Individer

Individer

Skapa en insamling för en ideell organisation på Facebook.

Vi tror att insamlingar passar för alla. Även om du inte har någon tidigare erfarenhet av insamlingar är chansen stor att det finns en fråga som är viktig för dig. Med våra insamlingsverktyg kan du enkelt informera och inspirera dina vänner och släktingar, och arbeta tillsammans för en fråga som du bryr dig om

Så här fungerar det

Det är enkelt att komma igång. Vi hjälper dig komma igång, ger dig verktygen för att hitta rätt ideell organisation och ger dig tips så att du kan nå ditt mål.

Dela med vänner. Koppla samman vänner med din fråga, skaffa supportrar på Facebook och se din påverkan öka.

Få gåvor. Personer kan skänka en gåva till din insamling med bara några klick utan att de behöver lämna Facebook.

Mer pengar till frågorna som du bryr dig om. Vi tar inte ut avgifter för insamlingar för ideella organisationer och har tagit bort vår plattformsavgift för personliga insamlingar. Det innebär att 100 % av de pengar du samlar in går direkt till din fråga.

Anvisningar

Steg 1

Klicka på Insamlingar i nyhetsflödets vänstermeny

Steg 2

Klicka på Samla in pengar

Steg 3

Tryck på Ideell organisation

Steg 4

Välj Ideell organisation/välgörenhet

Steg 5

Välj en omslagsbild och fyll i uppgifter om insamlingen

Steg 6

Klicka på Skapa (Obs! Funktionerna för gåvor och insamlingar på Facebook är inte tillgängliga överallt.)

Nya funktioner

Lägga till organisatörer

Nu kan personer bjuda in vänner för att hantera en insamling tillsammans och få hjälp med att utöka sitt nätverk av supportrar. Precis som du kan lägga till en medadministratör eller moderator i en Facebook-grupp eller en medvärd för ditt Facebook-evenemang så kan du nu lägga till högst tre vänner som arrangörer av din insamling för att hjälpa dig hantera den och samla fler supportrar för att nå dina mål.

Matcha gåvor med din
insamling till ideell organisation

Personer gör ofta ett åtagande om att matcha gåvor till deras Facebook-insamlingar, och vi ville göra detta enklare. Nu kan personer som skapar insamlingar åta sig att matcha gåvor upp till det belopp de väljer, från 5 USD till 2 500 USD, vilket hjälper dem att skapa intresse för deras fråga. Läs mer

Rekommenderade metodtips

Informera och inspirera. Du vill motivera så många vänner som möjligt att skänka till din ideella organisation så att du kan få en större påverkan. Det innebär att du utbildar dina vänner och berättar om varför den här frågan är viktig för dig.

Se till att vara involverad. Stäm av och kommentera ofta, tacka dina vänner när de skänker en gåva och uppmuntra dem att dela insamlingen med fler personer.

Använd en stark uppmaning till handling. Genom att ge personer en milstolpe att arbeta mot kan du samla dem kring ett gemensamt pengamål.

Spåra dina mål. Publicera meddelanden när du når ett insamlingsmål för att påminna personer och se till att de är motiverade. Om du når ditt mål tidigt firar du genom att höja ribban och ange ett högre mål.

Erbjud en matchning. Om du har möjlighet så kan du erbjuda dig att matcha dina vänners gåvor. Med vår nya verktyg för matchning gör vi det enkelt för personer som skapar insamlingar att lova att matcha gåvor för att stimulera gåvor.

Dela inspirerande innehåll. Publicera meddelanden när du når ett insamlingsmål för att påminna personer och se till att de är motiverade. Om du når ditt mål tidigt firar du genom att höja ribban och ange ett högre mål.

Ta det offline. Om det är möjligt så anordnar du ett party eller evenemang med personlig närvaro för att se till att dina vänner fortsätter känna entusiasm kring frågan och ditt mål.

Uppföljning. I slutet av insamlingsevenemanget ska du alltid rapportera om och fira hur dina vänners gåvor påverkar din ideella organisations uppdrag.