Lage engasjerende innhold

Lage engasjerende innhold

Nøkkelen til å øke bevisstheten er å opprette innlegg som folk liker, kommenterer og deler.

Det finnes mange måter å få et innlegg til å skille seg ut på. Velg typen innlegg du vil opprette, basert på målet med innlegget:

 1. Video: Videoer er 7 ganger mer engasjerende enn andre typer innlegg på Facebook. Husk at en video starter automatisk uten lyd når den vises i nyhetsoppdateringen, så prøv å få de første 3 til 5 sekundene til å bli spesielt engasjerende (lyden spilles av hvis noen trykker på videoen). Finn ut mer om video.
 2. Bilder: Bilder og grafikk kan gi liv til et innlegg. Visuelle effekter kan gjøre organisasjonen din personlig, samt folkene du betjener. Du kan legge til bilder i et innlegg, inkludere dem i et album eller dele dem direkte på Facebook fra Instagram. Finn ut mer om bilder.
 3. Infografikk: Infografikk kan være til hjelp når data og kompliserte ideer skal formidles raskt. De gjør det enkelt å fordøye informasjonen, noe som også gjør dem tiltalende å dele. Se på eksempler fra Oxfam America og World Food Program USA.
 4. Lenker: Hvis du legger til en lenke i et innlegg, opprettes det automatisk et bilde og et stort klikkbart område som sender folk til det lenkede nettstedet. Dette gjør et innlegg umiddelbart mer visuelt. Systemet vårt måler både klikkfrekvenser, tid brukt på den eksterne lenken og forholdet mellom likerklikk/kommentarer og klikk. Dette hjelper oss med å fastslå om folk syns et innlegg er relevant. Hvis for eksempel mange personer klikker på en lenke, men få personer liker, kommenterer eller deler innlegget, antyder dette at folk ikke syntes at lenken var interessant, og at innlegget kan oppnå mindre rekkevidde.

TIPS: Du trenger ikke starte helt fra begynnelsen. Bruk innhold og visuelle effekter du allerede har. Hvis det ser bra ut i trykt format, ser det sannsynligvis også bra ut i nyhetsoppdateringen. Har du bilder, blogginnlegg, videoer, trykte brosjyrer og så videre som du kan bruke på nytt i Facebook-innlegg? For å bruke Facebook effektivt som en del av kontaktstrategien, kan du gjenbruke det flotte innholdet du allerede har. Når du målretter mot personer som ikke finnes i den vanlige publikumsdemografien, kan du oppdatere den for et nytt målpublikum og gi den nytt liv.

Folk ser på video på Facebook for å se øyeblikk som vennene har delt, holde seg oppdatert på nyheter med mer. Over 65 % av alle videovisninger foregår på mobilenheter siden folk er på Facebook til ulike tider og på ulike steder gjennom dagen.

Videoer som lastes opp direkte til Facebook, har vist seg å være mer vellykket enn videoer som er tilknyttet andre videoavspillere:

 • 30 % høyere frekvens for videoavspilling (antall klikk for å spille av videoen)
 • 3,5 ganger lavere kostnad per klikk
 • 5,5 ganger lavere kostnad per videoavspilling
Last opp direkte til Facebook

Videoer som er lastet opp direkte til Facebook, dekker hele bredden og spilles av direkte i nyhetsoppdateringen, noe som gir en sømløs visningsopplevelse. Disse videoene spilles også av direkte, noe som gjør dem mer iøynefallende enn et miniatyrbilde fra en video. Hvis du lenker til en video som ligger på et annet nettsted, vises lenken med et lite miniatyrbilde fra videoen.

Anbefalte spesifikasjoner for opplasting:

 • Filtype: MP4 fungerer best, men Facebook støtter alle videotyper.
 • Oppløsning: Bruk HD-video for optimal kvalitet. Hold oppløsningen under 1080p.
 • Filstørrelse: Hold filstørrelsen under 750 MB for best opplastingsopplevelse. Selv om vi støtter filer på opptil 175 GB, kan det ta lang tid å laste opp store filer over trege Internett-tilkoblinger.
 • Lengde: Videoene må være kortere enn 45 minutter. Kortere videoer har vanligvis bedre avspillingskvalitet, og de lastes opp raskere.
 • Lyd: Vi anbefaler også lydkomprimeringen Stereo AAC med 128 kbps eller høyere.
Tilpass videoene dine
 • Egendefinert miniatyrbilde: Velg hovedbildet som en seer får se først når vedkommende skal se på en video (filer på opptil 10 MB).
 • Undertekster: Inkluder undertekster, slik at folk kan se på videoen uten lyd. Aktiver undertekster på flere språk ved hjelp av SRT-filer.
 • Handlingsoppfordring: Inviter seerne til å besøke et nettsted eller en destinasjon du velger. Dette er spesielt nyttig hvis du vil lede henvisningstrafikken et annet sted.
Kontroller hvor videoen din vises
 • Planlegging og utløp: Angi at videoen skal publiseres og/eller tas ned på et senere tidspunkt (når som helst mellom 10 minutter og 6 måneder etter den opprinnelige opplastingen).
 • Publikumsbegrensninger: Du kan begrense publikummet til en video etter alder, kjønn og sted.
 • Administrer distribusjon: Publiser videoen direkte på siden din, eller distribuer den i nyhetsoppdateringen.
Lag omtaler om videoer og spillelister

Videoer-delen på siden din er stedet der folk kan se på og oppdage gamle videoer som kanskje ikke vises i nyhetsoppdateringen.

 • Omtalt video: Fremhev den mest relevante videoen din, enten dette er en aktuell nyhetsartikkel, den nyeste filmtraileren eller en melding til støttespillerne dine.
 • Spillelister: Vis og organiser videoene dine på måten du ønsker.
Videoinnsikt

Forstå hvordan videoene dine gjør det på Facebook. Gå til Sideinnsikt for å få en oversikt over videomålinger på tvers av egendefinerte datoperioder.

Innebygd videoavspiller

Med den innebygde videoavspilleren kan andre legge ut videoen din på nettstedet sitt, slik at du kan oppdage nye publikum utenfor Facebook. Videoens tittel, skaper og antall visninger vises. Folk kan også like videoen eller dele den med venner, noe som fremmer distribusjon tilbake på Facebook. Finn ut mer om de tekniske detaljene om videoavspilleren på utviklernettstedet vårt.

API for video

Med programmeringsgrensesnittet for API for video kan du publisere videoer, angi distribusjonsalternativer og analysere resultatene til videoene dine på Facebook.

Videopubliseringspartnere

Disse partnerne leverer CMS-plattformer, klippeverktøy og kanaladministrasjon for video. Finn ut mer om tilbudene via programmet vårt for medieløsninger.

Spontan video på Instagram

Videoer trenger ikke være fullstendig polerte hvis de publiseres til rett tid. Publisering av korte videoer på siden din via Instagram kan gi deg ekte sanntidstilgang til teamet ditt og programmene.

Med bilder kan du på en smart og enkel måte skape en visuell forbindelse mellom meldingen din og publikum. Hvis bildet inneholder tekst, trenger du kanskje ikke skrive en egen melding.

Designanbefalinger

På Facebook vises bilder i ulike størrelser, alt etter hvor de er plassert. Disse retningslinjene hjelper deg med å inkludere bildene som passer best for hvert bruksområde. Den anbefalte tekstlengden angir hvor mange tegn med annonsetekst som kan vises på mindre skjermer.

 • Anbefalt bildestørrelse i nyhetsoppdateringen: 1200 x 900 piksler
 • Sideforhold for bilde i nyhetsoppdateringen: 4:3
 • Bildestørrelse i høyre kolonne: 254 x 133 piksler
 • Sideforhold for bilde i høyre kolonne: 1.9:1
 • Tekst: 90 tegn (lengre innlegg kan bli avkortet på små skjermer)
Bruk bilder av høy kvalitet når det er mulig

Du trenger ikke en profesjonell fotograf eller et dyrt kamera, men bilder som er uskarpe, mørke eller kornete, anbefales ikke.

Bruk kvadratisk format eller liggende retning

Nyhetsoppdateringen har en fast høyde for bilder, så bilder som er mer høye enn brede, vises i nyhetsoppdateringen med et hvitt område på sidene. For å utnytte plassen til bilder i nyhetsoppdateringen maksimalt må du bruke et kvadratisk bilde eller et beskåret bilde i liggende format.

Bildekomposisjon

Bilder som er symmetriske, godt opplyste, viser tekstur og har plass i bakgrunnen, pleier å få flest likerklikk. Når du tar bilder av personer eller andre enkeltobjekter, bør du bruke «tredjedelsregelen» til å komponere bildet.

Bruke bilder med tekst

Hvis du publiserer bilder eller grafikk med tekst, må du huske på at teksten bør være stor nok til å kunne leses både på en datamaskin og en mobilenhet. Bilder som brukes i et fremmet eller promotert innlegg, kan ikke inneholde mer enn 20 % tekst. Bruk rutenettverktøyet til å se hvor stor prosentandel av bildet som er tekst, før du bruker det i et fremmet eller promotert innlegg.

TIPS: Hvis du ikke har ressurser for grafisk design, finnes det mange gratis bildeskapere for sosiale medier på nettet som du kan bruke til å lage bilder for deling av høy kvalitet raskt.