Statistik för sidor

Statistik för sidor

Vad är statistik om sidor?

Avsnittet Statistik på din sida hjälper dig mäta hur människor interagerar med din sida och dina inlägg. Du kan snabbt se volym och typ av personer som visar din sida. När du vet mer om vilka du når kan du publicera mer av sådant de gillar.

När ska jag använda sidstatistik för min ideella organisation?

När du har konfigurerat din sida och har minst 30 gilla-markeringar visar avsnitten Statistik automatiskt information om personerna som interagerar med din sida och dina inlägg. Med sidstatistik kan du spåra vem som interagerar med dina inlägg per månad, vecka och dag.

Hur kan jag använda sidstatistik för min ideella organisation?

 • Mät hur många av vardera dina inlägg har nått.
 • Hitta de inlägg som personer gillar, kommenterar och delar för att hitta de typer av inlägg som går hem bäst hos dina supportrar.
 • Ta reda på mer om dina supportrar, exempelvis deras kön och var de finns, för att fatta rätt beslut för din strategi och inriktning för kampanjen.
 • Exportera dina mått för ytterligare analys eller för att undersöka ett annat datumintervall än det som finns i snabbvyns översikter.

Hur använder jag statistiken om sidor?

Sidstatistiken har flera användbara avsnitt:

 1. Översikt – En ögonblicksbild av den senaste tidens sidaktivitet. Det finns även ett avsnitt som heter Sidor att bevaka, där du kan se hur organisationer som din använder sina sidor.
 2. Gilla-markeringar – En uppdelning av sidans totala gilla-markeringar och var de kom från.
 3. Räckvidd – Hur många som har sett dina inlägg och hur de har reagerat på dem.
 4. Sidvisningar – Hur många användare som har besökt din sida och vilka avsnitt de tittar på.
 5. Åtgärder på sida – Du kan se vad personer gör när de ser din sidinformation, exempelvis klicka på din webbplatslänk eller på ”visa vägbeskrivning”.
 6. Inlägg – Statistik om inlägg. Du ser när andra oftast är online, vilka typer av inlägg de svarar på och hur andra sidor når sina supportrar.
 7. Videor – Hur ofta personer har tittat på dina videor.
 8. Personer – Demografin för personer som gillar din sida.

Du kan även exportera data som sida, inlägg och video för önskat datumintervall genom att klicka på Exportera i det övre högra hörnet av fliken Statistik. Ta reda på mer om hur du avgör vilka mått som ska spåras genom att besöka sidan Kampanjstrategi.