Offentlig person

Offentlig person

Bruk plattformen din til å påvirke.

Offentlige personer har en fantastisk mulighet til å bruke innflytelsen sin til å gjøre noe godt for samfunnet. Facebook har verktøy som gjør det enkelt å øke bevisstheten og skape en positiv global innvirkning for sakene som du bryr deg om. Enten målet ditt er å reagere på en aktuell hendelse, gi et bidrag på bursdagen din eller oppildne støttespillere rundt en sak du tror på, kan tilhengerne dine gi et bidrag til innsamlingsaksjonen din direkte på Facebook med bare noen få enkle klikk.

Fremgangsmåte

En innsamlingsaksjon kan opprettes på flere måter.

Trinn 1

Fremgangsmåte 1:

Merknader:

 • Oppretting av innsamlingsaksjoner fra sider er for tiden bare tilgjengelig på datamaskiner for godkjente partnere.
 • Bedriftsadministratorer for en side kan bare opprette en innsamlingsaksjon via innsamlingsaksjonssenteret i Business Manager: business.facebook.com/Fundraisers/

Fremgangsmåte 2:

 • Fra siden til en offentlig person
 • Klikk på Innsamlingsaksjoner-fanen på menyen til venstre, eller klikk på Opprett innsamlingsaksjon på rullegardinmenyen […] på siden under forsidebildet.
 • Fanen er bare synlig når en side har opprettet en innsamlingsaksjon, og du kan også se tidligere innsamlingsaksjoner her.
 • Opprett en innsamlingsaksjon ved å klikke på knappen +Samle inn penger.
Trinn 2

Velg Ideell organisasjon når du blir spurt «Hvem samler du inn penger til?»

Trinn 3

Velg den ønskede ideelle organisasjonen ved å skrive inn navnet i søkefeltet.

Trinn 4

Under «Hvem organiserer innsamlingsaksjonen?» vises det en rullegardinmeny.

Under denne kan personen som oppretter innsamlingsaksjonen, se den personlige profilen sin, og sidene vedkommende administrerer som er godkjent for oppretting av innsamlingsaksjoner. Velg siden du vil opprette innsamlingsaksjonen fra.

Trinn 5

Gjennomfør målene og tidspunktet og klikk på Neste.

Trinn 6

Fyll ut tittel og beskrivelse for innsamlingsaksjonen, og trykk på Neste.

Trinn 7

Velg et forsidebilde. Trykk deretter på Opprett, så er innsamlingsaksjonen din aktiv og publisert.

Hva er innsamlingsaksjoner fra sider?

En innsamlingsaksjon på en side er en dedikert side med integrerte verktøy som lar deg få kontakt med det eksisterende Facebook-fellesskapet ditt og videre.

Offentlige personer kan skape blest ved å bruke innsamlingssiden sin til å dele det personlige engasjementet sitt i en sak, og samle tilhengere rundt et innsamlingsmål. Følgere kan enkelt gi et bidrag og dele innsamlingsaksjonen med andre med bare noen få klikk, direkte på Facebook.

Per november 2017 tar Facebook ingen gebyrer for bidrag til ideelle organisasjoner på Facebook. Dette betyr at 100 % av de innsamlede midlene går rett til saken du har valgt.

Slik kommer du i gang

Hvis du vil opprette en innsamlingsaksjon for en veldedig organisasjon, følger du disse trinnene:

 1. Gå til facebook.com/fundraisers/ fra en datamaskin.
 2. Klikk på Samle inn penger til en ideell organisasjon.
 3. Søk etter og velg en ideell organisasjon.
 4. Velg siden du ønsker oppført som arrangør av innsamlingsaksjonen.
 5. Velg et forsidebilde, og fyll ut informasjon om innsamlingsaksjonen.
 6. Klikk på Opprett.

Krav:

 • Verifisert Facebook-side (med blått eller grått merke)
 • Tilgjengelig for offentlige personer i USA og EU
 • Siden må være kategorisert som en offentlig person
 • Må være administrator på Facebook-siden for å opprette en innsamlingsaksjon
 • Innsamlingsaksjoner fra sider kan bare opprettes på en datamaskin


Vis at du mener alvor, ved å matche.

Som en arrangør av en innsamlingsaksjon kan du må fremheve engasjementet ditt i den utvalgte saken ved å love å matche ethvert beløp som er innenfor budsjettet ditt, enten dette er 50 kroner, 1000 kroner, 25 000 kroner eller mer.

Slik lover du et matchende bidrag:

 1. Når innsamlingsaksjonen er opprettet, klikker du på knappen … Mer i innsamlingsaksjonen og klikker deretter på Match bidrag.
 2. Klikk på Velg løftebeløp, og velg beløpet som du ønsker å love bort, ved å bruke de oppgitte alternativene, eller klikk på Annet for å angi det spesifikke beløpet, og klikk deretter på Ferdig.
 3. Angi betalingskilden, og klikk på Planlegg betaling for å bekrefte løftebeløpet.
  – Du kan bruke et kredittkort eller PayPal som betalingskilde.
  – Hvis du bruker et bedriftskort, må kortet stå på navnet til sideadministratoren som har lovet matchingen.
 4. Alt er klart – klikk på Ferdig for å avslutte dette skjermbildet.

Nå som matchbeløpet er angitt, vises det offentlig på siden til innsamlingsaksjonen for å informere tilhengere og potensielle støttespillere om løftet ditt om å matche bidrag.

 • Når noen gir bidrag til en innsamlingsaksjon som har et løfte om å matche bidrag, viser kvitteringen hvor mye bidraget utgjør av matchbeløpet.
 • Når det matchende bidraget er nådd, kan du se bidraget på siden for innsamlingsaksjonen.

Betaling av match

Hvis løftet ditt blir møtt, kan du velge at kredittkortet ditt skal belastes på tidspunktet løftet blir møtt. Hvis ikke belastes det automatisk innen 24 timer etter innsamlingsaksjonens sluttdato.

 • Hvis bidragene til innsamlingsaksjonen overskrider løftebeløpet, er du bare ansvarlig for beløpet du lovte – hvis du for eksempel lovte 1000 og samlet inn 2000, belastes du bare for 1000.
 • Hvis beløpet du samlet inn, er MINDRE enn løftet, trenger du bare matche beløpet som du samlet inn – hvis du for eksempel lovte 1000, men bare samlet inn 800, belastes du bare for 800.


«Vi elsker det! Dette var en fantastisk måte å engasjere følgere på utover å like og dele innhold og møte en vanskeligere utfordring, som for eksempel gi et bidrag.»

– Maya Enista Smith, administrerende direktør, Born This Way Foundation

Anbefalte fremgangsmåter

Starte innsamlingsaksjonen:

 • Gjør innsamlingsaksjonen så personlig som mulig. Inkluder navnet på og alderen til den offentlige personen i tittelen (f.eks. «Innsamlingsaksjon til Malalas 21-årsdag»), og del autentiske bilder/videoer på siden til innsamlingsaksjonen.
 • Beskrivelser bør skrives i første person og forklare saken, hvorfor du bryr deg om den, og hva disse bidragene vil hjelpe til med å oppnå.
 • Start med et nøkternt mål (50 til 100 kroner), og øk deretter målet trinnvis etter hvert som milepælene nås.
 • Inkluder en lenke til innsamlingsaksjonen i alle nyhetsbrev eller e-postlister du har.
I løpet av innsamlingsaksjonen:
 • Oppfordre til å gi. Vis «milepæler», og oppmuntre folk til å dele.
 • Lik og kommenter bidrag fra tilhengere etter hvert som de kommer inn.
 • Del bidragslenken fra Instagram Stories (sveip opp) i Instagram-biografien din og på Twitter.
 • Si takk! Når du er halvveis til målet, kan du publisere dette i innsamlingsaksjonen og takke alle som har gitt et bidrag.
Avslutte innsamlingsaksjonen:
 • Når målet er nådd, kan du publisere på innsamlingssiden på nytt og takke bidragsgiverne for den generøse støtten.
 • Involver publikummet ditt. Samhandle med tilhengerne på innsamlingssiden. (Eksempel: Kom med oppdateringer om fremdriften i innsamlingsaksjonen eller send direkte i innsamlingsaksjonen og snakk med tilhengerne dine om saken.)
Legg vekt på løftet ditt.
 • Fremhev løftet om å matche bidrag både i beskrivelsen av innsamlingsaksjonen og i tittelen.
Del med støttespillerne.
 • Fortell tilhengerne dine hvorfor du matcher bidrag, og hva du håper å oppnå med de økte bidragene til støtte for organisasjonen du vil gi bidragene til.
Hold dem motivert.
 • Avslør milepæler i innsamlingsaksjonen etter hvert som du nærmer deg det matchende totalbeløpet.
Hold deg involvert.
 • Engasjer publikummet ditt på nytt tidlig og ofte for å gjøre støttespillerne i stand til å hjelpe deg med å nå målet ditt for matchingen.

I 2018 har vi allerede vært vitne til en del svært vellykkede innsamlingsaksjoner av offentlige personer som bruker innflytelsen sin og publikummet sitt på Facebook til å støtte sakene de bryr seg om. Her er noen av de siste lærdommene fra noen av de mest vellykkede innsamlingskampanjene av offentlige personer som har nådd målene sine organisk, uten betalte annonser.

Sosialisering fører til flere bidrag

Skapere av innsamlingsaksjoner som har samtaler med tilhengerne på innsamlingssiden og innlegg, pleier å samle inn mer penger. For å inspirere en følelse av fellesskap og utvikle forbindelser med tilhengerne dine, kan du publisere noe i innsamlingsaksjonen for å få samtalen i gang. Vi oppdaget at innsamlingsaksjoner med populære offentlige personer publiserte i gjennomsnitt 4 ganger i løpet av innsamlingsaksjonen, og støttespillerne skrev 25 innlegg i gjennomsnitt.

Bruk inkluderende og oppmuntrende ord

Vi har erfart at ord som «vi», «sammen» og «oss» fungerer bedre enn «jeg» og «min» når du skal oppmuntre tilhengere til å gi et bidrag. Prøv ord som får tilhengerne dine til å føle at de er med på en laginnsats, slik at de føler de er en del av et fellesskap.

Be tilhengere om å dele innsamlingsaksjonen

Deling hører nøye sammen med hvor mye penger som blir samlet inn. De fleste delinger blir gjort av personer som ikke bidrar, men delingene utgjør en forskjell! Spør tilhengere som ikke kan gi et bidrag, om de heller kan dele innsamlingsaksjonen.

Vis tilknytningen din

Bruk et forsidebilde for innsamlingsaksjonen og innlegg med bilder som en mulighet til å dele støtten din til saken visuelt. Tilhengere pleier å reagere på saker som de kan se at offentlige personer virkelig bryr seg om, og en visuell effekt passer flott som et supplement til den skriftlige historien du forteller om tilknytningen din til saken.

Del historien din

Del den personlige tilknytningen din til saken i historiedelen i innsamlingsaksjonen. Tilhengere pleier å engasjere seg med innsamlingsaksjoner som de kan se at folk har en ekte tilknytning til. Del hvordan du ble involvert i saken og hvorfor du bryr deg.

Sam Smith engasjerte seg med tilhengerne sine regelmessig under bursdagsinnsamlingen hans for War Child UK.