donaties aan PayPal Giving Fund kunnen doorgaans niet worden terugbetaald. Bekijk ons beleid inzake terugbetalingen van donaties voor meer informatie.

Vraag: welke functies/producten voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen zijn momenteel niet beschikbaar voor liefdadigheidsinstellingen die zijn aangemeld bij PayPal Giving Fund?

De volgende functies/producten zijn momenteel niet beschikbaar voor liefdadigheidsinstellingen die zijn aangemeld bij PayPal Giving Fund: een inzamelingsactie voor een non-profit maken, donatieknop in paginakop, tabblad Inzamelingsacties, aanvullen van donaties, terugkerende donaties en Fundraiser API.

In het kader van onze missie om onze tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen wereldwijd uit te breiden, kunnen we met trots aankondigen dat we gaan samenwerken met PayPal Giving Fund Canada. Deze samenwerking stelt duizenden liefdadigheidsinstellingen van PayPal Giving Fund Canada in staat om tools voor geldinzameling op Facebook voor het eerst te gebruiken en van op Facebook ingezameld geld te profiteren.

Kosten

Liefdadigheidsinstellingen op Facebook ontvangen 100% van het geld dat aan ze is gedoneerd.

Geschiktheid

Wanneer mensen een inzamelingsactie maken voor een liefdadigheidsinstelling of een donatieknop toevoegen aan een bericht, selecteren ze in een lijst met in aanmerking komende organisaties de liefdadigheidsinstelling die ze willen steunen. Deze lijst bevat nu liefdadigheidsinstellingen gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada die zijn aangesloten bij PayPal Giving Fund. PayPal Giving Fund is beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, in Canada en in Australië. Neem contact op met PayPal Giving Fund voor meer informatie over hoe je je kunt aanmelden. Binnenkort wordt dit beschikbaar gemaakt in alle landen waar Facebook-inzamelingsacties beschikbaar zijn.

Uitbetaling 

Veelgestelde vragen

Vraag: Is er een lijst met liefdadigheidsinstellingen die worden toegevoegd dankzij deze samenwerking met PayPal Giving Fund Canada?

Ga naar
https://www.paypal.com/ca/webapps/mpp/givingfund/home om liefdadigheidsinstellingen te vinden die geld kunnen ontvangen van PayPal Giving Fund Canada.


Vraag: Wanneer ontvangen liefdadigheidsinstellingen die geld krijgen via PayPal Giving Fund Canada hun donaties?

Liefdadigheidsinstellingen die zijn aangemeld bij PayPal Giving Fund Canada worden normaal gesproken binnen 15 tot 45 dagen na de originele donatie elektronisch uitbetaald. Donaties die worden gemaakt tussen de 1e en de 15e van de huidige maand worden aan het eind van de maand uitbetaald. Donaties die worden gemaakt tussen de 16e en de 30e/31e worden aan het eind van de volgende maand uitbetaald. Liefdadigheidsinstellingen die niet zijn aangemeld bij PayPal Giving Fund Canada worden uiterlijk na 90 dagen uitbetaald. Meer informatie vind je hier.


Vraag: Hoe kan ik mijn betaaltransactierapporten bekijken voor geld dat op Facebook is ingezameld voor mijn liefdadigheidsinstelling via PayPal Giving Fund Canada?

Aangemelde liefdadigheidsinstellingen kunnen betalingen bijhouden door zich met het PayPal-account van hun liefdadigheidsinstelling aan te melden bij het dashboard van PayPal Giving Fund Canada. Liefdadigheidsinstellingen die cheques ontvangen, moeten zich eerst aanmelden bij PayPal Giving Fund Canada om toegang te krijgen tot het dashboard. Er is nog geen informatie beschikbaar op transactieniveau.


Vraag: hoe kan ik me afmelden voor geldinzamelingen op Facebook met PayPal Giving Fund Canada?

Liefdadigheidsinstellingen die geld ophalen via Facebook-donaties via PayPal Giving Fund Canada kunnen een verzoek indienen om hun profielen te verwijderen uit het overzicht van PayPal Giving Fund Canada. Laat hiervoor een geverifieerde vertegenwoordiger van je liefdadigheidsinstelling rechtstreeks een verzoek indienen bij PayPal Giving Fund Canada.


Vraag: Hoe kan ik me afmelden van geldinzamelingen op Facebook met PayPal Giving Fund?

Liefdadigheidsinstellingen die geld ophalen via Facebook-donaties via PayPal Giving Fund Canada kunnen een verzoek indienen om hun profielen te verwijderen uit de database van PayPal Giving Fund. Dien hiervoor rechtstreeks een verzoek in bij PayPal Giving Fund. Let op dat PayPal Giving Fund reeds ontvangen donaties blijft uitbetalen, tenzij je aangeeft dit niet te willen. Zodra het verzoek is ingediend, wordt de liefdadigheidsinstelling binnen twee tot vier dagen uit het geldinzamelingsplatform van Facebook verwijderd.

Vraag: welke functies/producten voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen zijn momenteel niet beschikbaar voor liefdadigheidsinstellingen die zijn aangemeld bij PayPal Giving Fund?

De volgende functies/producten zijn momenteel niet beschikbaar voor liefdadigheidsinstellingen die zijn aangemeld bij PayPal Giving Fund: een inzamelingsactie voor een non-profit maken, donatieknop in paginakop, tabblad Inzamelingsacties, aanvullen van donaties, terugkerende donaties en Fundraiser API.

In het kader van onze missie om onze tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen wereldwijd uit te breiden, kunnen we met trots aankondigen dat we gaan samenwerken met PayPal Giving Fund UK. Deze samenwerking stelt duizenden liefdadigheidsinstellingen van PayPal Giving Fund UK in staat om tools voor geldinzameling op Facebook voor het eerst te gebruiken en van op Facebook ingezameld geld te profiteren.

Kosten
 • Er worden geen kosten in rekening gebracht voor donaties die aan liefdadigheidsinstellingen worden gedaan via het Facebook-platform.
Geschiktheid
 • Wanneer mensen een inzamelingsactie voor een liefdadigheidsinstelling maken of een donatieknop toevoegen aan een bericht in een van de landen waar Facebook-inzamelingsacties beschikbaar zijn, selecteren ze in een lijst met beschikbare organisaties de liefdadigheidsinstelling die ze willen steunen.
 • Deze lijst bevat nu liefdadigheidsinstellingen gevestigd in het Verenigd Koninkrijk die zijn aangesloten bij PayPal Giving Fund.
Uitbetaling
 • Liefdadigheidsinstellingen die zijn aangemeld bij Facebook Betalingen, worden rechtstreeks uitbetaald via een elektronische overschrijving. Meer informatie over uitbetalingen van Facebook Betalingen.
 • Liefdadigheidsinstellingen die niet zijn aangemeld bij Facebook Betalingen, maar wel bij PayPal Giving Fund, worden maandelijks uitbetaald door PayPal Giving Fund. Meer informatie over aanmelding bij PayPal Giving Fund.
 • Liefdadigheidsinstellingen die niet zijn aangemeld bij PayPal Giving Fund of Facebook Betalingen, ontvangen een cheque van PayPal Giving Fund. Meer informatie over opgestuurde uitbetalingen.
 • De aanmeldingsstatus van een liefdadigheidsinstelling bij PayPal Giving Fund kan van invloed zijn op de methode en de snelheid van de distributie van geld.

Veelgestelde vragen

Vraag: is er een lijst met liefdadigheidsinstellingen die worden toegevoegd dankzij deze samenwerking met PayPal Giving Fund?
Ga naar https://www.paypal.com/fundraiser/hub om liefdadigheidsinstellingen te vinden die geld kunnen ontvangen van PayPal Giving Fund.

Vraag: wanneer ontvangen liefdadigheidsinstellingen die geld krijgen via PayPal Giving Fund hun donaties?
Liefdadigheidsinstellingen die zijn aangemeld bij PayPal Giving Fund worden normaal gesproken binnen 45 dagen na de oorspronkelijke donatie elektronisch uitbetaald. Donaties die worden gedaan tussen de 1e en 15e van de huidige maand, worden aan het eind van de maand uitbetaald. Donaties die worden gedaan tussen de 16e en 30e/31e, worden aan het eind van de volgende maand uitbetaald. Liefdadigheidsinstellingen die niet zijn aangemeld bij PayPal Giving Fund worden uiterlijk na 90 dagen uitbetaald.

Ga voor meer informatie naar: (https://www.paypal.com/uk/webapps/mpp/givingfund/policies#DonationDeliveryPolicy)


Vraag: hoe kan ik rapporten van betalingstransacties bekijken voor geld dat op Facebook is ingezameld voor mijn liefdadigheidsinstelling via PayPal Giving Fund?

Liefdadigheidsinstellingen die elektronisch geld ontvangen van PayPal Giving Fund, kunnen betalingen bijhouden door zich met het PayPal-account van hun liefdadigheidsinstelling aan te melden bij het dashboard van PayPal Giving Fund. Liefdadigheidsinstellingen die cheques ontvangen, moeten zich eerst aanmelden bij PayPal Giving Fund om toegang te krijgen tot het dashboard.

Informatie over PayPal Giving Fund

PayPal Giving Fund Canada is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling bij de Canada Revenue Agency (Canadese belastingdienst) (# 081286775RR0001). Meld je liefdadigheidsinstelling aan bij PayPal Giving Fund Canada om je geld sneller te ontvangen.

PayPal Giving Fund Australia (ABN 65 106 950 945) is een Public Ancillary Fund en geregistreerde liefdadigheidsinstelling bij de Australian Charities and Not-for-profits Commission. Zorg dat je bent aangemeld bij PayPal Giving Fund om je profiel bij te werken en je geld sneller te krijgen