Personen

Personen

Maak een inzamelingsactie voor een non-profitorganisatie op Facebook.

Wij zijn van mening dat iedereen een inzamelingsactie kan starten. Zelfs als je geen ervaring hebt met inzamelingsacties, is de kans groot dat er een goed doel is dat je belangrijk vindt. Onze inzamelingshulpmiddelen maken het eenvoudig voor je om je vrienden en familie te informeren en inspireren, en om samen te werken voor een goed doel dat je belangrijk vindt

Hoe het werkt

Starten is eenvoudig. We helpen je aan de slag te gaan, geven je de hulpmiddelen om de juiste non-profitorganisatie te vinden en bieden tips om je doel te bereiken.

Delen met vrienden. Verbind vrienden aan je goede doel, werf supporters op Facebook en zie hoe je impact groeit.

Donaties krijgen. Mensen kunnen aan je inzamelingsactie doneren in slechts enkele klikken, zonder Facebook te hoeven verlaten.

Meer geld voor de goede doelen die je belangrijk vindt. We brengen geen kosten in rekening voor inzamelingsacties voor non-profitorganisaties en hebben ook onze platformkosten voor persoonlijke inzamelingsacties geschrapt. Dit betekent dat 100% van het geld dat je inzamelt naar je goede doel gaat.

Instructies

Stap 1

Klik in het linkermenu van je nieuwsoverzicht op Inzamelingsacties

Stap 2

Klik op Geld inzamelen

Stap 3

Tik op Non-profitorganisatie

Stap 4

Selecteer Non-profit/liefdadigheid

Stap 5

Kies een omslagfoto en vul de gegevens van de inzamelingsactie in

Stap 6

Klik op Maken (opmerking: de functies voor donaties en inzamelingsacties op Facebook zijn niet overal beschikbaar).

Nieuwe functies

Organisatoren toevoegen

Mensen kunnen nu vrienden uitnodigen om samen een inzamelingsactie te beheren. Hierdoor kunnen ze hun netwerk van supporters vergroten. Net zoals je een medebeheerder of moderator kunt toevoegen aan een Facebook-groep of een medeorganisator aan je Facebook-evenement, kun je nu maximaal drie vrienden toevoegen als organisator van je inzamelingsactie. Ze kunnen je dan helpen om de inzamelingsactie te beheren en meer supporters te werven om je doelen te behalen.

Donaties aanvullen voor de inzamelingsactie van je
non-profitorganisatie

Mensen zeggen vaak toe donaties aan hun Facebook-inzamelingsacties aan te vullen en dit wilden we eenvoudiger maken. Mensen die inzamelingsacties maken, kunnen nu toezeggen donaties aan te vullen tot een door hun gekozen bedrag tussen de € 5 en € 2500 en op die manier meer aandacht te generen voor hun goede doel. Meer informatie

Aanbevolen effectieve methoden

Informeer en inspireer. Je wilt zoveel mogelijk vrienden motiveren om te doneren aan de non-profitorganisatie van jouw keuze, zodat je je impact kunt vergroten. Dit betekent dat je je vrienden moet informeren en moet vertellen waarom dit goede doel belangrijk voor je is.

Blijf betrokken. Laat van je horen en plaats vaak opmerkingen. Bedank je vrienden wanneer ze doneren en spoor ze aan de inzamelingsactie met meer mensen te delen op Facebook.

Gebruik een sterke aanzet tot actie. Als je mensen een mijlpaal geeft om naartoe te werken, zetten ze zich sneller in voor een gemeenschappelijk financieel doel.

Houd je doelstellingen bij. Plaats aankondigingen wanneer je een doel voor je inzamelingsactie behaalt, zodat mensen aan je actie blijven denken en gemotiveerd blijven. En als je je doel eerder behaalt dan gepland, vier dit dan door de lat hoger te leggen en hoger doel te stellen.

Bied een aanvulling. Als het mogelijk voor je is, bied dan aan de donaties van je vrienden aan te vullen. Met nieuwe hulpmiddelen voor aanvulling van donaties maken we het eenvoudig voor makers van inzamelingsacties om aanvulling toe te zeggen en zo het aantal donaties te stimuleren.

Deel inspirerende inhoud. Plaats aankondigingen wanneer je een doel voor je inzamelingsactie behaalt, zodat mensen aan je actie blijven denken en gemotiveerd blijven. En als je je doel eerder behaalt dan gepland, vier dit dan door de lat hoger te leggen en hoger doel te stellen.

Voer ook actie offline. Organiseer als het mogelijk is een persoonlijk feest of evenement om je vrienden betrokken te houden bij het goede doel en je doelstelling.

Stuur een opvolgbericht. Vertel aan het einde van de inzamelingsactie altijd welke impact de donaties van je vrienden hebben gehad op de missie van je non-profitorganisatie.