Instagram

Instagram

Wat is Instagram?

Met Instagram kun je een diverse internationale community bereiken die op creatieve en aantrekkelijke manieren contact legt en inhoud deelt over allerlei onderwerpen. We stellen ons een wereld voor waarin iedereen meer is verbonden door gedeelde ervaringen, vastgelegd met foto’s en video’s. Als er iets gebeurt, wordt dit hoogstwaarschijnlijk op Instagram geplaatst. En jouw non-profitorganisatie zou daar ook moeten zijn.

Wanneer moet mijn non-profitorganisatie Instagram gebruiken?

Een afbeelding of video draagt een krachtige en emotionele boodschap uit, ongeacht locatie of taal. Als een platform waarop visuele verhalen worden verteld, kan Instagram je non-profitorganisatie helpen je doelgroep te bereiken en resultaten te stimuleren. Gebruik Instagram om je missie te delen, steun te vinden en mensen op een visuele manier de impact te laten zien die je non-profitorganisatie heeft.

Hoe kan mijn non-profitorganisatie Instagram gebruiken?

 • Je community informeren over je goede doel en op de hoogte houden van je organisatie
 • De impact laten zien die je non-profitorganisatie heeft via foto- en videoberichten in het overzicht, Instagram Stories, meerdere berichten en Live
 • Nieuwe en bestaande supporters vinden die je passie delen en met ze in contact komen
 • Je community aanspreken door mensen de mogelijkheid te bieden tot interactie met jou en anderen
 • Mensen aanzetten tot actie door je boodschap te verspreiden, evenementen bij te wonen, vrijwilligerswerk te doen of geld te doneren

Een Instagram-bedrijfsaccount instellen om mensen
meer informatie te geven over je organisatie

De app downloaden en starten

Download de Instagram-app voor iOS via de App Store, de Android-app via Google Play of de Windows Phone-app via de Windows Phone Store. Wanneer de app op je apparaat is geïnstalleerd, tik je erop om de app te openen.

Ons laten weten wie je bent

Tik op Registreren, voer je e-mailadres in en tik op Volgende of tik op Aanmelden met Facebook om je te registeren met je Facebook-account.

Een gratis bedrijfsprofiel instellen

Ga in de app naar de instellingen en scrol omlaag naar Overschakelen naar bedrijfsaccount. Wanneer je een bedrijfsaccount hebt, kun je belangrijke bedrijfsinformatie toevoegen, zoals de openingstijden, het adres en/of een telefoonnummer. Een bedrijfsprofiel maken.

Berichten plaatsen en gebruikers volgen

Begin met het plaatsen van inhoud die je graag in je overzicht zou willen zien. Gebruik daarbij relevante hashtags en volg vergelijkbare accounts om ideeën op te doen voor het maken van aantrekkelijke inhoud.

Effectieve methoden voor Instagram

 • Bepaal je unieke visuele stijl. Visueel verhalen vertellen is de kern van Instagram. Wanneer je je account start, is het belangrijk om duidelijk te zijn over het verhaal dat je via het account wilt vertellen. Wat kan jouw organisatie op unieke wijze delen? Het is belangrijk dat je account relevant is voor wie je bent en dat het account authentiek en consistent is.
 • Plaats regelmatig berichten. Instagram is een community en hoe meer tijd je eraan besteedt, hoe meer je inspanningen zullen worden beloond. Het is belangrijk regelmatig berichten te plaatsen en een hoge standaard te hanteren voor al je inhoud.
 • Vertel een verhaal. Liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties beschikken vaak over veel boeiende verhalen en afbeeldingen. Instagram is een geweldige manier om deze verhalen visueel te delen en ze onder de aandacht te brengen van een nieuwe doelgroep. Via Instagram heb je de mogelijkheid om meer mensen in je wereld te verwelkomen en op die manier empathie te kweken, je bekendheid te vergroten en steun voor je werk te ontwikkelen.
 • Gebruik video’s. Mensen zoeken en bekijken steeds vaker video’s op Instagram. Of de video’s nu zelfgemaakt of professioneel zijn: het delen van video’s is een must voor liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties. Deel aansprekende en oprechte momenten (bijvoorbeeld vrijwilligers aan het werk of iemand die je hebt geholpen, een geplande inzamelingsactie, een kijkje bij je team enzovoort). Gebruik hiervoor Instagram Stories of Live. Dit kan je account naar een hoger niveau tillen.
 • Spreek je community aan. Instagram draait om ontdekken. Gebruik relevante, populaire hashtags zodat meer mensen je inhoud ontdekken. Speel een actieve rol in de community door te reageren op reacties op je berichten, relevante gebruikers te taggen en anderen te volgen en hun foto’s leuk te vinden.
 • Zorg voor een aanzet tot actie: als je je middenin een inzamelingsactie of campagne bevindt, voeg dan een sterke aanzet tot actie toe aan je berichten. Je kunt bezoekers van Instagram stimuleren om meer informatie te lezen in je blog, een donatie te doen of zich te registreren al vrijwilliger door een link in je bio toe te voegen.
 • Experimenteer met Instagram Stories. Instagram Stories is een nieuwe manier waarop je het verhaal van je organisatie kunt vertellen, mensen enthousiast kunt maken voor je doel en je organisatie en missie tot leven kunt brengen. Gebruik Instagram Stories voor persoonlijkere inhoud en creëer een verbinding tussen je werk en je volgers.
 • Deel meer in één bericht. Je kunt tot wel tien foto’s en video’s in één bericht gebruiken en vegen om ze allemaal te bekijken. Non-profitorganisaties en liefdadigheidsinstellingen kunnen deze functie op een aantal creatieve manieren gebruiken: van het uitlichten van supporters en het benadrukken van impactvolle afbeeldingen, tot het delen van verschillende invalshoeken van en perspectieven op een evenement.