Instagram Donation Sticker en_GB

Instagram-donatiesticker

Geld inzamelen via Instagram-verhalen

Met de Instagram-donatiesticker kunnen in aanmerking komende liefdadigheidsinstellingen en hun supporters geld inzamelen voor een goed doel op Instagram. Maak een Instagram-verhaal, voeg de donatiesticker toe en begin met het inzamelen van geld.

Als een liefdadigheidsinstelling in aanmerking wil komen voor het ontvangen van donaties via de donatiesticker, moet deze het volgende doen: registreren voor tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen (als dit nog niet is gedaan), de Instagram- en Facebook-accounts koppelen en het Instagram-account omzetten naar een bedrijfsprofiel.

 

Instagram Stories

Instagram Stories wordt nu dagelijks gebruikt door meer dan 500 miljoen mensen. De aantrekkelijkste verhalen worden in het moment gemaakt, met een combinatie van video’s, foto’s en tools voor advertentiemateriaal, om supporters een kijkje te bieden in je dagelijkse leven.

Gebruik de donatiesticker in Stories om een inzamelingsactie te maken waarmee je je supporters kunt aansporen rechtstreeks op Instagram aan je goede doel te doneren. De donatiesticker gebruiken:

  1. Registreer je voor tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen
  2. Koppel je Instagram- en Facebook-profielen
  3. Zet je Instagram-profiel om in een bedrijfsprofiel

Zodra je deze vereiste stappen hebt voltooid, kunnen er voor het Instagram-account van je organisatie inzamelingsacties worden gemaakt in Instagram Stories.

Al het geld dat wordt ingezameld met de Instagram-donatiesticker, gaat in volledigheid naar de non-profit. Lees er hier meer over.

Instructies

Je Instagram-profiel omzetten in een bedrijfsaccount:

1. Ga naar je Instagram-profiel en tik op het menu.

2. Tik op Instellingen.

3. Tik op Account.

4. Tik op Overstappen op bedrijfsprofiel.

5. Koppel je bedrijfsaccount aan de Facebook-pagina van je non-profit. Op dit moment kun je slechts één Facebook-pagina koppelen aan je bedrijfsaccount. Tik op Volgende.

6. Voeg informatie toe zoals de categorie en contactgegevens van je organisatie. Tik op Klaar.

Met een bedrijfsaccount krijg je toegang tot bedrijfsfuncties en Instagram-statistieken. Met deze tools krijg je meer inzicht in welke gebruikers interactie hebben met je bedrijf op Instagram. Je kunt op elk gewenst moment de privacy van je profiel aanpassen in je instellingen.

Zodra je in aanmerking komt een donatiesticker te gebruiken, doe je het volgende:

1. Open de camera in Instagram en maak of upload een foto die je goede doel het beste weergeeft.

2. Tik op het stickerpictogram.

3. Selecteer de donatiesticker in het vak.

4. Selecteer een non-profit.

5. Pas je inzamelingsactie aan met de tools voor advertentiemateriaal voor Stories.

6. Tik op Verzenden naar. Tik vervolgens op Delen naast Je verhaal.

6. Je kunt meerdere afbeeldingen of video’s toevoegen om je inzamelingsactieverhaal te maken.

Registreren voor tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen van Facebook:

Je hebt drie dingen nodig om je te registeren voor het ontvangen van donaties op Facebook.

  1. Een kopie (PDF-bestand) van een bankafschrift van de afgelopen drie maanden (deze moet je uploaden als onderdeel van je registratie). Als je een afschrift uploadt dat ouder is dan drie maanden, zorgt dit voor vertraging in de goedkeuring van je registratie.
  2. De naam en geboortedatum van de CEO of directeur van je organisatie.
  3. Het belastingnummer (EIN- of btw-nummer) van je organisatie waarmee je belastingvrijstelling voor liefdadigheidsinstellingen wordt geverifieerd.

Registreren voor tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen

De registratie moet volledig worden voltooid en kan niet tussentijds worden opgeslagen.

Zorg dat je de vereiste gegevens en documenten bij de hand hebt voordat je begint. Klik op de pijl omlaag naast de pagina van je non-profit of liefdadigheidsinstelling om de registratie te voltooien. Ga vervolgens verder naar Instellingen donatieaccount. Raadpleeg de Veelgestelde vragen voor meer informatie over de vereisten voor het inzamelen van donaties op Facebook. Neem contact met ons op voor ondersteuning.

Effectieve methoden

Breng je verhaal in beeld. Begin je donatieverhaal met foto’s en video’s over je goede doel en waarom het belangrijk is.

Benadruk de impact. Vertel in je verhaal wat er met de donaties wordt gedaan.

Wees creatief. Gebruik met je donatiesticker een foto en tools voor advertentiemateriaal als emoji’s en tekst met kleurovergang om de bedoeling van je goede doel te illustreren.

Hoogtepunten. Gebruik de functie Hoogtepunten zodat supporters meer dan 24 uur toegang hebben tot je donatieverhaal. Als je van je verhaal een hoogtepunt maakt, wordt het vastgezet in je profiel. Je kunt vanuit je archief alles toevoegen wat je ooit hebt geplaatst en kunt hoogtepunten op elk gewenst moment verwijderen.

Herhaling. Plaats de donatiesticker in meerdere verhalen om zoveel mogelijk zichtbaarheid te krijgen.

Gebruik video’s. Je supporters zien graag video-inhoud van jou. Instagram-gebruikers consumeren jaar na jaar 80% meer video’s, en 98% van alle mobiele video’s wordt verticaal bekeken.

Ga live. Doe een aankondiging, deel mijlpalen of breng gewoon wat tijd door met je supporters. Zet een reactie vast om kijkers een idee te geven van wat je aan het doen bent, bijvoorbeeld ‘Geld inzamelen voor ASPCA’.

Geschiktheid

Toolkit

Stimuleer supporters de donatiesticker te gebruiken
Colorful Group illustration
E-mail je supporters

Laat ze weten dat ze de donatiesticker kunnen gebruiken om geld in te zamelen.

Hammer and wrench Illustration
Deel voorbeelden

Deel afbeeldingen of video’s die supporters kunnen gebruiken om hun eigen inzamelingsactieverhaal te maken.

heart flower pot illustrations
Waarom het belangrijk is

Herinner je supporters er tijdens je inzamelingsactie aan te delen waarom je goede doel belangrijk voor ze is.

Voorbeeld van e-mail aan supporters:

Hallo [voornaam],

We hebben geweldig nieuws. Als supporter van [naam van je organisatie] kun je nu een sticker gebruiken in Instagram Stories om geld voor ons in te zamelen. Met de Instagram-donatiesticker kun je vertellen waarom je ons steunt en geld inzamelt.

In [maand] vragen we onze supporters de nieuwe Instagram-donatiesticker te gebruiken om geld in te zamelen voor [beschrijving van specifiek programma invoegen]. Als supporter van [naam van je organisatie] kun je ons helpen de bekendheid van de actie te vergroten en geld in te zamelen voor [betreffende impact]. Elke ingezamelde $ [XX] zorgt voor [gemaakte impact]. Maak een Instagram-verhaal, voeg een donatiesticker toe en deel het verhaal met je vrienden.

Hier vind je instructies voor het maken van een Instagram-verhaal.

Hier vind je meer informatie over de donatiesticker.

Bedankt voor je steun.

[Naam van je organisatie]

Veelgestelde vragen

Worden er kosten berekend voor non-profits? Verdient Instagram geld aan donaties?
Nee, alle kosten voor inzamelingsacties van non-profits worden kwijtgescholden, dus 100% van wat er via de donatiesticker wordt ingezameld, gaat naar de betreffende non-profit. Instagram/Facebook verdient geen geld aan de donaties.

Hoeveel kunnen mensen doneren?
Mensen kunnen tussen de $ 5 en $ 2500 per bijdrage doneren. Ze kunnen ook meerdere keren aan een inzamelingsactie doneren.

Hoe weet ik of mensen aan mijn inzamelingsactie hebben gedoneerd?
Veeg omhoog in je verhaal om het totale ingezamelde bedrag te bekijken en donaties die door iedere persoon zijn gedaan. Je ontvangt een activiteitsmelding wanneer iemand aan je inzamelingsactie heeft gedoneerd. Als je meer dan 10.000 volgers hebt, krijg je alleen meldingen van mensen die je volgt en die jou ook volgen. Er wordt een melding met het totale ingezamelde bedrag verstuurd nadat een inzamelingsactieverhaal is verlopen en er meer dan $ 0 is ingezameld.

Hoe ontvangt mijn non-profit donaties die op Instagram worden gedaan?
Zodra je organisatie het voor uitbetaling minimaal vereiste donatiebedrag van $ 100 of het equivalent daarvan heeft ontvangen, kun je dit laten uitbetalen. Donaties worden opgeteld tot het bedrag de drempel van $ 100 per non-profit bereikt. Het duurt twee weken om uitbetalingen te verwerken en deze vinden om de week plaats als een ACH of directe overschrijving naar de bankrekening van je organisatie.

Krijgen mensen een melding over hoeveel ze hebben ingezameld voordat hun sticker verloopt?
Je kunt omhoog vegen in je verhaal om de lijst te bekijken met mensen die hebben gedoneerd, hoeveel ze hebben gedoneerd en het totale ingezamelde bedrag. Je krijgt ook een melding over het totale bedrag dat je hebt ingezameld nadat je inzamelingsactieverhaal is verlopen (als je meer dan $ 0 hebt ingezameld).

Hoe zorg ik dat mijn inzamelingsactie doorgaat nadat mijn verhaal is verlopen?
De inzamelingsactie blijft 24 uur zichtbaar in een verhaal, tenzij je het verhaal als hoogtepunt toevoegt aan je profiel. Als je het verhaal als hoogtepunt toevoegt aan je profiel, kunnen mensen aan je inzamelingsactie blijven doneren totdat je het verhaal verwijdert. Als je een inzamelingsactie in meerdere verhalen wilt plaatsen, moet je deze steeds opnieuw maken.

Helpcentrum