Instagram

Instagram

Vad är Instagram?

Med Instagram kan du nå en bred, global community som håller kontakt och delar kring alla typer av ämnen på kreativa och engagerande sätt. Vi föreställer oss en värld som är mer sammanlänkad genom delade upplevelser som fångas med foton och videor. Om något händer fångas det sannolikt på Instagram. Och din ideella organisation bör finnas där.

När ska min ideella organisation använda Instagram?

En bild eller video förmedlar ett kraftfullt och känslosamt budskap oavsett geografi eller språk. Instagram är en visuell storytelling-plattform som kan hjälpa din ideella organisation nå sin målgrupp och driva resultat. Använd Instagram för att dela ditt mål, förespråka stöd och visa visuellt den effekt din ideella organisation gör.

Hur kan min ideella organisation använda Instagram?

 • Informera din community om ditt ändamål och uppdatera supportrar om din organisation
 • Visa den effekt din ideella organisation gör via foton och videor med flödesinlägg, Instagram Stories, multiinlägg och Live
 • Hitta och ta kontakt med nya supportrar som delar din passion
 • Engagera din community genom att skapa möjligheter för människor att interagera med dig och varandra
 • Inspirera andra till att göra en insats genom att sprida ordet, delta vid evenemang, volontärarbeta eller skänka en gåva

Skapa ett företagskonto på Instagram och ge personer
mer information om din organisation

Ladda ned och starta appen

Ladda ned Instagram-appen för iOS från App Store, Android från Google Play Butik eller Windows Phone från Windows Phone Store. När appen är installerad öppnar du den genom att trycka på den.

Berätta vem du är

Tryck på Gå med, ange sedan din e-postadress och tryck på Nästa eller tryck på Logga in med Facebook om du vill registrera dig med ditt Facebook-konto.

Skapa en kostnadsfri företagsprofil

Gå till inställningarna i appen och rulla ned till Växla till företagskonto. Om du har ett företagskonto kan du fylla i viktig information som butikens öppettider, gatuadress och telefonnummer. Skapa en företagsprofil

Gör inlägg och följ användare

Börja lägga ut innehåll i ditt flöde och använd relevanta hashtaggar. Följ konton som liknar ditt eget för att få idéer om hur du kan skapa engagerande innehåll.

Metodtips för Instagram

 • Definiera din unika visuella röst. Visuell storytelling står i centrum på Instagram. När du startar ditt konto är det viktigt att vara tydlig med vilket budskap det ska förmedla. Vad är det som din organisation unikt kan dela? Det är viktigt att ditt konto är relevant för den du är och känns autentiskt och konsekvent.
 • Gör regelbundna inlägg. Instagram är en community och ju mer tid du lägger på den, desto mer belönas dina insatser. Det är viktigt att göra regelbundna inlägg och hålla en hög nivå på allt innehåll.
 • Berätta en historia. Välgörenhetsorganisationer och ideella organisationer har ofta många engagerande händelser och bilder – och Instagram är ett bra sätt att dela dem visuellt och förmedla dem till en ny målgrupp. Genom Instagram har du möjlighet att ta in fler personer i din värld och skapa empati, öka medvetenheten och skapa stöd för ditt arbete.
 • Använd video. Människor söker allt mer efter och interagerar mer med video på Instagram. Oavsett om den är spontan eller producerad så är delning av video ett måste för välgörenheter och ideella organisationer. Dela engagerande och genuina ögonblick (t.ex. av frivilligarbetare som utför en uppgift, av någon ni hjälpt, en kommande insamling, en inblick i teamets arbete osv.) med Instagram Stories eller Live – det kan ta ditt konto till nästa nivå.
 • Engagera communityn. Upptäckt står i centrum för Instagram. Använd relevanta, populära hashtaggar och hjälp fler att upptäcka ditt innehåll. Var en aktiv del av communityn genom att svara på kommentarer på dina inlägg, tagga relevanta handtag och följa andra och gilla deras foton.
 • Lägg till en Call to Action: Om du befinner dig mitt i en insamlingskampanj eller en kampanj för förespråkande ska du inkludera en stark Call to Action i dina inlägg. Du kan driva besökare från Instagram för att ta reda på mer via din blogg, skänka en gåva eller registrera dig för frivilligarbete genom att inkludera en länk i din bakgrund.
 • Experimentera med Instagram Stories. Instagram Stories är ett nytt sätt att berätta organisationens historia, samla personer kring din fråga och väcka organisationen och missionen till liv. Använd Instagram Stories för att lyfta på ridån och skapa kontakt mellan ditt arbete och dina följare.
 • Dela mer i ett inlägg. Kombinera upp till 10 foton och videor i ett inlägg och svep igenom för att se alla. Ideella organisationer och välgörenhetsorganisationer kan använda denna funktion på många kreativa sätt, från att lyfta fram följare och visa bilder på konkreta resultat, till att dela olika vinklar och perspektiv på samma evenemang.