Paginastatistieken

Paginastatistieken

Wat zijn paginastatistieken?

Het gedeelte Statistieken op je pagina helpt je te meten hoe mensen interactie hebben met je pagina en berichten. Je kunt in een oogopslag het aantal mensen en type mensen zien dat je pagina-activiteit bekijkt. Als je meer weet over de mensen die je bereikt, kun je meer inhoud plaatsen die ze leuk vinden.

Wanneer moet ik paginastatistieken gebruiken voor mijn non-profit?

Nadat je je pagina hebt ingesteld en minimaal 30 vind-ik-leuks hebt ontvangen, wordt er in het gedeelte Statistieken automatisch informatie weergegeven over de mensen die interactie hebben met je pagina en berichten. Met paginastatistieken kun je bijhouden wie er met je berichten communiceert op een maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse basis.

Hoe kan ik paginastatistieken gebruiken voor mijn non-profit?

Je kunt het volgende doen:

 • Je kunt meten hoeveel mensen elk van je berichten heeft bereikt.
 • Identificeer de berichten die mensen leuk vinden, waarbij ze opmerkingen plaatsen en die ze delen, om het type bericht te vinden dat je supporters het meeste aanspreekt.
 • Kom meer te weten over je supporters, zoals hun geslacht en waar ze wonen, zodat je deze informatie kunt gebruiken in je campagnestrategie en targeting.
 • Exporteer je statistieken voor verdere analyse of bekijk een periode die afwijkt in de dashboards voor snelle weergave.

Hoe gebruik ik paginastatistieken?

Paginastatistieken heeft verschillende nuttige gedeelten:

 1. Overzicht: een momentopname van de recente pagina-activiteit. In het gedeelte Pagina’s om in het oog te houden kun je zien hoe organisaties zoals die van jou hun pagina gebruiken.
 2. Vind-ik-leuks: een overzicht van het totale aantal pagina-vind-ik-leuks en waar deze het resultaat van zijn.
 3. Bereik: hoeveel mensen je berichten hebben gezien en hoe ze erop hebben gereageerd.
 4. Paginaweergaven: hoeveel mensen je pagina hebben bezocht en welke gedeelten ze hebben bekeken.
 5. Acties op pagina: je kunt zien wat mensen doen wanneer ze je pagina-informatie zien, zoals klikken op je websitelink of klikken op Routebeschrijving.
 6. Berichten: statistieken over berichten plaatsen. Je ziet wanneer mensen het meest online zijn, op welke typen berichten ze reageren en hoe andere pagina’s hun supporters bereiken.
 7. Video’s: hoe vaak mensen je video’s hebben bekeken.
 8. Personen: bekijk de demografische gegevens van mensen die je pagina leuk vinden.

Je kunt ook pagina-, bericht- en videogegevens van een bepaalde periode exporteren door rechtsboven op het tabblad Statistieken te klikken op Exporteren. Ga voor meer informatie over het bepalen van de juiste statistieken om bij te houden naar de pagina Campagnestrategie.

Intelligente en actiegerichte bedrijfsstatistieken

Inzamelingsstatistieken

Non-profits willen graag meer inzicht krijgen in de inzamelingsactiviteiten die plaatsvinden op Facebook. Inzamelingsstatistieken is gemaakt om non-profits te helpen de impact van hun inzamelingsactiviteiten op Facebook uit te breiden op basis van intelligente en actiegerichte statistieken.

Inzamelingsstatistieken is een dashboard dat onderdeel is van Paginastatistieken van de Facebook-pagina van je non-profit. Dit dashboard biedt realtime gegevens over het aantal inzamelingsacties dat op Facebook is gemaakt voor je non-profit, naast het totale aantal donaties dat je non-profit heeft ontvangen via Facebook-inzamelingsacties.

Toegang tot het dashboard:

Inzamelingsstatistieken is beschikbaar voor alle aangemelde non-profitpagina’s en is zichtbaar voor alle paginabeheerders. Ga voor toegang tot Inzamelingsstatistieken naar: https://facebook.com/Replace NonprofitPageName with your URL/insights?section=navFundraisers.

 • Je hebt toegang tot gegevens van Inzamelingsstatistieken vanaf 30 januari 2020.
 • In het aantal worden alle Facebook-donaties opgenomen die rechtstreeks aan de non-profit zijn gedaan via inzamelingsacties, de donatieknop in berichten en campagnes met livevideo op Facebook.
 • Inzamelingsstatistieken bevat op dit moment geen inzamelingsactiviteiten van Instagram.