Crisisreactie

Crisisreactie

Tijdige directe ondersteuning.

Met Crisisreactie kunnen non-profits en bedrijven informatie over cruciale services bieden aan de relevantste mensen tijdens en na een crisis.

Veiligheidscheck en crisispagina’s

Bereik de mensen die het hardst door een crisis zijn getroffen en bied hulp.

  • Veiligheidscheck

    Wanneer mensen die door een crisis zijn getroffen een bericht over een incident op Facebook plaatsen, kan Veiligheidscheck worden geactiveerd. Veiligheidscheck vraagt mensen in het crisisgebied zichzelf als veilig te markeren en stuurt ze door naar de speciale crisispagina waar ze om hulp kunnen vragen of hulp kunnen bieden.

  • Crisisreactiepagina’s

    Wanneer Veiligheidscheck is geactiveerd, wordt er een speciale Facebook-crisispagina gemaakt met informatie over de actuele crisis om mensen in de getroffen gebieden samen te brengen. Mensen, non-profits en bedrijven kunnen tijdens en na een crisis berichten plaatsen op een specifieke crisispagina om hulp te vinden of te bieden.

Bekijk hoe mensen samenkwamen om elkaar te steunen

Wereldwijd gebruiken mensen Facebook om met elkaar in contact te komen en elkaar te steunen tijdens een crisis. Ontdek hoe je Crisisreactie kunt gebruiken tijdens en na een crisis om jezelf als veilig te markeren, hulp te bieden of te krijgen, geld in te zamelen en informatie te verkrijgen.

“We hebben ondervonden dat we grote doelgroepen ten tijde van crises het beste kunnen activeren met behulp van de Social Good-tools die Facebook heeft gemaakt, zodat non-profits en supporters eenvoudiger hun krachten kunnen bundelen en een impact kunnen hebben.”

– Direct Relief

Geschiktheid en vereisten

Crisisreactieberichten moeten aan de volgende richtlijnen voldoen:

Momenteel is het plaatsen van crisisreactieberichten op Facebook alleen beschikbaar op een computer voor partners die op de whitelist staan. Als je bent geïnteresseerd in het gebruik van deze functie, neem dan contact met ons op.