Gåvor till välgörenhet

Gåvor till välgörenhet

Samla in pengar till och öka medvetenheten om din fråga på Facebook.

För att göra det lättare för dig och din community att samla in pengar på Facebook har vi skapat verktyg som hjälper dig samla in gåvor och få kontakt med andra som vill bidra till din ideella organisation.

Ideella organisationer som använder Facebooks betalningsplattform för att behandla gåvor betalar ingen avgift – 100 % av gåvorna går till välgörenhet.

Samla in gåvor på Facebook

Nu kan din ideella organisation samla in pengar direkt från din sida med vår knapp för att skänka gåvor och insamlingar från sidor.

 • Knappen Skänk en gåva
 • Insamlingar från sidor

  Oavsett om ditt mål är att agera utifrån en aktuell händelse, samla in pengar för ett visst program eller få allmänt stöd för din fråga så kan dina följare skänka gåvor till din insamling direkt på Facebook med några enkla klick.

 • Insamlingsdekal

  Insamlingsdekalen för Facebook Stories gör det möjligt för kvalificerade ideella organisationer och deras följare att samla in pengar genom Facebook Stories.

 • Skänka en gåva via livevideo

  Allt fler sänder live på Facebook för att dela sina upplevelser. Du kan lägga till knappen Skänk en gåva i livevideo på Facebook. Ge andra en inblick i din organisation och berätta om resultaten ni nått i realtid.

Facebook Fundraisers

Se hur en insamling från följare fungerar

Sedan Facebook-insamlingen startades har Veteran’s Matter samlat in mer än 50 000 USD och gett husrum till fler än 100 veteraner i 21 stater.

Inspirera andra att samla in åt dig

Med de här verktygen kan personer, offentliga personer och varumärken samla in pengar till din ideella organisation på Facebook. De som stöttar dig kan skapa en dedikerad insamlingssida där de berättar sin historia, berättar för andra om välgörenhetsorganisationens mål och samlar människor kring ett insamlingsmål.

 • Insamlingar

  Oavsett om det görs i samband med en födelsedag, som reaktion på en kris eller för att hedra någon så kan följare skapa en egen insamlingssida för kvalificerade ideella organisationer. Vänner kan skänka gåvor med några få tryck utan att lämna Facebook, vilket gör det lättare att samla in pengar.

 • Knappen Skänk en gåva
 • Födelsedagsinsamlingar

  Varje dag skickar fler än 45 miljoner människor födelsedagshälsningar på Facebook. Därför är vi glada att kunna ge våra användare möjligheten att skapa insamlingar till sin födelsedag och göra den ännu mer meningsfull.

Motivera dina följare att skänka en gåva och dela

Gör det lättare att nå målen genom att lägga till insamlingar utanför Facebook på Facebook och uppmuntra följarna att skänka en gåva med insamlingsmatchning. Du kan även få en anpassad länk som du kan dela och som tar deltagarna direkt till din sida.

 • Fundraiser API

  Koppla insamlingar utanför Facebook till Facebook för att hjälpa deltagare nå sitt insamlingsmål.

 • Matchning för insamling

  Visa engagemang i frågan genom att matcha anhängarnas gåvor. Individer och organisationer kan få fler följare att visa passion för deras fråga genom att lova att matcha gåvor till en insamling som de har skapat.*
  *Matchning av gåvor är för närvarande endast tillgängligt för organisationer som registrerats i USA och DAF-organisationer

 • Unik URL

  Gör det enkelt för följare att hitta din organisation på Facebook. Varje registrerad ideell organisation har en egen länk i avsnittet för insamlingar på sin sida. När följare klickar på länken dirigeras de till en process för att skapa en insamling för din ideella organisation. Länken kan delas med följare i e-postmarknadsföring och på sociala medier som en metod för att uppmuntra dem att samla in pengar å dina vägnar.

  Du kan hitta en godkänd organisations egna landningssida genom att gå till https://www.facebook.com/fund/alias. Till exempel skulle Feeding America gå till https://www.facebook.com/fund/FeedingAmerica/

Gör insamlingar med hjälp av Instagram

Använd dekalen för gåvor i Stories och knappen Skänk en gåva i ditt företagskonto för att skapa en insamling som uppmuntrar dina följare att skänka en gåva till ditt välgörande ändamål direkt på Instagram.

 • Instagram-gåvor

  På Instagram kan berättigade ideella organisationer och deras följare samla in pengar till välgörenhet direkt på Instagram på några olika sätt – knappen Skänk en gåva för profilen, gåvodekaler i Stories och livegåvor.

Avgifter och kvalificering

Ideella organisationer som använder Facebooks betalningsplattform för att behandla gåvor betalar ingen avgift – 100 % av gåvorna går till välgörenhet. Ta reda på mer.

Facebook-betalningar

Facebook använder Facebook-betalningar för att behandla gåvor via våra verktyg för välgörenhetsorganisationer. Välgörenhetsorganisationer i utvalda länder registrera sig. Läs mer om vem som kan delta.