Instagram Donation Sticker_sv-SE

Dekal för gåvor på Instagram

Gör insamlingar med hjälp av Instagram Stories

Dekalen för gåvor på Instagram gör att ideella organisationer och deras supportrar kan samla in pengar till välgörenhet på Instagram. Skapa en Instagram Story, lägg till dekalen för gåvor och börja samla in pengar.

För att en ideell organisation ska kunna ta emot gåvor via dekalen för gåvor måste följande vara uppfyllt – registrera sig för verktyg för välgörande ändamål (om det inte redan har gjorts), Instagram- och Facebook-kontona måste vara länkade och Instagram-kontot måste ha växlats till en företagsprofil.

 

Instagram Stories

Instagram Stories används nu av över 500 miljoner människor varje dag. De mest engagerande händelserna skapas i ögonblicket, med en kombination av videor, foton och kreativa verktyg som ger anhängarna en inblick i ditt dagliga liv.

Använd dekalen för gåvor i Stories och skapa en insamling som uppmuntrar dina supportrar att skänka en gåva till ditt välgörande ändamål direkt på Instagram. Så här får du tillgång till dekalen för gåvor:

  1. Registrera dig för verktyg för gåvor till ideella organisationer
  2. Länka Instagram- och Facebook-profiler
  3. Konvertera din Instagram-profil till en företagsprofil

När du har slutfört de här obligatoriska stegen kan organisationens Instagram-konto användas för insamlingar i Instagram Stories.

100 % av pengarna som samlas in med Instagrams gåvodekal går till den ideella organisationen. Läs mer om detta här.

Anvisningar

Gör så här för att ändra din Instagram-profil till ett företagskonto:

1. Gå till din Instagram-profil och tryck på menyn.

2. Tryck på Inställningar.

3. Tryck på Konto.

4. Tryck på Byt till företagsprofil.

5. Koppla ditt företagskonto till den ideella organisationens Facebook-sida. I nuläget kan enbart en Facebook-sida kopplas till ditt företagskonto. Tryck på Nästa.

6. Lägg till detaljer som din organisationskategori och kontaktinformation. Tryck på Klar.

Med ett företagskonto får du tillgång till företagsfunktioner och Instagram-statistik. Dessa verktyg kan hjälpa dig att bättre förstå vilka som interagerar med ditt företag på Instagram. Du kan även anpassa sekretessen för din profil i inställningarna när du vill.

När du är berättigad att använda dekalen för gåvor:

1. Öppna kameran i Instagram och ta eller ladda upp ett foto som lyfter fram ditt ändamål.

2. Tryck på dekalikonen.

3. Välj dekalen för gåva.

4. Välj en ideell organisation.

5. Anpassa insamlingen med innehållsverktyg i Stories.

6. Tryck på Skicka till. Tryck sedan på Dela bredvid Din händelse.

6. Du kan lägga till flera bilder eller videor för att skapa en händelse för din insamling.

Registrera dig för Facebooks verktyg för gåvor till ideella organisationer:

Du behöver tre saker för att fylla i en ansökan om att ta emot gåvor på Facebook.

  1. En PDF-kopia av ett kontoutdrag från de senaste tre månaderna (du måste ladda upp detta när du gör din ansökan). Om du skickar in ett kontoutdrag som är äldre än tre månader gör det att behandlingen av din ansökan tar längre tid.
  2. Namn och födelsedatum för organisationens VD eller ansvarig.
  3. Organisationens momsregistreringsnummer (EIN- eller VAT-nummer) som bekräftar statusen som skattebefriad välgörenhetsorganisation.

Registrera dig för verktyg för gåvor till ideella organisationer.

Ansökan måste vara helt ifylld och det går inte att spara delar av information du fyllt i.

Se till att du har nödvändig information och dokumentation innan du sätter igång. Fyll i ansökan genom att klicka på nedåtpilen bredvid sidan för din ideella organisation eller välgörenhetsorganisation. Gå sedan vidare till konfiguration av konto för gåvor. Om du vill veta mer om kraven för att samla in gåvor på Facebook läser du Vanliga frågor. Kontakta oss om du behöver hjälp.

Metodtips

Rama in den. Kickstarta din händelse för insamlingen med foton och videor av ditt välgörande ändamål och varför det är viktigt.

Definiera effekten. Berätta om vad givarna vill bidra till att åstadkomma.

Var kreativ. Använd ett foto och kreativa verktyg som emojis och graderad text med dekalen för gåvor för att illustrera syftet med din välgörenhet.

Höjdpunkt. Använd funktionen för höjdpunkter så att anhängarna har tillgång till din insamlingshändelse i mer än 24 timmar. När du anger en händelse som höjdpunkt nålas den fast i din profil. Du kan lägga till allt du har publicerat från arkivet och ta bort höjdpunkter när du vill.

Repetition. Publicera gåvodekalen i flera Stories för maximal exponering.

Använd video. Dina supportrar vill ha videoinnehåll från dig! Instagram-användarna konsumerar 80 % mer video år för år och 98 % av all mobilvideo visas vertikalt.

Sänd live. Dela med dig av ett budskap, milstolpar eller umgås bara med anhängarna. Nåla fast en kommentar som ger tittarna en uppfattning om vad du gör, t.ex. ”Stöttar djurrättsorganisationer.”

Kvalificering

Verktyg

Inspirera anhängarna att använda dekalen för gåvor
Colorful Group illustration
Skicka e-post till anhängarna

Informera dem om att de kan använda dekalen för gåvor för insamlingar.

Hammer and wrench Illustration
Dela exempel

Dela bilder eller video som anhängarna kan använda för att skapa en egen insamling i Stories.

heart flower pot illustrations
Därför är det viktigt

I insamlingar ska du påminna anhängarna om att berätta varför din välgörenhet är viktig för dem.

Exempel på e-postmeddelande till supportrar:

Hej [Förnamn]!

Vi har spännande nyheter! Du stöder [ditt organisationsnamn] och kan nu använda en dekal i Instagram Stories för att skapa insamlingar för oss. Med dekalen för gåvor på Instagram kan du berätta varför du stöder oss och göra insamlingar.

Nu i [månad] ber vi våra supportrar att använda den nya dekalen för gåvor på Instagram för att hjälpa oss samla in pengar för [Infoga beskrivning av specifikt program]. Eftersom du stöder [ditt organisationsnamn] kan du hjälpa oss öka medvetenheten och samla in pengar för [ändamål]. Varje gång någon skänker [XX] SEK bidrar det till [ändamål]. Skapa en Instagram Story, lägg till dekalen för gåvor och dela med dina vänner.

Anvisningar om hur du skapar en Instagram Story finns här.

Ta reda på mer om dekalen för gåvor här.

Tack för ditt stöd!

[Ditt organisationsnamn]

Vanliga frågor

Var kommer detta att vara tillgängligt?
Detta är i nuläget enbart tillgängligt i USA. Vi jobbar hårt med att bredda tillgängligheten till en större del av vår globala community under de kommande månaderna. Vi har ingen mer information om tidslinjen just nu.

Hur ser jag till att min insamling fortsätter även efter att min händelse löpt ut?
Insamlingen varar i 24 timmar i en händelse om du inte lägger till den i din profil som en höjdpunkt. Om du lägger till din händelse i profilen som en höjdpunkt kan andra fortsätta skänka till din insamling tills du tar bort händelsen. Om du vill publicera en insamling i flera Stories måste du skapa den på nytt.

Debiteras ideella organisationer avgifter? Tar Instagram pengar från mina gåvor?
Nej, vi avstår från alla avgifter vid insamlingar till ideella organisation. Därför går 100 % av det som skänks via dekalen för gåvor till det välgörande ändamålet. Instagram/Facebook tjänar inga pengar på gåvorna.

Hur mycket kan man skänka?
Det går att skänka mellan 5 USD och 2 500 USD per bidrag. De kan även skänka flera gånger till en insamling.

Hur vet jag om någon har skänkt till min insamling?
Svep upp i din händelse för att visa det totala insamlade beloppet och gåvorna från varje person. Du får en aktivitetsavisering när någon har skänkt en gåva till din insamling. Om du har fler än 10 000 följare får du enbart aviseringar från personer du följer som också följer dig. En avisering om totalt insamlat belopp skickas när din insamling i Stories löper ut och om den har samlat in mer än 0 SEK.

Hur får min ideella organisation gåvor som skänkts via Instagram?
När din organisation har samlat in 100 USD eller motsvarande minimiutbetalning för gåvan är den berättigad till en utbetalning. Pengarna flyttas över tills utbetalningen når gränsen på 100 USD per ideell organisation. Det tar två veckor att behandla utbetalningarna och ge görs varannan vecka som ACH eller via direktinsättning på din organisations bankkonto.

Visas en avisering om hur mycket som har samlats in innan en dekal löper ut?
Du kan svepa upp i din händelse och visa listan över personer som har skänkt en gåva, hur mycket de har skänkt och det totala insamlade beloppet. Du får även en avisering om det totala belopp som du har samlat in efter att din insamling i Stories löper ut (om du har samlat in mer än 0 SEK).

Hjälpcenter