Legge en Facebook-strategi

Legge en Facebook-strategi

Skap en effektiv Facebook-strategi for å sørge for at du får mest mulig ut av innsatsen din på nettet.

En strategi for Facebook-siden er settet med aktiviteter du organiserer for å oppnå et spesifikt mål. Den kan være kort og spesifikk eller langsiktig med flere kampanjer og målsettinger.

Elementer i en strategi
 • Oppdrag: Den generelle innvirkningen som den ideelle organisasjonen din prøver å oppnå.
 • Målsettinger: Det du ønsker å oppnå via siden din for å støtte oppdraget ditt.
 • Målpublikum: Persontypene du ønsker å nå med denne kampanjen.
 • Innhold: Historiene og de visuelle effektene du vil bruke til å engasjere folk.
 • Måling: Målingene du vil spore for å finne ut om kampanjen var vellykket.
Mål

Det er flott hvis du allerede har en skisse for hvordan programaktivitetene er forbundet med oppdragserklæringen. Hvis ikke kan du lage en grunnleggende skisse som viser hvordan organisasjonen din kan skape innvirkninger. En skisse for å utforme en Facebook-strategi hjelper deg med å:

 • sørge for at Facebook-aktiviteten bidrar til innvirkningen du ønsker å skape
 • tydelig formidle til folk hva du trenger fra dem, og hvorfor
 • lage fengende handlingsoppfordringer
Mål

Kampanjen bør være relatert til det generelle oppdraget ditt. Hva må gjøres for å støtte eller forbedre dette oppdraget? Hvordan kan en kampanje på Facebook bidra til å oppnå målsettingene i programmet ditt? Hvis du starter med en liste over ideer, kan du få hjelp til å velge et kampanjemål eller flere mål som er best egnet for Facebook.

TIPS: Prøv å sette klart definerte mål som er målbare. Hvis oppdraget ditt for eksempel går ut på at du ønsker at færre barn skal lide av feilernæring, kan du prøve å dele opp målet i mindre mål, som for eksempel: opplyse flere foreldre om gode ernæringspraksiser, få flere folk på e-postlisten din som du kan distribuere informasjon til, eller kjøre en underskriftskampanje for å støtte nye lovforskrifter.

Hvem vil du nå ut til?

Se på målene du har satt for organisasjonen din, og tenk på hvordan folk kan hjelpe deg med å nå dem. Hvordan oppfyller programmene dine et behov eller løser et problem som en potensiell støttespiller bryr seg om? Tenk bredt på hvem som kan være interessert, og hvem som kan dra nytte av å være involvert med organisasjonen din. Det å anslå verdien du gir til et fellesskap, er det første trinnet i å identifisere det ideelle målpublikummet. Når du velger målpublikum, må du vurdere demografi og interessekarakteristikker:

 • Demografi: Dette kan omfatte alder, kjønn, sted, etnisk bakgrunn, sivil status, inntekt og mer.
 • Interesse: Dette identifiserer mer om hobbyer, atferd, forbindelser, livsstil og mer til potensielle støttespillere.

TIPS: For hjelp til å velge karakteristikker som skal målrettes med innleggene dine (både for betalte og ubetalte innlegg), anbefaler vi bruk av verktøyet Publikumsinnsikt for å velge karakteristikkene du vil målrette mot, og se hvor mange personer som passer til disse kriteriene. Dette kan vise deg om du bør innsnevre eller utvide publikumskriteriene, i tillegg til å finne innleggene på siden med flest likerklikk og den typiske aktiviteten til et potensielt målpublikum. Vær oppmerksom på at verktøyet Publikumsinnsikt bare er tilgjengelig på datamaskiner.

Hvilke innlegg vil du opprette for å støtte denne kampanjen?

Når du har bestemt deg for målene, er neste trinn å opprette en serie med innlegg som gjenspeiler målsettingene. Det er lurt å fremlegge budskapet på en måte som er fengende for målpublikummet, og som de ønsker å engasjere seg i.

 • Skisser innholdstyper og temaer du ønsker å opprette.
 • Opprett en innholdskalender, og bruk innleggsplanleggeren.

Hvilke målinger bør du bruke for å finne ut om kampanjen er vellykket?

En kampanjes suksess avgjøres av hvor vellykket den oppnår de skisserte målsettingene. Resultatene du måler, må være knyttet til kampanjemålene. Det er viktig å tenke gjennom hvilke målinger som skal brukes, og hvordan du sporer dem. Eksempel:

 • Rekkevidde: Hvor mange har sett innleggene dine?
 • Engasjement: Hvor mange liker, kommenterer, deler eller viser innleggene og videoene dine?
 • Konvertering: Hvor mange utfører en handling, for eksempel deler, registrerer seg, besøker nettstedet ditt, deltar på et arrangement eller gir et bidrag?

Flere ressurser for ideelle organisasjoner for giverperioden.