Gåvor till välgörenhet

Gåvor till välgörenhet

Samla in pengar till och öka medvetenheten om din fråga på Facebook.

För att göra det lättare för dig och din community att samla in pengar på Facebook har vi skapat verktyg som hjälper dig samla in gåvor och få kontakt med andra som vill bidra till din ideella organisation.

Ideella organisationer som använder Facebooks betalningsplattform för att behandla gåvor betalar ingen avgift – 100 % av gåvorna går till välgörenhet.

Samla in gåvor på Facebook

Nu kan din ideella organisation samla in pengar direkt från din sida med vår knapp för att skänka gåvor och insamlingar från sidor.

 • Knappen Skänk en gåva
 • Insamlingar från sidor

  Verifierade Facebook-sidor i USA och delar av EU kan nu skapa insamlingar för ideella organisationer. Berätta för andra om ditt uppdrag och samla personer kring ett insamlingsmål.

 • Insamlingsdekal

  Insamlingsdekalen för Facebook Stories gör det möjligt för kvalificerade ideella organisationer och deras supportrar att samla in pengar genom Facebook Stories.

 • Skänka en gåva via livevideo

  Allt fler sänder live på Facebook för att dela sina upplevelser. Du kan lägga till knappen Skänk en gåva i livevideo på Facebook. Ge andra en inblick i din organisation och berätta om resultaten ni nått i realtid.

 • Fundraiser API

  Koppla insamlingar utanför Facebook till Facebook för att hjälpa deltagare nå sitt insamlingsmål.

Facebook Fundraisers

Se hur en insamling från supportrar fungerar

Sedan Facebook-insamlingen startades har Veteran’s Matter samlat in mer än 50 000 USD och gett husrum till fler än 100 veteraner i 21 stater.

Inspirera andra att samla in åt dig

Med de här verktygen kan personer, offentliga personer och varumärken samla in pengar till din ideella organisation på Facebook. De som stöttar dig kan skapa en dedikerad insamlingssida där de berättar sin historia, berättar för andra om välgörenhetsorganisationens mål och samlar människor kring ett insamlingsmål.

 • Insamlingar

  Oavsett om det görs i samband med en födelsedag, som reaktion på en kris eller för att hedra någon så kan supportrar skapa en egen insamlingssida för kvalificerade ideella organisationer. Vänner kan skänka gåvor med några få tryck utan att lämna Facebook, vilket gör det lättare att samla in pengar.

 • Matchning för insamling

  Skapare av insamlingar för ideella organisationer på Facebook kan nu åta sig att matcha gåvor till sin insamling som ett sätt att motivera personer att skänka gåvor. Den här funktionen är tillgänglig för insamlingar som skapas av personer samt verifierade ideella organisationer, företag och offentliga personer i USA.

 • Knappen Skänk en gåva
 • Unik URL

  Gör det enkelt för supportrar att hitta din organisation på Facebook. Varje registrerad ideell organisation har en egen länk i avsnittet för insamlingar på sin sida. När supportrar klickar på länken dirigeras de till en process för att skapa en insamling för din ideella organisation. Länken kan delas med supportrar i e-postmarknadsföring och på sociala medier som en metod för att uppmuntra dem att samla in pengar å dina vägnar.

  Du kan hitta en godkänd organisations egna landningssida genom att gå till https://www.facebook.com/fund/alias. Till exempel skulle Feeding America gå till https://www.facebook.com/fund/FeedingAmerica/

Avgifter och kvalificering

Ideella organisationer som använder Facebooks betalningsplattform för att behandla gåvor betalar ingen avgift – 100 % av gåvorna går till välgörenhet. Ta reda på mer.

Välgörenhetsorganisationer i vissa länder är kvalificerade för att använda verktyg för gåvor till välgörenhet på Facebook. Läs mer om vem som kan delta.