Educatie en ondersteuning

Aan de slag

Aan de slag met Facebook-tools voor Social Good

Sluit je aan bij de meer dan 1,5 miljoen non-profits die Facebook-tools voor Social Good gebruiken om hun community’s te ontwikkelen.

Scrol naar het volgende gedeelte

Gidsen voor non-profits

Meer informatie over hoe non-profits de tools en producten van Facebook kunnen instellen en beheren. Hieronder vind je instructies en tooltips voor het gebruik van de Facebook-tools voor Social Good om een internationale impact te maken met de doelen die je belangrijk vindt.

Donaties aan liefdadigheidsinstellingen

Donatieknop

De donatieknop is een snelle manier voor mensen om te doneren aan je organisatie zonder Facebook te hoeven verlaten. Je kunt de donatieknop toevoegen aan je pagina en berichten, zodat het eenvoudiger wordt voor mensen die je doel steunen om in enkele stappen een bijdrage te leveren.

Donatieknop voor Live

Facebook Live met donatieknop is een eenvoudige en krachtige manier om in realtime via livevideo met je supporters in contact te komen en ze te informeren. Met dit hulpmiddel kunnen mensen, bekende personen en geverifieerde pagina’s geld inzamelen voor een goed doel via een livevideostream.

Pagina-inzamelingsacties

Geverifieerde Facebook-pagina’s in de Verenigde Staten en delen van de EU kunnen inzamelingsacties maken voor non-profits.

Inzamelingsacties van supporters

Supporters kunnen een speciale pagina instellen om hun verhaal te delen, anderen over je goede doel te vertellen, toe te zeggen donaties aan te vullen en hun impact te vergroten door meer mensen in deze landen aan te spreken.

Inzamelingsacties aanvullen

Personen en organisaties kunnen meer supporters stimuleren zich in te zetten voor hun goede doel door toe te zeggen donaties aan een door hen gemaakte inzamelingsactie aan te vullen. Op deze manier worden mensen gemotiveerd om te doneren.

Betaling en rapportage

Details over betalingen, uitbetalingen en rapportageprocessen voor inzamelingen.

Hulpmiddel voor bedanken

Communiceer met de mensen die namens je organisatie inzamelingsacties hebben gemaakt en bedank ze.

Terugkerende donaties

Supporters die Facebook gebruiken om te doneren, kunnen kiezen voor een eenmalige of een terugkerende donatie.

Fundraiser API

Koppel inzamelingsacties buiten Facebook aan Facebook om deelnemers te helpen hun inzamelingsdoel te behalen.

Verjaardagsinzamelingsacties

Mensen kunnen inzamelingsacties maken voor hun verjaardag, zodat deze nog meer betekenis krijgt

Profielkaders

Profielkaders worden gebruikt om belangrijke momenten en favoriete feestdagen te vieren, en om steun te betuigen aan speciale doelen.

Inzamelingssticker

De inzamelingssticker in Facebook Stories maakt het mogelijk voor in aanmerking komende non-profits en hun supporters om geld in te zamelen via Facebook Stories.

Crisisreactie

Crisispagina’s

Wanneer Veiligheidscheck is geactiveerd, wordt er een speciale Facebook-crisispagina gemaakt met informatie over de actuele crisis om mensen in de getroffen gebieden samen te brengen. Mensen, non-profits en bedrijven kunnen tijdens en na een crisis berichten plaatsen op een specifieke crisispagina om hulp te vinden of te bieden.

Veiligheidscheck

Wanneer mensen die door een crisis zijn getroffen een bericht over een incident op Facebook plaatsen, kan Veiligheidscheck worden geactiveerd. Veiligheidscheck vraagt mensen in het crisisgebied zichzelf als veilig te markeren en stuurt ze door naar de speciale crisispagina waar ze om hulp kunnen vragen of hulp kunnen bieden.

Gezondheid

Bloeddonatie

De Facebook-functies voor bloeddonatie maken het eenvoudiger voor mensen om zich te registreren als bloeddonor op Facebook en meldingen te krijgen wanneer organisaties als bloedbanken en ziekenhuizen donoren nodig hebben. Je organisatie kan zich registreren om berichten en evenementen te maken waarmee donoren in de buurt snel een melding krijgen.

Zelfmoordpreventie

Facebook heeft een unieke positie. We bieden mensen die uitdrukking geven aan suïcidale gedachten een aantal opties voor ondersteuning: contact opnemen met een vriend, contact opnemen met een hulplijn of tips bekijken. We zetten ons er ook voor in om geavanceerde technologieën te ontwikkelen, zoals machinaal leren, zodat we mensen in nood tijdig hulp kunnen bieden.

Mentorschap

Mentorschap

Mentorschap is een tool die mensen die ondersteuning en begeleiding zoeken in contact brengt met mensen die de juiste ervaring hebben om te helpen.

Geen non-profit?

Meer informatie over hoe je organisatie impact kan maken.

Merken

Met de Facebook-tools kan je bedrijf eenvoudiger dan ooit een partnerschap aangaan met non-profits en talenten, en een steentje bijdragen door geld in te zamelen voor nuttige doelen.

Bekende personen

Gebruik je platform om de bekendheid van voor jou belangrijke goede doelen te vergroten en donaties te stimuleren.

Personen

Onze inzamelingstools maken het eenvoudig voor je om je vrienden en familie te informeren en inspireren, en om samen te werken voor een goed doel dat je belangrijk vindt.

Facebook-producten

Advertenties

Met Facebook-advertenties kun je nieuwe mensen bereiken op Facebook die mogelijk interesse hebben in je organisatie. Als je een budget hebt om mee te werken, kunnen advertenties een zeer effectieve manier zijn om je organisatie op te schalen en concrete resultaten te behalen.

Live

Facebook Live is een eenvoudige en krachtige manier om in realtime via livevideo met je fans in contact te komen en ze te informeren. Je kunt nu een donatieknop toevoegen aan je Facebook Live-video om in realtime geld in te zamelen voor een goed doel.

Paginastatistieken

Met paginastatistieken kun je inzicht krijgen in welke mensen uit je doelgroep het meest betrokken zijn bij je pagina en hoe je pagina groeit, ongeacht welke doelstellingen je hebt op Facebook.

Evenementen

Facebook-evenementen zijn aangepaste pagina’s waarmee je supporters samen kunt brengen om deel te nemen aan specifieke activiteiten.

Instagram

Met Instagram kun je een diverse internationale community bereiken die op creatieve en aantrekkelijke manieren contact legt en inhoud deelt over allerlei onderwerpen.

Workplace voor goede doelen

Workplace voor goede doelen is altijd gratis geweest voor non-profits en medewerkers van opleidingsinstituten. Deze verbintenis gaan we nu uitbreiden met nieuwe hulpbronnen om organisaties te helpen die zich inzetten om een impact te maken in hun eigen community en wereldwijd.

Groepen

Via Facebook-groepen kun je specifieke community’s met mensen maken die rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren. Je kunt groepen gebruiken om exclusieve updates, foto’s of evenementen te delen en om samen te werken.

Inleiding in marketing voor non-profits

Meer informatie over hoe je impact kunt maken.