Grupper

Grupper

Hva er grupper?

Med Facebook-grupper kan du opprette spesifikke fellesskap med personer som samhandler direkte med hverandre. Du kan bruke grupper til å dele eksklusive oppdateringer, bilder og arrangementer, og gruppemedlemmer kan koordinere via kommentarer, samarbeide på dokumenter og sende melding til andre gruppemedlemmer. Grupper kan være offentlige, lukkede eller hemmelige.

Når bør jeg bruke grupper for den ideelle organisasjonen min?

Grupper er nyttige for å kommunisere med et segment blant støttespillerne dine. Du kan koordinere aktiviteter med eller tilby eksklusivt innhold til et utvalgt sett med personer.

Slik oppretter du en gruppe

 1. Gå til siden din og delen Grupper på menyen til venstre, og klikk på Opprett gruppe.
 2. Klikk på Opprett ny gruppe øverst på siden. Det åpnes et vindu der du kan legge til et gruppenavn, legge til medlemmer og velge personverninnstillinger for gruppen.
 3. Klikk på Opprett når du er ferdig.

Når gruppen er opprettet, tas du til gruppen. Gå til Rediger gruppeinnstillinger for å legge til en beskrivelse, tagger, profilbilde og forsidebilde, og konfigurer en e-postadresse for gruppen som folk kan bruke til å publisere direkte i gruppen. Du kan være med i og opprette opptil 6000 grupper.

Gruppemedlemmer kan legge til alle de er venn med på Facebook, i alle typer grupper (offentlige, lukkede og hemmelige). Du kan også invitere støttespillere du ikke er venn med på Facebook, ved å klikke på Inviter via e-post øverst til høyre i gruppen din for å sende en e-post. En annen måte å trekke til seg gruppemedlemmer på er å snakke med folk utenfor Facebook. Hvis gruppen din er offentlig eller lukket, kan de sende en forespørsel om medlemskap.

Slik legger du til nye medlemmer i en gruppe:

 1. Gå til gruppen.
 2. Klikk på feltet + Legg til personer i gruppen i kolonnen til høyre.
 3. Skriv inn navnene til vennene dine, og klikk på dem for å legge dem til i gruppen.

Personverninnstillingene styrer hvor synlig gruppen din er. Hvilken type personverninnstilling du bruker, kan endres, alt etter målene for gruppen.

 • Offentlige grupper: Offentlige grupper er søkbare, og alt innhold er synlig offentlig. Hvis du velger denne personverninnstillingen, bør du forvente at du må overvåke forespørslene om å bli med i gruppen.
 • Lukkede grupper: Lukkede grupper er søkbare, og alle kan be om å få bli med i dem, men innlegg i gruppen og informasjonen om den er bare synlig for medlemmer.
 • Hemmelige grupper: Hemmelige grupper er ikke søkbare på Facebook, og det er bare medlemmer som kan se dem. Alle medlemmer må være lagt til av noen i gruppen. Dette kan være et godt alternativ hvis du bruker grupper for betatesting eller for å få tilbakemeldinger fra en liten gruppe med folk.

Hvordan administrerer jeg gruppen min?

Du kan overvåke gruppen ved å publisere, kommentere og besøke den regelmessig. Hvis du vil publisere i en gruppe, går du til Skriv innlegg øverst i gruppen.

Herfra kan du

Du kan legge til plasseringen din og tagge andre gruppemedlemmer i innlegget.

 1. Klikk på Kommenter under innlegget.
 2. Skriv inn kommentaren din.
 3. Trykk på Enter (eller returtasten) på tastaturet for å publisere den.

Tips: Hvis du vil lage et nytt avsnitt i kommentaren din, holder du inne Skift og trykker på Enter (eller returtasten).

Gruppemedlemmer blir varslet om alle nye innlegg i en gruppe, med mindre de velger å justere varslingsinnstillingene sine for gruppen. Hvis personvernet for en gruppe er satt til Lukket eller Hemmelig, er det bare gruppemedlemmer som vil kunne se ting som publiseres i gruppen.

Hvis du vil vite mer om hvordan du overvåker gruppen din, kan du gå til hjelpesenteret vårt.

Når du administrerer en gruppe, kan du publisere innhold som er spesifikt for medlemmer og formålet til gruppen. Her er noen tips du kan bruke til å holde gruppen engasjert:

Publisere: Det er best å gå foran med et godt eksempel, så du bør publisere og kommentere i gruppen og oppmuntre medlemmene til å gjøre det samme.

 • Del multimediainnlegg (f.eks. bilder og videoer), som får mer engasjement.
 • Opprett en plan, slik at administratorer kan administrere gruppen.
 • Opprett konkurranser eller diskusjonsforslag for å engasjere folk i gruppen (f.eks. en annonse før spill i form av «publiser det beste spillefjeset ditt!»).
 • Svar raskt på innlegg og kommentarer. Dette bidrar til å belønne folk for å engasjere seg i gruppen din.

Tips til moderering: Gruppemoderering bidrar til at medlemmene føler seg trygge under samhandling, og det holder oversikten over samtaler. Her er noen tips som bidrar til at alle får en god opplevelse:

 • Som standard blir alle medlemmer i en gruppe varslet når du oppretter et innlegg. Sørg for at du publiserer interessant innhold for å holde medlemmene aktive i gruppen, eller slå av varsler for gruppen din.
 • Hvis du har en tilbakemeldingsgruppe som du ønsker å holde liten, eller hvis du har bestemte kriterier for medlemmer, må du sørge for at medlemsinnstillingene krever godkjenning av medlemskap. Denne innstillingen finner du ved å gå til Gruppeinformasjon og deretter Rediger gruppeinnstillinger.
 • Hvis du har en større diskusjonsgruppe, kan dette bidra til å holde spammere eller uønskede medlemmer borte fra gruppen.
 • Det er ikke lurt å legge til for mange administratorer i gruppen. Det kan bli vanskelig å håndtere for mange administratorer, spesielt hvis de ikke er ansatte.
 • Begrens størrelsen på gruppen, og unngå bruk av uautoriserte lister for å øke antall medlemmer. Mindre grupper pleier å få mer engasjement med flere medlemmer som publiserer, mens større grupper er bra for emnebaserte diskusjoner og deling av nyheter og oppdateringer.

Anbefalte fremgangsmåter

 • Oppdater de frivillige om kommende muligheter.
 • Sørg for at bidragsgivere for eksklusivt innhold, tjenester eller fordeler.
 • Arranger diskusjoner med mottakere.
 • Opprett et forum for tilbakemeldinger og spørsmål.
 • Koordiner komiteer, frivillige på bakkenivå og påvirkere i fellesskapet.
 • Samarbeid på prosjekter, for eksempel avholde et arrangement.
 • Del inspirasjon med de ansatte.
 • Få kontakt med andre ideelle organisasjoner i sektoren din.

Du ønsker at hver gruppe du oppretter, skal ha et tydelig formål, slik at du kan angi riktige forventninger og etikette for medlemmer.