Evenemang

Evenemang

Vad är evenemang?

Använd Facebook-evenemang för att samla följarna kring specifika aktiviteter. Du kan snabbt skapa ett offentligt eller privat evenemang och nå dem som är viktiga för dig på ett och samma ställe.

Hur kan jag använda evenemang för min ideella organisation?

 • Informera följarna om möjligheter till frivilligarbete, insamlingar och andra kommande aktiviteter – stora som små.
 • Skapa intresse för evenemanget genom att dela det på sidans tidslinje.
 • Berätta för följarna att de kan prenumerera på dina evenemang och informeras när du har lagt till nya evenemang i närheten.
 • Dela bilder och videor som tagits under evenemanget med deltagarna.
 • Skapa automatiskt en löpande evenemangskalender för publiken.
 • Skapa evenemang som enbart är synliga för vissa medlemmar i en grupp.

Anvisningar

 1. Gå till din sida och klicka sedan på Erbjudande, evenemang + eller Evenemang, milstolpe + längst upp på sidans tidslinje
 2. Välj Evenemang
 3. Lägg till detaljer om ditt evenemang
 4. Klicka på Skapa

Du förflyttas nu till evenemanget där du kan bjuda in gäster, ladda upp foton, dela inlägg och ändra uppgifterna om evenemanget.

När du har skapat ditt evenemang kan du:

 1. Ge ditt evenemang ett namn. Ge evenemanget ett kort, tydligt namn så att andra vet vad det handlar om.
 2. Lägga till din plats. Använd en plats som motsvarar en Facebook-sida eller en plats som Facebook-föreslagit så att personer i närheten kan ta reda på mer om ditt evenemang. Om det inte går att skapa en sida använder du hela adressen. På så sätt kan vårt system länka till vägbeskrivningar till evenemanget och rekommendera det för personer som bor i närheten.
 3. Välj medvärdar. Lägg till medvärdar som är kopplade till evenemanget. Detta bidrar till att öka räckvidden för evenemanget och gör så att andra kan uppdatera detaljer.
 4. Lägg till en biljettlänk. Om du säljer biljetter till evenemanget kan du lägga till en länk till en webbplats eller biljettförmedlare.
 5. Ange detaljer. Berätta var evenemanget äger rum, hur de hittar dit och annan viktig information, exempelvis om biljett krävs.
 6. Välj ett evenemangsfoto. Inkludera ett foto som representerar evenemanget. Tänk på att personer kan se fotot på andra platser på Facebook, som i nyhetsflödet, aviseringar och i sökningar. Fotona ska vara 1920 x 1080 (16:9) eller större och ha lite eller ingen text.

Mer information finns på sidan Evenemang.

Personligt- kontra sidevenemang

Det finns två sätt att skapa ett evenemang på Facebook: 1) Från din personliga profil och 2) från din ideella organisations sida. Om du skapar ett evenemang från din personliga profil kan du skicka inbjudningar direkt till inkorgen för dina vänner på Facebook. Med sidskapade evenemang kan du dela evenemanget offentligt och be andra att personligen bjuda in sina vänner med knappen för inbjudan till evenemang.

Du kan bjuda in dina följare till evenemanget direkt på Facebook. Rikta din inbjudningar till dem som är mest intresserade av dina evenemang för att öka svarsfrekvensen. Du kan även informera dina följare offline via e-post eller på webbplatsen att ange om de kommer att delta i evenemanget via evenemangets webbadress.

Om du är värd för ett evenemang kan du bjuda in dina följare till evenemanget på Facebook. De personer som skapar evenemanget anges automatiskt som värdar.

Så här bjuder du in användare till ett evenemang redan har skapats:

 1. Gå till evenemanget
 2. Klicka på Bjud in längst upp till höger, under fotot.
 3. Sök efter och välj vänner som ska bjudas in. Klicka sedan på Skicka inbjudningar.

Som värd för evenemanget kan du välja olika sekretessinställningar för vem som kan visa, delta i eller bjuda in gäster till ditt evenemang. Här är några sätt att få supportrarna engagerade:

 • Locka besökare med din evenemangssida. Dela bilder, händelser och uppdateringar för ditt evenemang för att se till att personer är engagerade. Innan ditt evenemang bidrar det till att skapa medvetenhet och få personer intresserade. Under evenemanget använder du det för att ge uppdateringar och locka deltagare som bestämmer sig i sista stund. Efter ditt evenemang kan du tacka deltagare och bjuder in personer till framtida evenemang.
 • Dela ditt evenemang på din sida. Dela evenemanget direkt på din sida så att publiken känner till det.
 • Få prenumeranter till dina evenemang. Dela dina kommande evenemang på din sida och berätta för personer att de kan prenumerera på dem. Det här hjälper dig skapa följare för dina evenemang och informerar prenumeranter om när du har skapat nya evenemang som äger rum nära dem.
 • Hantera din evenemangskalender. Du kan lägga till vilket evenemang som helst i din sidans kalender (även om du inte är värd för det) för att informera din målgrupp om det. Om en person har prenumererat på din sidas evenemang får han/hon en avisering när du lägger till ett evenemang nära honom/henne.
 • Nå användare med annonser. Du kan skapa annonser för att få fler evenemangssvar eller konverteringar till din webbplats. Evenemangsarrangörer får ofta bättre resultat när de:
  • Skapa lookalike-målgrupper i annonsverktyget och visa annonser för personer som liknar din sidas målgrupp.
  • Använder en CPM-budstrategi för att få fler att svara på evenemanget och köpa biljetter
  • Skapar en konverteringspixel för att se vilka annonser som har fungerat bra och mäta resultatet
 • Sälj evenemangsbiljetter. Du kan skapa en annons som är optimerad för att sälja biljetter till evenemanget.
 • Få tillgång till evenemangsbesökarnas nätverk. Försök att få fler att intressera sig för ditt offentliga evenemang. När användare meddelar att de har tackat ja till ditt evenemang skapar det en händelse som kan visas i deras nyhetsflöde, så att deras vänner och fans kan se att de har tackat ja och själva delta.

Se vem som har svarat på en inbjudan till ett offentligt evenemang genom att gå till evenemanget och klicka på Intresserad och Kommer i gästlistan till höger.

Du kan hålla ett öga på evenemanget för att se vad andra säger och svara på frågor. När evenemanget närmar sig gör du ett inlägg för att berätta om de senaste detaljerna.

Metodtips

Du kan välja att skapa ett evenemang på Facebook och sprida budskapet om din fråga och samla följarna på en viss tid och plats, eller när du anordnar ett privat evenemang där du vill bjuda in gäster och hantera svar om närvaro.