Instagram

Instagram

Hva er Instagram?

Med Instagram kan du nå ut til et uensartet, globalt fellesskap som knytter sammen og deler alle typer emner på kreative og engasjerende måter. Vi ser for oss en verden som er mer knyttet sammen gjennom delte opplevelser, med bilder og videoer. Hvis noe skjer, blir det sannsynligvis tatt opp på Instagram. Og den ideelle organisasjonen din bør være der.

Når bør den ideelle organisasjonen min bruke Instagram?

Et bilde eller en video formidler et gripende og emosjonelt budskap, uavhengig av geografi og språk. Som en visuell plattform for historiefortelling kan Instagram bidra til at den ideelle organisasjonen din når ut til publikum og oppnår gode resultater. Bruk Instagram til å dele oppdraget ditt, oppildne til støtte og vise folk innvirkningen fra den ideelle organisasjonen din på en visuell måte.

Hvordan kan den ideelle organisasjonen min bruke Instagram?

 • Opplys fellesskapet ditt om saken og oppdater dem om organisasjonen din
 • Vis innvirkningen fra den ideelle organisasjonen din via bilder og videoer ved hjelp av innlegg i nyhetsoppdateringen, Instagram Stories, flere innlegg og Live
 • Finn og ta kontakt med nye og eksisterende støttespillere som deler lidenskapen din
 • Engasjer fellesskapet ved å skape muligheter der folk kan samhandle med deg og med hverandre
 • Inspirer folk til å gjøre noe ved å spre ordet, bli med på arrangementer, arbeide frivillig eller gi bidrag

Konfigurer en Instagram-bedriftskonto for å gi folk
mer informasjon om organisasjonen din

Last ned og start appen

Last ned Instagram-appen for iOS fra App Store, Android fra Google Play-butikken eller Windows Phone fra Windows Phone Store. Når appen er installert på mobiltelefonen, trykker du for å åpne den.

Fortell oss hvem du er

Trykk på Registrer deg, oppgi e-postadressen din og trykk på Neste eller Logg inn med Facebook for å registrere deg med Facebook-kontoen din.

Opprett en gratis bedriftsprofil

Gå til innstillingene i appen, og bla deretter ned til Bytt til bedriftskonto. Når du har opprettet en bedriftskonto, kan du legge til viktig bedriftsinformasjon som åpningstider, bedriftsadresse eller telefonnummer. Opprett en bedriftsprofil.

Publiser innhold og følg brukere

Begynn å publisere innhold du vil se i oppdateringen ved å bruke relevante emneknagger, og begynn å følge lignende kontoer for ideer om hvordan du skaper fengslende innhold.

Anbefalte fremgangsmåter på Instagram

 • Definer den unike visuelle stemmen din. Visuell historiefortelling er sentralt for Instagram. Når du starter kontoen din, er det viktig å være tydelig på hvilken historie som skal fortelles. Hva er det organisasjonen din kan dele på en unik måte? Det er viktig at kontoen din er relevant for hvem du er, og at den føles ekte og konsekvent.
 • Publiser regelmessig. Instagram er et fellesskap, og jo mer tid du legger i det, jo mer blir innsatsen din belønnet. Det er viktig å publisere regelmessig og legge listen høyt for alt innhold.
 • Fortell en historie. Veldedige og ideelle organisasjoner har ofte mange fengslende historier og bilder – og Instagram er flott til å dele dem visuelt og vise dem frem til et nytt publikum. Gjennom Instagram kan du få flere personer til å oppleve din verden og skape empati, øke oppmerksomheten rundt arbeidet ditt og få støtte til det.
 • Bruk video. Folk ser stadig oftere etter videoer på Instagram for å engasjere seg i dem. Deling av videoer er svært viktig for veldedige og ideelle organisasjoner, enten de er hjemmelaget eller profesjonelt produsert. Del fengende og genuine øyeblikk (f.eks. frivillige på arbeid, en person du har hjulpet, en kommende innsamlingsaksjon, en titt på teamet ditt fra innsiden osv.) ved hjelp av Instagram Stories elle Live – det kan ta kontoen din til neste nivå.
 • Engasjer fellesskapet. Oppdagelse står sentralt i Instagram. Bruk relevante, populære emneknagger for å hjelpe flere personer med å oppdage innholdet ditt. Vær en aktiv part i fellesskapet ved å svare på kommenterer til innleggene dine, tagge relevante håndtak og følge andre og like bildene deres.
 • Bruk en handlingsoppfordring: Hvis du er midt i en innsamlings- eller ambassadørkampanje, bør du inkludere en sterk handlingsoppfordring i innleggene dine. Du kan lede besøkende fra Instagram og la dem få vite mer via bloggen din, gi et bidrag eller registrere seg for frivillig arbeid, ved å inkludere en lenke i biografien din.
 • Eksperimenter med Instagram Stories. Instagram Stories er en ny måte å fortelle organisasjonens historie på, få folk til å samle seg rundt saken din og gi liv til organisasjonen og oppdraget. Bruk Instagram Stories til å fjerne sløret og skape en forbindelse mellom arbeidet ditt og følgerne dine.
 • Del mer i ett innlegg. Kombiner opptil 10 bilder og videoer i ett innlegg, og sveip gjennom for å se alle. Ideelle og veldedige organisasjoner kan bruke denne funksjonen på mange kreative måter, fra å omtale støttespillere og fremheve virkningsfulle bilder, til deling av ulike vinkler og perspektiver rundt det samme arrangementet.