Evenementen

Evenementen

Wat zijn evenementen?

Gebruik Facebook-evenementen om supporters bij elkaar te brengen voor specifieke activiteiten. Je kunt snel een openbaar evenement of privé-evenement maken en op één plek de mensen bereiken die je belangrijk vindt.

Hoe kan ik evenementen gebruiken voor mijn non-profitorganisatie?

 • Vertel je supporters over vrijwilligersmogelijkheden, inzamelingsacties en andere geplande evenementen, zowel grote als kleine.
 • Vergroot de bekendheid van je evenement door het te delen op de tijdlijn van je pagina.
 • Laat supporters weten dat ze zich kunnen abonneren op je evenementen en een melding krijgen wanneer je nieuwe evenementen bij hen in de buurt hebt toegevoegd.
 • Deel tijdens het evenement gemaakte afbeeldingen en video’s met de deelnemers.
 • Maak automatisch een doorlopende evenementenkalender voor je doelgroep.
 • Maak evenementen die alleen zichtbaar zijn voor specifieke leden van een groep.

Instructies

 1. Ga naar je pagina, klik op Aanbieding, evenement + of Evenement, mijlpaal+ bovenaan de tijdlijn van je pagina
 2. Selecteer Evenement
 3. Voeg details over je evenement toe
 4. Klik op Maken

Je wordt naar je evenement geleid waar je gasten kunt uitnodigen, foto’s kunt uploaden, berichten kunt delen en evenementdetails kunt bewerken.

Tijdens het maken van je evenement kun je het volgende doen:

 1. Geef je evenement een naam. Geef je evenement een korte, duidelijke naam, zodat mensen weten waarover het gaat.
 2. Voeg je locatie toe. Gebruik een locatie die overeenkomt met een Facebook-pagina of een door Facebook voorgestelde locatie, zodat mensen in de buurt over je evenement horen. Als een pagina niet kan worden gemaakt, gebruik dan het volledige adres. Op deze manier kan ons systeem doorlinken naar een routebeschrijving voor het evenement en het aanbevelen bij mensen die in de buurt wonen.
 3. Kies medeorganisatoren. Voeg medeorganisatoren toe die zijn verbonden aan het evenement. Dit helpt het bereik van je evenement te vergroten en stelt anderen in staat gegevens bij te werken.
 4. Voeg een ticketlink toe. Als je tickets voor je evenement verkoopt, kun je een link naar de ticketaanbieder of site toevoegen.
 5. Geef details. Vertel mensen waarom ze naar je evenement moeten komen, hoe ze de locatie kunnen vinden en andere belangrijke details, zoals of er een ticket nodig is.
 6. Kies een evenementfoto. Voeg een foto toe die je evenement vertegenwoordigt. Onthoud dat mensen de foto kunnen zien op andere plekken op Facebook, zoals in het nieuwsoverzicht, in meldingen en in zoekresultaten. Foto’s moeten 1920 x 1080 (beeldverhouding van 16:9) of groter zijn en weinig tot geen tekst bevatten.

Ga voor meer informatie naar onze pagina Evenementen.

Persoonlijk evenement in vergelijking met pagina-evenement

Er zijn twee manieren om een evenement op Facebook te maken: 1) vanaf je persoonlijke profiel en 2) vanaf de pagina van je non-profitorganisatie. Als je een evenement maakt vanaf je persoonlijke profiel, kun je uitnodigingen rechtstreeks naar het Postvak IN van je vrienden op Facebook sturen. Met evenementen die je vanaf een pagina maakt, kun je je evenement openbaar delen en mensen vragen hun vrienden persoonlijk uit te nodigen met de knop Uitnodiging voor evenement.

Je kunt je supporters rechtstreeks op Facebook uitnodigen voor je evenement. Target je uitnodigingen op de mensen die het meest zijn geïnteresseerd in je evenementen om het reactiepercentage te vergroten. Je kunt je offline supporters ook via e-mail of je website vragen om te reageren op je evenement met gebruik van de evenement-URL.

Als je een organisator bent van een evenement, kun je je supporters voor het evenement uitnodigen op Facebook. Makers van evenementen worden automatisch vermeld als organisatoren.

Mensen uitnodigen voor een evenement dat je al hebt gemaakt:

 1. Ga naar het evenement
 2. Klik rechtsboven onder de foto op Uitnodigen
 3. Zoek naar en selecteer vrienden om uit te nodigen en klik vervolgens op Uitnodigingen verzenden

Als organisator van een evenement kun je kiezen uit verschillende privacyinstellingen voor wie het evenement kan zien, eraan kan deelnemen en wie gasten kan uitnodigen. Hier volgen een aantal manieren om betrokkenheid van supporters te genereren:

 • Spreek deelnemers aan met je evenementpagina. Deel afbeeldingen, verhalen en updates via je evenement om mensen betrokken te houden. Voorafgaand aan je evenement kun je hiermee de bekendheid vergroten en mensen interesseren. Tijdens het evenement kun je het gebruiken om updates te geven en last-minutedeelnemers aan te trekken. Na afloop van je evenement kun je deelnemers bedanken en mensen voor toekomstige evenementen uitnodigen.
 • Deel je evenement op je pagina. Deel je evenement rechtstreeks op je pagina, zodat het onder de aandacht van je doelgroep komt.
 • Genereer abonnees voor je evenementen. Deel je geplande evenementen op je pagina en laat mensen weten dat ze zich erop kunnen abonneren. Hiermee bouw je een aanhang voor je evenementen op en krijgen abonnees een melding wanneer je nieuwe evenementen in hun buurt hebt gemaakt.
 • Beheer je evenementenkalender. Je kunt elk evenement aan je evenementenkalender toevoegen (zelfs als jij niet de organisator ervan bent) en zo je doelgroep ervan op de hoogte stellen. Als mensen zich hebben geabonneerd op de evenementen van je pagina, krijgen ze een melding wanneer je een evenement in hun buurt hebt toegevoegd.
 • Bereik mensen met advertenties. Je kunt advertenties maken om meer evenementreacties of conversies op je website te krijgen. Makers van evenementen krijgen vaak betere resultaten als ze het volgende doen:
  • Vergelijkbare doelgroepen instellen in het hulpmiddel voor het maken van advertenties om advertenties weer te geven aan mensen die vergelijkbaar zijn met de doelgroep van je pagina.
  • Een CPM-bodstrategie gebruiken om ervoor te zorgen dat meer mensen reageren op een evenement en tickets kopen.
  • Een conversiepixel maken om te zien welke advertenties effectief waren en om prestaties te meten.
 • Verkoop tickets voor je evenement. Je kunt een advertentie maken die speciaal is geoptimaliseerd om tickets voor je evenement te verkopen.
 • Maak gebruik van de netwerken van deelnemers. Probeer meer mensen aan je openbare evenement te koppelen. Wanneer iemand aangeeft naar je evenement te gaan, wordt er een verhaal gemaakt dat in het nieuwsoverzicht kan worden weergegeven, zodat vrienden en volgers van die persoon zien dat hij of zij gaat en ze zelf ook kunnen gaan.

Ga naar het evenement en klik op Geïnteresseerd en Gaat in de gastenlijst aan de rechterkant om te zien wie er op de uitnodiging voor een openbaar evenement heeft gereageerd.

Je kunt het evenement in de gaten houden om te zien wat mensen zeggen en eventuele vragen te beantwoorden. Naarmate het evenement dichterbij komt, kun je berichten in het evenement plaatsen om het laatste nieuws met mensen te delen.

Effectieve methoden

Je kunt een evenement maken op Facebook om over je goede doel te vertellen en supporters op een specifiek moment en specifieke plaats bij elkaar te brengen. En je kunt Facebook gebruiken als je een privé-evenement organiseert waarvoor je gasten wilt uitnodigen en reacties wilt beheren.