Læring og støtte

Komme i gang

Komme i gang med Facebooks Social Good-verktøy

Bli en del av over 1,5 millioner veldedige organisasjoner som bruker Facebook Social Good-verktøy for å bygge fellesskapene sine.

Bla til neste del

Veiledninger for ideelle organisasjoner

Finn ut hvordan ideelle organisasjoner kan konfigurere og administrere Facebooks verktøy og produkter. Finn instruksjoner og verktøytips nedenfor for å få hjelp til å bruke Facebooks Social Good-verktøy, som du kan bruke til å øke den globale innvirkningen for sakene du bryr deg om.

Bidrag til veldedighet

Gi et bidrag-knapp

Bidragsknappen er en rask løsning for folk som ønsker å bidra til organisasjonen din uten å forlate Facebook. Du kan legge til bidragsknappen på siden din og i innlegg, slik at det blir enkelt å gi bidrag med bare et par trinn.

Bidrag i direktesendinger

Facebook-direktesendinger med Gi et bidrag er en enkel og effektiv metode for å få kontakt med og informere støttespillere i sanntid via direktesendt video. Med dette verktøyet kan folk, offentlige personer og verifiserte sider samle inn penger til en sak gjennom en direktesendt videostrøm.

Innsamlingsaksjoner fra sider

Verifiserte Facebook-sider i USA og deler av EU kan opprette innsamlingsaksjoner for ideelle organisasjoner.

Innsamlingsaksjoner fra støttespillere

Støttespillere kan konfigurere en dedikert side for å dele historien sin, fortelle andre om saken din, love å matche bidrag og forsterke innvirkningen ved å få flere personer involvert i disse landene.

Matching i innsamlingsaksjon

Enkeltpersoner og organisasjoner kan oppildne flere støttespillere til å vise lidenskap for saken ved å love å matche bidrag til en innsamlingsaksjon de har opprettet, som en metode for å motivere folk til å bidra.

Betaling og rapportering

Detaljer om betalings-, utbetaling- og rapporteringsprosesser for innsamlingsaksjoner.

Takkeverktøy

Du kan samhandle med og takke folkene som har opprettet innsamlingsaksjoner på vegne av organisasjonen din.

Faste bidrag

Støttespillere som bruker Facebook til å gi et bidrag, kan velge mellom et engangsbidrag og et fast bidrag.

API for innsamlingsaksjon

Knytt innsamlingsaksjoner utenfor Facebook til Facebook for å hjelpe deltakerne med å nå innsamlingsmålet.

Bursdagsinnsamlinger

Opprett innsamlingsaksjoner for bursdagen, og gjør den enda mer betydningsfull.

Profilrammer

Profilrammer brukes over hele verden til å markere viktige øyeblikk, feire favoritthøytider og vise støtte til spesielle saker.

Etikett for innsamlingsaksjon

Med innsamlingsetiketten i Facebook Stories kan kvalifiserte ideelle organisasjoner og deres støttespillere samle inn penger via Facebook Stories.

Kriserespons

Krisesider

Når Trygghetssjekk er aktivert, opprettes en dedikert kriseside på Facebook som inneholder informasjon om den pågående krisen. Denne siden hjelper med å samle folk som befinner seg i de utsatte områdene. Personer, ideelle organisasjoner og bedrifter kan publisere på en spesifikk kriseside for å finne og tilby hjelp under en krise.

Trygghetssjekk

Når personer som er påvirket av en krise, publiserer om en hendelse på Facebook, kan Trygghetssjekk bli aktivert. Trygghetssjekk ber folk i kriseområdet om å merke seg selv som trygge og sender dem deretter til den dedikerte krisesiden, der de kan be om eller tilby hjelp.

Helse

Blodgivning

Facebooks funksjoner for blodgivning gjør det enkelt for folk å registrere seg som blodgivere på Facebook og bli varslet når organisasjoner, for eksempel blodbanker og sykehus, trenger blodgivere. Organisasjonen din kan registrere seg for å opprette innlegg og arrangementer som raskt varsler blodgivere i nærheten.

Forebygging av selvmord

Facebook har en unik posisjon – vi tilbyr en rekke støttealternativer til folk som har uttrykt selvmordstanker – få kontakt med en venn, kontakte en hjelpetelefon eller se tips. Vi er også engasjert i å utvikle avansert teknologi, for eksempel maskinlæring, slik at folk i nød kan få hjelp i tide.

Mentorordning

Mentorordning

Mentorordning er et verktøy som knytter sammen personer som søker støtte og veiledning, med personer som har den rette erfaringen til å hjelpe.

Ikke en ideell organisasjon?

Finn ut mer om hvordan du eller organisasjonen din kan skape innvirkninger.

Merker

Med verktøyene på Facebook kan bedriften din utgjøre en forskjell ved at det er enklere enn noensinne å inngå partnerskap med ideelle organisasjoner og talenter og samle inn penger til saker det er verdt å kjempe for.

Offentlige personer

Bruk plattformen din til å øke bevisstheten og oppmuntre til bidrag for sakene du bryr deg om.

Enkeltpersoner

Verktøyene våre for innsamlingsaksjoner gjør det enkelt for deg å informere og inspirere venner og familie og arbeide sammen mot en sak du bryr deg om.

Facebook-produkter

Annonser

Med Facebook-annonser kan du nå nye personer på Facebook som kan være interessert i organisasjonen din. Hvis du har litt budsjett å arbeide med, kan annonser være en svært effektiv måte for å oppjustere organisasjonen din og fremme håndgripelige resultater.

Direkte

Facebook-direktesendinger er en enkel og effektiv metode for å få kontakt med og informere tilhengere i sanntid via direktesendt video. Nå kan du inkludere en Gi et bidrag-knapp i en direktesendt video på Facebook for å samle inn penger til en sak i sanntid.

Sideinnsikt

Uansett hvilke mål du har på Facebook, kan sideinnsikt hjelpe deg med å forstå hvilke personer i publikummet ditt som engasjerer seg mest på siden din, og hvordan siden din vokser.

Arrangementer

Facebook-arrangementer er egendefinerte sider som hjelper deg med å organisere støttespillere og få dem til å delta i spesifikke aktiviteter.

Instagram

Med Instagram kan du nå ut til et uensartet, globalt fellesskap som knytter sammen og deler alle typer emner på kreative og engasjerende måter.

Workplace for Good

Workplace for Good har alltid vært gratis for ideelle organisasjoner og ansatte hos utdanningsinstitusjoner. Nå utvider vi dette med nye ressurser som hjelper organisasjoner som er ute etter å utgjøre en forskjell i sitt eget fellesskap og over hele verden.

Grupper

Med Facebook-grupper kan du opprette spesifikke fellesskap med personer som samhandler direkte med hverandre. Du kan bruke grupper til å dele eksklusive oppdateringer, bilder eller arrangementer og til å samarbeide.

Grunnkurs i markedsføring for ideelle organisasjoner

Finn ut mer om hvordan du kan utgjøre en forskjell.