Sociale impact

Sociale impact

Naast ons werk voor sociale goede doelen hebben we meerdere initiatieven die mensen op betekenisvolle manieren samenbrengen om hun gemeenschappen te steunen.

AMBER Alerts

Facebook is partner van het National Center for Missing and Exploited Children om AMBER Alerts in te zetten binnen de Facebook-community. Als je je in het beoogde zoekgebied van een AMBER Alert bevindt, zie je mogelijk een Alert boven aan je nieuwsoverzicht. Deze Alerts bevatten een foto van het kind, beschikbare informatie over het incident en geven aan of er een zoektocht gaande is. Je kunt de Alert met je Facebook-vrienden delen om meer mensen in te lichten.

Toegankelijkheid

De missie van Facebook is om de wereld dichter bij elkaar te brengen, oftewel iedereen. Ons doel is om het voor iedereen mogelijk te maken om de informatie en verbindingen op Facebook te vinden, ongeacht de situatie. We zetten helemaal in op bijschriften bij video’s en AI, en delen ons werk openbaar zodat anderen ervan kunnen leren en het hoger onderwijs kan profiteren van trainingen voor betere toegankelijkheid.

Duurzaamheid

Duurzaamheid betekent voor Facebook het verkleinen van de impact van ons energieverbruik, onze uitstoot en ons waterverbruik. Dit doen we door in onze bevoorradingsketen werknemers en het milieu te beschermen en met anderen om ons heen samen te werken aan het ontwikkelen en delen van oplossingen voor een duurzamere wereld. We zetten ons in tegen klimaatverandering en hebben onszelf op wetenschappelijke basis ten doel gesteld om onze uitstoot met 75% te verminderen

Maatschappelijke betrokkenheid

We hebben tools ontwikkeld als onderdeel van onze missie om maatschappelijk betrokken gemeenschappen op Facebook te koesteren, waarmee mensen eenvoudig meer te weten kunnen komen over verschillende kandidaten en informatie kunnen krijgen over waar en wanneer ze op de verkiezingsdag kunnen stemmen. Gebruikers kunnen de interactie aangaan met hun gekozen vertegenwoordigers en hun mening geven over onderwerpen die ze belangrijk vinden.

Met acties in de gemeenschap van Facebook kunnen gebruikers een petitie maken, relevante vertegenwoordigers of organisaties taggen, en hun vrienden aansporen om hun goede doel te steunen. Supporters van een petitie kunnen het onderwerp bespreken met andere supporters op de pagina en kunnen evenementen en inzamelingsacties maken