Utbildning och support

Komma igång

Komma igång med Facebook Social Good-verktyg

Bli en av fler än 1,5 mn ideella organisationer som använder Facebook Social Good-verktyg för att skapa sina communities.

Bläddra till nästa avsnitt

Vägledningar för ideella organisationer

Ta reda på hur ideella organisationer kan konfigurera och hantera Facebooks verktyg och produkter. Nedan finns anvisningar och verktygstips om hur du använder Facebooks Social Good-verktyg till fördel för den välgörenheter som är viktiga för dig.

Gåvor till välgörenhet

Knappen Skänk en gåva

Knappen för att skänka gåvor är ett snabbt sätt för personer att skänka gåvor till din organisation utan att lämna Facebook. Du kan lägga till knappen Skänk en gåva på din sida och i dina inlägg så att andra kan bidra genom några få steg.

Knappen Skänk en gåva i Live

Facebook Live med Skänk en gåva är ett enkelt och effektivt sätt att hålla kontakt med och informera supportrar i realtid via livevideo. Verktyget gör att människor, offentliga personer och verifierade sidor kan samla in pengar åt ett välgörande ändamål via en livevideostream.

Insamlingar från sidor

Verifierade Facebook-sidor i USA och delar av EU kan skapa insamlingar för ideella organisationer.

Insamlingar från supportrar

Supportrar kan ställa in en dedikerad sida för att dela sin story, berätta för andra om din välgörenhet, göra åtaganden om att matcha gåvor och förstärka effekten genom att få fler att engagera sig i dessa länder.

Matchning för insamling

Individer och organisationer kan samla fler supportrar som kan engagera sig i välgörenheten genom att åta sig att matcha gåvor till en insamling de har skapat. Detta kan motivera andra att skänka en gåva.

Betalning och rapportering

Detaljer om processer för betalning, utbetalning och rapportering för insamlingar.

Verktyg för tack

Interagera med och tacka de personer som skapat insamlingar åt din organisation.

Återkommande gåvor

Supportrar som använder Facebook för att skänka en gåva kan välja att skänka en eller flera gånger.

Fundraiser API

Koppla insamlingar utanför Facebook till Facebook för att hjälpa deltagare nå sitt insamlingsmål.

Födelsedagsinsamlingar

Skapa insamlingar till födelsedagen och gör den ännu mer meningsfull

Profilmotiv

Profilmotiv används för att lyfta fram viktiga ögonblick, dina favorithelger och visa stöd för särskilda ändamål.

Insamlingsdekal

Insamlingsdekalen i Facebook Stories gör det möjligt för kvalificerade ideella organisationer och deras supportrar att samla in pengar genom Facebook Stories.

Krisrespons

Krissidor

När säkerhetskollen aktiveras skapas en krissida på Facebook med information om den pågående krisen i syfte att föra samman människor som befinner sig i det berörda området. Personer, ideella organisationer och företag kan göra inlägg på en specifik krissida för att få och erbjuda hjälp efter en kris.

Säkerhetskoll

När personer som har drabbats av en kris publicerar inlägg på Facebook om en incident kan säkerhetskollen aktiveras. Säkerhetskollen uppmanar personer som befinner sig i krisområdet att markera sig själva som i säkerhet och vidarebefordrar dem därefter till en krissida där de kan be om och erbjuda hjälp.

Hälsa

Blodgivning

Facebooks funktion för blodgivning gör det lätt att registrera sig som blodgivare på Facebook och få information när organisationer som blodbanker och sjukhus behöver blodgivare. Din organisation kan anmäla sig för att skapa inlägg och event som snabbt informerar blodgivare i närheten.

Förebyggande av självmord

Facebook har en unik position – vi ger personer som har uttryckt självmordstankar ett antal supportalternativ – att kontakta en vän, en hjälplinje eller se tips. Vi strävar också efter att skapa sofistikerad teknik, som maskininlärning, för att ge de personer som behöver det hjälp i tid.

Mentorskap

Mentorskap

Mentorskap är ett verktyg som kopplar samman personerna som behöver stöd och vägledning med dem som har rätt erfarenhet för att kunna hjälpa till.

Inte en ideell organisation?

Ta reda på mer om hur du eller din organisation kan göra skillnad.

Varumärken

Facebooks verktyg hjälper din verksamhet ta ansvar genom att göra det lättare än någonsin att samarbeta med ideella organisationer och andra för att samla in pengar till välgörande ändamål.

Offentliga personer

Använd plattformen för att öka medvetenheten och samla in gåvor till de ändamål som är viktiga för dig.

Individer

Med våra insamlingsverktyg kan du enkelt informera och inspirera dina vänner och släktingar, och arbeta tillsammans för en fråga som du bryr dig om.

Facebook-produkter

Annonser

Med Facebook-annonser kan du nå nya personer på Facebook som kan vara intresserade av din organisation. Om du har en budget att arbeta med kan annonser vara ett mycket effektivt sätt för att skala upp din organisation och skapa faktiska resultat.

Live

Facebook Live är ett enkelt och effektivt sätt att hålla kontakt med och informera fans i realtid via livevideo. Nu kan du inkludera knappen Skänk en gåva i din Facebook Live-video för att samla in pengar till en välgörenhet i realtid.

Statistik för sidor

Oavsett vilka mål du har på Facebook så kan sidstatistik hjälpa dig att förstå vilka i din målgrupp som är mest engagerade med din sida och hur din sida växer.

Evenemang

Facebook-evenemang är anpassade sidor som hjälper dig organisera supportrar för deltagande i specifika aktiviteter.

Instagram

Med Instagram kan du nå en bred, global community som håller kontakt och delar kring alla typer av ämnen på kreativa och engagerande sätt.

Workplace för Good

Workplace for Good har alltid varit gratis för ideella organisationer och personal på utbildningsinstitutioner. Vi expanderar nu detta åtagande med nya resurser som hjälper organisationer att påverka sitt lokalsamhälle och hela världen.

Grupper

Med Facebook-grupper kan du skapa specifika communities av personer som interagerar direkt med varandra. Du kan använda grupper för att dela exklusiva uppdateringar, foton eller evenemang samt för att samarbeta.

Grunder i marknadsföring för ideella organisationer

Läs mer om att skapa effekt.