Informatiebronnen over het coronavirus (COVID-19) voor non-profits

Coronavirus (COVID-19)

Informatiebronnen voor non-profits

Als je beter wilt begrijpen hoe je je als non-profit door de coronavirusuitbraak (COVID-19) kunt navigeren, kun je onze aanbevolen Facebook-tools gebruiken en informatiebronnen van toonaangevende gezondheidsinstanties raadplegen. Zo kom je erachter hoe je op een effectieve, relevante wijze en tijdig informatie kunt communiceren. We blijven deze pagina bijwerken zodra er meer informatiebronnen, informatie en effectieve methoden beschikbaar komen.
Klik hier voor meer informatiebronnen over het coronavirus (COVID-19) van internationale en lokale gezondheidsinstanties op Facebook.

Geloofwaardige en betrouwbare informatie delen

Strategieën om je te verbinden met supporters tijdens COVID-19

Blijf verbonden met supporters, vrijwilligers en werknemers

Communiceer met behulp van Instagram Direct, expresantwoorden en Facebook Live.

Het gesprek over het coronavirus (COVID-19) aangaan

Houd onderwerpen relevant door sociale inhoud te ontdekken van CrowdTangle. Je vindt hier voorbeelden uit het Verenigd Koninkrijk. Leg uit wat deze situatie betekent voor je goede doel en de mensen die je helpt.

Opvallen en mensen bereiken in een overvol nieuwsoverzicht

Gebruik relevante aanzetten tot actie op Instagram en Facebook om mensen te laten zien hoe ze kwetsbare community’s, patiënten en verzorgers kunnen ondersteunen. Je ziet hier een goed voorbeeld van deze methode van de American Diabetes Association.

Manieren om met geannuleerde non-profitevenementen om te gaan

Maak zowel eenvoudige als geavanceerde betrokkenheidsstrategieën voor Facebook Live en Facebook-groepen om fysieke evenementen virtueel te maken. Raad alternatieven aan voor hardloop-, wandel- of fietsevenementen met activiteiten die mensen binnen kunnen doen, zoals dansfeestjes in de woonkamer, jamsessies, virtueel hardlopen, een push-upchallenge, yoga of HIIT-lessen.

Aanbevolen effectieve methoden

Training voor non-profits

Facebook Social Good Spotlight

Facebook Social Good Spotlight zijn virtuele lessen waarmee organisaties belangrijke vaardigheden kunnen opdoen om hun aanwezigheid op Facebook en Instagram te verbeteren, een community te bouwen, de bekendheid te vergroten en financieel te verduurzamen. Ieder onderwerp richt zich op een leertraject voor verschillende niveaus van bekwaamheid op het gebied van digitale marketing, voor beginners, gevorderden en experts.

Hulp van de community

Hulp zoeken of bieden

Hulp van de community is een plek waar mensen buren kunnen vragen om hulp of hulp kunnen aanbieden, zoals aanbieden om boodschappen te doen of doneren aan een lokale voedselbank of een inzamelingsactie.

Tools om verbonden te blijven met je supporters

Tools om verbonden te blijven met je supporters

Facebook Live

Met Facebook Live kun je deel uitmaken van wat er in de wereld gebeurt in real time. Als je supporters niet in het echt kunnen afspreken, kun je Facebook Live gebruiken om online evenementen te organiseren en in contact te blijven. Ga live vanuit de Facebook-app op je telefoon of gebruik een camera en streamingsoftware op Facebook Live voor uitzendingen met een hogere kwaliteit. Meer informatie over hoe je live kunt gaan op Facebook.

Aanbieders van software voor videoconferenties, zoals Zoom en BlueJeans, bieden ook de mogelijk om live op Facebook uit te zenden met meerdere deelnemers. Ontdek meer over live uitzenden op Facebook via Zoom en BlueJeans of vraag je aanbieder van software voor videoconferenties of deze functionaliteit wordt ondersteund.

Facebook Live biedt nu livestreams met alleen audio zodat mensen met beperkt of geen internet nu kunnen luisteren naar je live-uitzendingen. Er is onlangs ondersteuning voor niet-gebruikers toegevoegd, zodat mensen zonder Facebook-account livevideo’s op een computer of mobiel apparaat kunnen bekijken. Ten slotte zijn er automatische bijschriften voor livevideo’s voor doven en slechthorenden en mensen die liever bijschriften lezen.

Donatieknop in Facebook Live

De donatieknop in Facebook Live is een manier waarop je verbonden kunt blijven en donaties kunt inzamelen voor je goede doel, ook wanneer mensen niet naar je toe kunnen komen.
Alle pagina’s kunnen nu een donatieknop toevoegen aan hun livevideo’s. Organisatoren kunnen donaties inzamelen tijdens hun livevideo met de donatieknop of een bestaande Facebook-inzamelingsactie koppelen aan de livevideo via iOS of Android. Organisatoren kunnen elke Facebook-inzamelingsactie aan hun livevideo toevoegen. Dit geldt ook voor inzamelingsacties voor een non-profit die zijn gemaakt door de organisator of een andere persoon of Facebook-pagina.

Een goed voorbeeld hiervan zie je hier. Meer informatie over de donatieknop in Live.

Facebook Stories-donatiesticker

Zodra de inzamelingsactie is gemaakt, kun je de bestaande pagina-inzamelingsactie toevoegen aan je Facebook-verhalen om deze te promoten. Gebruik de Facebook Stories-donatiesticker om je bestaande pagina-inzamelingsactie te vinden en maak een verticaal verhaal om je pagina-inzamelingsactie te promoten via deze snelgroeiende plaatsing.

Instagram-donatiesticker

Instagram staat toe dat in aanmerking komende non-profits en hun supporters rechtstreeks op Instagram via de donatiesticker in Instagram Stories en de donatieknop in Instagram Business-accounts geld inzamelen voor liefdadigheidsinstellingen. Je kunt je ook verbinden met je community via Stories, het overzicht, Live, IGTV of privéberichten op Instagram.

Messenger

Steeds meer organisaties maken de overgang van kantoor naar werken vanuit huis. Voor veel organisaties betekent dit dat de meerderheid van de gesprekken en samenwerkingen zich nu online afspelen. Met Messenger kun je gemakkelijker verbonden blijven met je supporters, ook als je elkaar nu niet kunt opzoeken. Door middel van spraak- en videogesprekken met een of meerdere collega’s, beheerders en partners kun je communiceren over updates of laten weten hoe het gaat. Je kunt maximaal acht mensen toevoegen aan spraak- en videogesprekken voor groepen. Je kunt Messenger ook gebruiken om een groepschat met elkaar te starten, een groepsbeheerder toe te wijzen en bestanden te versturen door op de paperclip te tikken.

CrowdTangle

Non-profits kunnen CrowdTangle gebruiken als platform om inhoud te ontdekken en sociale media te monitoren. CrowdTangle heeft een intelligente tool ontwikkeld die bekijkt welke berichten op verschillende sociale pagina’s het best presteren, om zo relevante inhoud voor je organisatie te identificeren.

Facebook-groepen

Via Facebook-groepen kun je specifieke community’s met mensen maken die rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren. Je kunt groepen gebruiken om exclusieve updates, foto’s of evenementen te delen, en groepsleden kunnen communiceren via opmerkingen, samenwerken aan documenten en chatberichten sturen naar andere groepsleden. Groepen kunnen openbaar, besloten of geheim zijn.

Workplace voor goede doelen

Dankzij technologie kun je ervoor zorgen dat je activiteiten zo min mogelijk worden verstoord, doordat werknemers verbonden kunnen blijven, ongeacht de plek waar ze werken. Workplace voor goede doelen is een tool waarmee je de communicatie en samenwerking in je organisatie op één plek kunt versterken. Workplace voor goede doelen staat los van je persoonlijke Facebook-account, maar maakt gebruik van alle functies die we voor Facebook hebben ontwikkeld: interne groepen, groepen met meerdere bedrijven, nieuwsoverzicht, Work Chat, livevideo, zoekfunctie, bestanden delen en activiteitsrapporten.

Pagina-inzamelingsacties

Geverifieerde Facebook-pagina’s in de Verenigde Staten en delen van de EU kunnen nu inzamelingsacties maken voor non-profits. Vertel anderen over de wijze waarop je missie bijdraagt tijdens onzekere tijden en spoor supporters aan om geld in te zamelen.

WhatsApp

WhatsApp helpt je op veilige en betrouwbare wijze in contact te blijven met je dierbaren. Of je nu het klimaat of juist kankeronderzoek ondersteunt, je kunt WhatsApp gebruiken om veilig het gesprek aan te gaan met je collega’s of je community via chat-, spraak- en videogesprekken.

Aanvullende informatiebronnen

Town Hall

Vind, volg en neem contact op met je gekozen functionarissen en overheidsdiensten via Town Hall.

Facebook Newsroom

Voor meer informatie over onze inspanningen binnen het Facebook-bedrijf om mensen veilig en op de hoogte te houden, bekijk je deze Newsroom-blog.

Informatiebronnen over het coronavirus (COVID-19) op Facebook

Bekijk updates en tips over het coronavirus (COVID-19) van internationale en lokale gezondheidsinstanties. Ontdek meer informatie over het coronavirus (COVID-19) in jouw omgeving op rivm.nl.

Facebook-gebruikers moeten minimaal 13 jaar oud zijn om een account te kunnen maken. Het gebruik van onze producten en services is onderhevig aan onze online servicevoorwaarden en alle beleidsregels en bepalingen die daarin zijn opgenomen (inclusief ons gegevensbeleid). Deze zijn momenteel beschikbaar op https://www.facebook.com/legal/terms of een URL die Facebook in de toekomst kan aanbieden.

Onze richtlijnen voor de community (https://www.facebook.com/communitystandards) zijn van toepassing op livevideo’s, net als op andere typen inhoud op Facebook. Inhoud die in strijd is met ons beleid, wordt verwijderd. Als je uitzendt via een pagina, groep of evenement, is ons beleid voor pagina’s, groepen en evenementen (https://www.facebook.com/policies/pages_groups_events/) van toepassing.