Statistik för sidor

Statistik för sidor

Vad är statistik för sidor?

Avsnittet Statistik på din sida hjälper dig mäta hur människor interagerar med din sida och dina inlägg. Du kan snabbt se volym och typ av personer som visar din sida. När du vet mer om vilka du når kan du publicera mer av sådant de gillar.

När ska jag använda statistik för sidor för min ideella organisation?

När du har konfigurerat din sida och har minst 30 gilla-markeringar visar avsnitten Statistik automatiskt information om personerna som interagerar med din sida och dina inlägg. Med statistik för sidor kan du spåra vem som interagerar med dina inlägg per månad, vecka och dag.

Hur kan jag använda statistik för sidor för min ideella organisation?

Du kan:

 • Mäta hur många av vardera dina inlägg har nått.
 • Hitta de inlägg som personer gillar, kommenterar och delar för att hitta de typer av inlägg som går hem bäst hos dina supportrar.
 • Ta reda på mer om dina supportrar, exempelvis deras kön och var de finns, för att fatta rätt beslut för din strategi och inriktning för kampanjen.
 • Exportera dina mått för ytterligare analys eller för att undersöka ett annat datumintervall än det som finns i snabbvyns översikter.

Hur använder jag statistiken för sidor?

Statistiken för sidor har flera användbara avsnitt:

 1. Översikt – En ögonblicksbild av den senaste tidens sidaktivitet. Det finns även ett avsnitt som heter Sidor att bevaka, där du kan se hur organisationer som din använder sina sidor.
 2. Gilla-markeringar – En uppdelning av sidans totala gilla-markeringar och var de kom från.
 3. Räckvidd – Hur många som har sett dina inlägg och hur de har reagerat på dem.
 4. Sidvisningar – Hur många användare som har besökt din sida och vilka avsnitt de tittar på.
 5. Åtgärder på sida – Du kan se vad personer gör när de ser din sidinformation, exempelvis klicka på din webbplatslänk eller på ”visa vägbeskrivning”.
 6. Inlägg – Statistik om inlägg. Du ser när andra oftast är online, vilka typer av inlägg de svarar på och hur andra sidor når sina supportrar.
 7. Videor – Hur ofta personer har tittat på dina videor.
 8. Personer – Se demografi för personer som gillar din sida.

Du kan även exportera data som sida, inlägg och video för önskat datumintervall genom att klicka på Exportera i det övre högra hörnet av fliken Statistik. Ta reda på mer om hur du avgör vilka mått som ska spåras genom att besöka sidan Kampanjstrategi.

Intelligent och användbar statistik för företag

Statistik för insamlingar

Ideella organisationer vill gärna få en bättre förståelse för insamlingsaktiviteten på Facebook. Statistik för insamlingar skapades för att göra det möjligt för ideella organisationer att få bättre resultat för sina Facebook-insamlingar genom intelligent och användbar statistik för företag.

Statistik för insamlingar är en översikt som finns i statistiken för din ideella organisations Facebook-sida. Den ger data i realtid om, utöver antalet gåvor som din ideella organisation har fått via Facebook-insamlingar, även antalet insamlingar som har skapats för din ideella organisation på Facebook.

Öppna översikten:

Statistik för insamlingar är tillgänglig för alla aktiverade sidor för ideella organisationer och är synlig för alla sidadministratörer. Öppna statistik för insamlingar genom att öppna: https://facebook.com/Ersätt med URL för din ideella organisations sida/insights?section=navFundraisers.

 • Du får åtkomst till data från statistik för insamlingar från och med den 30 januari 2020.
 • Siffrorna omfattar alla Facebook-gåvor som har skänkts direkt till ideella organisationer från insamlingar, knappen Skänk en gåva i inlägg och livevideokampanjer på Facebook.
 • Statistik för insamlingar omfattar för närvarande inte insamlingsaktiviteter från Instagram.