Innsamlingsaksjoner fra støttespillere

Innsamlingsaksjoner fra støttespillere

Inspirer andre til å samle inn penger på dine vegne.

Med innsamlingsaksjoner kan folk samle inn penger til den ideelle organisasjonen din på Facebook. Tilhengerne dine kan sette opp en dedikert innsamlingsside for å dele historiene sine, fortelle andre om misjonen din og slutte opp om et innsamlingsmål.

Opprett en innsamlingsaksjon

Inspirer andre til å dele
historien sin.

Vi mener at innsamlingsaksjoner passer for alle. Selv om tilhengerne dine ikke har erfaring med innsamlingsaksjoner fra før, gjør verktøyene våre det enkelt for dem å informere og inspirere venner og familie, og samarbeide for å samle inn penger til saken din.

Slik fungerer det

Det er enkelt å komme i gang

Vi gir tilhengerne verktøyene de trenger til å konfigurere en dedikert innsamlingsside, slik at folk kan gi et bidrag direkte fra Facebook.

Ingen gebyrer

Vi tar ikke gebyrer for innsamlingsaksjoner for ideelle organisasjoner, og vi har fjernet gebyret på plattformen vår for personlige innsamlingsaksjoner.

Spor effekten

Last ned rapporter for å se aktivitet i innsamlingsaksjonen, eller gå til landingssiden for å få tilgang til innsamlingssider.

Fremgangsmåte

Del disse instruksjonene med tilhengerne dine for å hjelpe dem med å opprette en innsamlingsaksjon på dine vegne.

For å opprette en innsamlingsaksjon for en ideell organisasjon trenger du bare å gjøre følgende:

 1. Gå til https://www.facebook.com/fundraisers/, eller klikk på Innsamlingsaksjoner på menyen til venstre i nyhetsoppdateringen.
 2. Klikk på Samle inn penger.
 3. Klikk på Ideell organisasjon.
 4. Velg ideell organisasjon.
 5. Velg en ideell organisasjon, velg et forsidebilde, og fyll ut informasjonen om innsamlingsaksjonen.
 6. Klikk på Opprett.

  Merk: Funksjoner for bidrag og innsamlingsaksjoner er ikke tilgjengelige i alle områder. Du finner mer informasjon i hjelpesenteret.

Nyttige funksjoner

 • Legge til organisatorer

  Folk kan nå invitere venner og administrere en innsamlingsaksjon sammen, noe som kan bidra til å utvide nettverket med støttespillere. Akkurat på samme måte som du kan legge til en medadministrator eller moderator i en Facebook-gruppe eller en medarrangør for et Facebook-arrangement, kan du nå legge til opptil tre venner som organisatorer av innsamlingsaksjonen din for å få hjelp til å administrere den og oppildne flere støttespillere for å nå målene dine.

 • Matche bidrag til innsamlingsaksjonen din for en ideell organisasjon

  Folk lover ofte å matche bidrag til Facebook-innsamlingsaksjoner, og vi ønsket å gjøre dette enklere. Nå kan folk som oppretter innsamlingsaksjoner, love å matche bidrag opptil et selvvalgt beløp, fra USD 5 til USD 2500, noe som hjelper dem med å få ballen til å rulle. Denne funksjonen er for øyeblikket tilgjengelig i USA og internasjonalt for støttespillerprofilen din og kun i USA for en side til en organisasjon.

 • Bursdagsinnsamlinger

  Folk dedikerer ofte bursdagen sin til å støtte en sak, og vi har sett at folk bruker Facebook til å samle inn penger for saker de bryr seg om. For personer i USA har vi forenklet dette ved at vanlige personer, offentlige personer og merkesider kan opprette en innsamlingsaksjon for bursdagen direkte på Facebook-siden sin.

 • Landingsside for innsamlingsaksjon

  På denne landingssiden kan folk opprette en innsamlingsaksjon for den ideelle organisasjonen din, se eksisterende innsamlingsaksjoner fra andre støttespillere og finne ut hvordan Facebook-innsamlingsaksjoner virker. Hver landingsside har en unik URL-adresse som kan brukes hvor som helst: e-postmarkedsføring, Facebook-innlegg, nettstedet ditt eller andre kanaler.

  Du kan finne den tilpassede landingssiden til en godkjent ideell organisasjon ved å gå til https://www.facebook.com/fund/alias. Denne lenken åpner innsamlingsaksjonen automatisk, så derfor kan en støttespiller lansere en innsamlingsaksjon på dine vegne ved bare noen få klikk. Feeding America ville for eksempel gått til: https://www.facebook.com/fund/FeedingAmerica/

 • Takke en skaper av en innsamlingsaksjon

  Sideadministratorer kan takke skapere av innsamlingsaksjoner med et takkeinnlegg direkte på innsamlingssiden. Takkeinnlegget vises på siden for innsamlingsaksjonen. Administratorer kan også kommentere bidragshistorier og takke både bidragsgivere og skaperen av innsamlingsaksjonen.

Anbefalte fremgangsmåter

 • Informer og inspirer. Du ønsker å motivere så mange venner som mulig til å gi penger til den utvalgte ideelle organisasjonen, slik at du kan øke innvirkningen. Dette betyr å opplyse vennene dine og fortelle hvorfor denne saken betyr noe for deg.
 • Hold deg involvert. Sjekk inn og kommenter ofte, ta kontakt med vennene dine for å takke dem når de gir et bidrag, og oppmuntre dem til å dele innsamlingsaksjonen med flere personer.
 • Presenter en tydelig oppfordring. Ved å gi folk en milepæl å sikte seg mot kan du virkelig oppildne folk til å nå et felles pengemål.
 • Spor målene dine. Publiser kunngjøringer når du når et mål i innsamlingsaksjonen, for å påminne folk og holde dem motiverte. Og hvis du når målet tidlig, kan du feire dette ved å heve listen og øke målet.
 • Tilby en match. Hvis det er mulig for deg, kan du tilby deg å matche bidragene fra vennene dine. Med nye verktøy for matching gjør vi det enkelt å tilby matching for dem som har mulighet for det.
 • Del inspirerende innhold. En inspirerende video eller relevant historie kan bidra til å holde vennene dine motiverte og inspirerte. Med direktesendt video på Facebook kan du til og med sende direkte og være inspirasjonskilden selv.
 • Møt ansikt til ansikt. Om mulig kan du arrangere en fest eller et treff for å holde vennene dine engasjert i saken og målet.
 • Følg opp. Ved slutten av innsamlingsaksjonen må du alltid rapportere og feire innvirkningen som bidragene fra vennene dine har hatt mot målene til den ideelle organisasjonen.

Kvalifikasjonskrav

 • Husk at støttespillere må være minst 18 år for å opprette en personlig innsamlingsaksjon.
 • Bidrag og innsamlingsaksjoner fra støttespillere er bare tilgjengelig i utvalgte regioner. Se hvem som kvalifiserer eller gå til hjelpesenteret for å finne ut mer.

Flere planleggingsressurser for ideelle organisasjoner for giverperioden