PayPal Giving Fund

PayPal Giving Fund

Samla in pengar och öka medvetenheten på Facebook

För att göra det lättare för dig och din community att samla in pengar har vi skapat verktyg för att du och dina supportrar ska kunna samla in pengar direkt på Facebook till förmån för din välgörenhet. Facebook tar inga avgifter för gåvor till ideella organisationer på Facebook.

Dela länken nedan för att uppmuntra dina supportrar att samla in.

Verktyg för att samla in gåvor

 • Publicera knappen Skänk en gåva

  Nu kan din välgörenhet dra nytt av pengar som samlats in på Facebook med knappen Skänk en gåva. Knappen för att skänka gåvor är ett snabbt sätt för personer att visa stöd för din organisation utan att lämna Facebook. Du kan lägga till knappen i dina inlägg så att andra kan bidra genom några få tryck.

Verktyg för supportrar för att samla in åt dig

Facebook-insamlingar gör att andra kan samla in pengar till förmån för din registrerade välgörenhet på Facebook. De som stöttar dig kan skapa en dedikerad sida där de berättar sin historia, berättar för andra om välgörenhetsorganisationens mål och skapar stöd för ett insamlingsmål.

Publicera knappen Skänk en gåva

Med insamlingar kan personer sprida sitt budskap via Facebook, Messenger, livevideo och e-post, på en plats som deras vänner redan besöker varje dag.

Hitta nya personer som stöttar

Varje gång någon skänker en gåva uppmanas de att dela det och bjuda in sina vänner. Delningar och vidaredelningar innehåller också knappen Skänk en gåva nu så att det blir lätt att skänka direkt från nyhetsflödet.

Engagera dem som stöttar med livevideo

Live med knappen Skänk en gåva

Allt fler sänder live på Facebook för att dela sina upplevelser. Du och de som stöttar dig kan nu lägga till knappen Skänk en gåva i livevideo på Facebook. Ge andra en inblick i din organisation och berätta om resultaten ni nått.

Livevideo-insamlingar kan vara ett kraftfullt sätt att öka medvetenheten om din välgörenhet

Avgifter och kvalificering

Finns det någon avgift för gåvor på Facebook?

Välgörenhetsorganisationer på Facebook får 100 % av pengarna som skänkts till dem. Besök avsnittet Vanliga frågor.

Välgörenhetsorganisationer i dessa länder kan vara berättigade till Facebooks välgörenhetsverktyg:

Australien, Belgien, Finland, Frankrike, Irland, Italien, Kanada, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Sverige, Storbritannien, Tyskland, USA och Österrike.

Läs mer om vem som kan delta. Besök avsnittet Vanliga frågor

Vanliga frågor

Vem kan skänka?
Vanliga frågor om insamlingar och gåvor på Facebook

PayPal Giving Fund

Som en del av vårt arbete att utöka våra verktyg för gåvor till välgörenhet globalt lanserar vi vårt samarbete med PayPal Giving Fund Australien. Detta samarbete kommer att ge tusentals välgörenhetsorganisationer i PayPal Giving Fund Australien-katalogen tillgång till insamlingsverktyg på Facebook för första gången och de kan dra nytta av medel som samlats in på Facebook.

Avgifter

Välgörenhetsorganisationer på Facebook får 100 % av pengarna som skänkts till dem.

Kvalificering

När personer skapar en insamling för välgörenhet eller lägger till knappen Skänk en gåva till ett inlägg väljer de den välgörenhetsorganisation som de vill stödja från en lista med tillgängliga organisationer. Denna lista innehåller nu välgörenhetsorganisationer baserade i Storbritannien, Australien och Kanada som finns i PayPal Giving Funds katalog. PayPal Giving Fund är tillgänglig i Storbritannien, Kanada och Australien. Kontakta PayPal Giving Fund för mer information om hur man registrerar sig hos dem. Snart kommer vi göra detta tillgängligt för personer i alla länder där Facebook-insamlingar är tillgängliga.

Utbetalning 

 • Välgörenhetsorganisationer som är registrerade hos PayPal Giving Fund får månadsvisa utbetalningar av PayPal Giving Fund. Ta reda på mer om registrering i PayPal Giving Fund.
 • Välgörenhetsorganisationer som inte är registrerade hos PayPal Giving Fund får betalt med check, normalt inom 90 dagar.
 • En välgörenhetsorganisations status hos PayPal Giving Fund påverkar metoden och hur snabbt pengar distribueras.

Vanliga frågor

F: Finns det en lista över välgörenhetsorganisationer som kommer att läggas till genom detta samarbete med PayPal Giving Fund?

Du kan hitta välgörenhetsorganisationer som kan ta emot pengar från PayPal Giving Fund på
https://www.paypal.com/au/fundraiser/hub.

F: När kommer välgörenhetsorganisationer som får pengar via PayPal Giving Fund att få donationer?

Välgörenhetsorganisationer som är registrerade hos PayPal Giving Fund får en betalning till sitt Paypal-konto. Välgörenhetsorganisationer som inte är registrerade får betalningar med check, normalt inom 90 dagar. För mer information, gå hit.

F: Hur visar jag rapporter om betalningstransaktioner för pengar som samlats in för att stödja min välgörenhetsorganisation med PayPal Giving Fund på Facebook?

Registrerade välgörenhetsorganisationer som får betalningar via sitt PayPal-konto från PayPal Giving Fund kan spåra betalningarna genom att logga in på PayPal Giving Fund-översikten med sin välgörenhetsorganisations PayPal-konto. Välgörenhetsorganisationer som får checkar måste först registrera sig hos PayPal Giving Fund för att komma åt sin översikt och rapporter. Information på transaktionsnivå är inte tillgänglig än.

F: Hur väljer jag att inte få pengar på Facebook med PayPal Giving Fund?

Välgörenhetsorganisationer som tar emot Facebook-gåvor som skänkts till PayPal Giving Fund kan begära att deras profiler tas bort från PayPal Giving Fund-databasen. Gör det genom att skicka en begäran till PayPal Giving Fund direkt. Observera att PayPal Giving Fund fortsätter att betala ut gåvor som redan har erhållits för din välgörenhet, om du inte begär att de inte ska göra det. När begäran har skickats kan välgörenhetsorganisationen förvänta sig att tas bort från Facebooks insamlingsplattform.

F: Kommer jag få ett kvitto?

Facebook skickar ett kvitto på varje gåva du ger.

F: Kan jag begära en återbetalning för min gåva?

Normalt görs inga återbetalningar för gåvor till PayPal Giving Fund. För mer information, se vår policy för återbetalning av gåvor.

F: Vilka funktioner/produkter för gåvor till välgörenhet är just nu inte tillgängliga för välgörenhetsorganisationer i PayPal Giving Fund?

Skapa en ideell insamling, knappen Skänk en gåva i sidrubrik, fliken Insamlingar, Matcha gåva, Återkommande gåvor och Fundraiser API är just nu inte tillgängligt för välgörenhetsorganisationer i PayPal Giving Fund.

Som en del av vårt arbete att utöka våra verktyg för gåvor till välgörenhet globalt lanserar vi vårt samarbete med PayPal Giving Fund Canada. Detta samarbete kommer att ge tusentals välgörenhetsorganisationer i PayPal Giving Fund Canada-katalogen tillgång till insamlingsverktyg på Facebook för första gången och de kan dra nytta av medel som samlats in på Facebook.

Avgifter

Välgörenhetsorganisationer på Facebook får 100 % av pengarna som skänkts till dem.

Kvalificering

När personer skapar en insamling för välgörenhet eller lägger till knappen Skänk en gåva till ett inlägg väljer de den välgörenhetsorganisation som de vill stödja från en lista med tillgängliga organisationer. Denna lista innehåller nu välgörenhetsorganisationer baserade i Storbritannien, Australien och Kanada som finns i PayPal Giving Funds katalog. PayPal Giving Fund är tillgänglig i Storbritannien, Kanada och Australien. Kontakta PayPal Giving Fund för mer information om hur man registrerar sig hos dem. Snart kommer vi göra detta tillgängligt för personer i alla länder där Facebook-insamlingar är tillgängliga.

Utbetalning 

Vanliga frågor

F: Finns det en lista över välgörenhetsorganisationer som kommer att läggas till genom detta samarbete med PayPal Giving Fund Canada?

För att hitta välgörenhetsorganisationer som kan få pengar från PayPal Giving Fund Canada, besök
https://www.paypal.com/ca/webapps/mpp/givingfund/home.


F: När kommer välgörenhetsorganisationer som får pengar via PayPal Giving Fund Canada att få donationer?

Välgörenhetsorganisationer som är registrerade hos PayPal Giving Fund Canada får normalt betalt elektroniskt inom 15 till 45 dagar efter den ursprungliga gåvan. Gåvor som skänks från den 1:e till 15:e i den aktuella månaden betalas i slutet av den aktuella månaden. Gåvor som skänks från den 16:e till 30/31:e kommer att betalas ut i slutet av följande månad. För välgörenhetsorganisationer som inte har registrerat sig hos PayPal Giving Fund Canada kan utbetalningen ta upp till 90 dagar. Du hittar mer information här.


F: Hur ser jag betalningstransaktionsrapporter för pengar som samlats in till förmån för min välgörenhet genom PayPal Giving Fund Canada på Facebook?

Registrerade välgörenhetsorganisationer kan spåra betalningarna genom att logga in på PayPal Giving Fund Canada-översikten med välgörenhetsorganisationens PayPal-konto. Välgörenhetsorganisationer som får checkar måste först registrera sig hos PayPal Giving Fund Canada för att komma åt sin översikt. Information på transaktionsnivå är inte tillgänglig än.


F: Hur väljer jag att inte få pengar från Facebook med PayPal Giving Fund Canada?

Välgörenhetsorganisationer som tar emot Facebook-gåvor som skänkts till PayPal Giving Fund Canada kan begära att deras profiler tas bort från PayPal Giving Fund Canada-katalogen. Gör det genom att låta en auktoriserad representant för din välgörenhet skicka en förfrågan till PayPal Giving Fund Canada direkt.


F: Hur väljer jag att inte få pengar från Facebook med PayPal Giving Fund?

Välgörenhetsorganisationer som tar emot Facebook-gåvor från PayPal Giving Fund kan begära att deras profiler tas bort från PayPal Giving Fund-databasen. Gör det genom att skicka en begäran till PayPal Giving Fund direkt. Observera att PayPal Giving Fund fortsätter att betala ut gåvor som redan har erhållits för din välgörenhet, om du inte begär att de inte ska göra det. När begäran har skickats kan välgörenheten vänta sig att tas bort från Facebooks insamlingsplattform inom 2–4 dagar.

F: Vilka funktioner/produkter för gåvor till välgörenhet är just nu inte tillgängliga för välgörenhetsorganisationer i PayPal Giving Fund?

Skapa en ideell insamling, knappen Skänk en gåva i sidrubrik, fliken Insamlingar, Matcha gåva, Återkommande gåvor och Fundraiser API är just nu inte tillgängligt för välgörenhetsorganisationer i PayPal Giving Fund.

Som en del av vårt arbete att utöka våra verktyg för gåvor till välgörenhet globalt lanserar vi vårt partnerskap med PayPal Giving Fund UK. Detta samarbete kommer att ge tusentals välgörenhetsorganisationer i PayPal Giving Fund UK-katalogen tillgång till insamlingsverktyg på Facebook för första gången och de kan dra nytta av medel som samlats in på Facebook.

Avgifter
 • Det finns inga avgifter för donationer som ges till välgörenhet genom Facebook-plattformen.
Krav
 • När personer skapar en insamling för välgörenhet eller lägger till knappen Skänk en gåva till ett inlägg i något av de länder där Facebook-insamlingar är tillgängliga väljer de den välgörenhetsorganisation som de vill stödja från en lista med tillgängliga organisationer.
 • Denna lista innehåller nu välgörenhetsorganisationer baserade i Storbritannien som finns i PayPal Giving Funds katalog.
Utbetalning
 • Välgörenhetsorganisationer som är registrerade för Facebook-betalningar får utbetalningar direkt genom elektronisk överföring. Ta reda på mer om utbetalningar av Facebook-betalningar.
 • Välgörenhetsorganisationer som inte är registrerade för Facebook-betalningar som är registrerade hos PayPal Giving Fund får månadsvisa utbetalningar av PayPal Giving Fund. Ta reda på mer om registrering i PayPal Giving Fund.
 • Välgörenhetsorganisationer som inte är registrerade hos PayPal Giving Fund eller med Facebook-betalningar får en check från PayPal Giving Fund. Ta reda på mer om utbetalningar som skickas via post.
 • En välgörenhetsorganisations status hos PayPal Giving Fund kan påverka metoden för och hur snabbt pengar distribueras.

Vanliga frågor

F: Finns det en lista över välgörenhetsorganisationer som kommer att läggas till genom detta samarbete med PayPal Giving Fund?
Du kan hitta välgörenhetsorganisationer som kan ta emot pengar från PayPal Giving Fund på https://www.paypal.com/fundraiser/hub.

F: När kommer välgörenhetsorganisationer som får pengar via PayPal Giving Fund att få donationer?
Välgörenhetsorganisationer som är registrerade hos PayPal Giving Fund får normalt betalt elektroniskt inom 45 dagar efter den ursprungliga gåvan. Gåvor som skänks från den 1:a till 15:e i den aktuella månaden betalas i slutet av den aktuella månaden. Gåvor som skänks från den 16:e till 30:e/31:a kommer att betalas ut i slutet av följande månad. För välgörenhetsorganisationer som inte är registrerade hos PayPal Giving Fund kan utbetalningen ta upp till 90 dagar.

Mer information finns på: (https://www.paypal.com/uk/webapps/mpp/givingfund/policies#DonationDeliveryPolicy)


F: Hur visar jag rapporter om betalningstransaktioner för pengar som samlats in för att stödja min välgörenhetsorganisation med PayPal Giving Fund på Facebook?

Välgörenhetsorganisationer som tar emot pengar elektroniskt från PayPal Giving Fund kan spåra betalningarna genom att logga in på PayPal Giving Fund-översikten med sin välgörenhetsorganisations PayPal-konto. Välgörenhetsorganisationer som får checkar måste först registrera sig hos PayPal Giving Fund för att komma åt sin översikt.

Om PayPal Giving Fund

PayPal Giving Fund Canada är registrerad som en välgörenhetsorganisation med Canada Revenue Agency (# 081286775RR0001). Registrera din välgörenhetsorganisation med PayPal Giving Fund Canada för att få dina betalningar snabbare.

PayPal Giving Fund Australia (ABN 65 106 950 945) är en Public Ancillary Fund och välgörenhetsorganisation registrerad med Australian Charities and Not-for-profits Commission. Se till att du är registrerad med PayPal Giving Fund för att uppdatera din profil och få dina betalningar snabbare