Succesverhaal AARP

AARP vertelt verhalen met carrouseladvertenties

AARP is een politiek neutrale non-profit die mensen helpt hun doelen en dromen om te zetten in echte mogelijkheden, die community’s sterker maakt en die zich inzet voor onderwerpen die voor de meeste gezinnen belangrijk zijn.

AARP gebruikte carrouseladvertenties om verhalen te vertellen in de advertenties, zodat ze gebruikers konden laten kiezen met welke inhoud ze interactie wilden hebben.

Impact

Bereikte Hispanic-vrouwen via carrouseladvertenties om informatie over zorgverlening te verspreiden.

  1. Gebruikte de indeling Carrouseladvertentie om een verhaal te vertellen. Maakte tien afleveringen met elk vijf afbeeldingen om het verhaal te vertellen van Ana, haar gezin en haar geliefde buurman, Andres. De afleveringen werden gepubliceerd met gebruik van de carrouseladvertentie-eenheid van Facebook.
  2. Bereikte op Facebook 3,3 miljoen vrouwelijke gezinsverzorgers van Hispanic-afkomst tussen de 35 en 60 jaar in de Verenigde Staten via het advertentieplatform. Dit was 70% van de doelgroep.
  3. De carrouseladvertentie-eenheden genereerden 317.224 klikken naar aarp.org/cuidar en twee andere bronnen om hen te helpen bij hun zorgverleningstaken.
  4. De CRC-pagina’s genereerden 162.669 paginaweergaven en 117.909 unieke weergaven tijdens de carrouseladvertentiecampagne fotonovela.
Campagnedoelstellingen

Gezinsverzorgers van Hispanic-afkomst bereiken

Het campagnedoel was om gezinsverzorgers van Hispanic-afkomst tussen de 35 en 60 jaar te informeren over alle beschikbare hulpbronnen op de AARP-website aarp.org/cuidar. Hiermee kunnen ze betere zorg bieden aan hun oudere familieleden en aan zichzelf.

Benadering
  1. Carrouseladvertenties: gebruikte afbeeldingen in carrouseladvertenties om een verhaal te vertellen met gebruik van de indeling fotonovela.
  2. Pagina: verzamelde afbeeldingen van het verhaal in een album dat werd geplaatst op de Facebook-pagina van AARP En Español.
Advertentiemateriaal van campagne

Er zijn tien afleveringen met elk vijf frames. Het totaal van 50 stilstaande beelden vormt een fotonovela. Het advertentiemateriaal heeft de traditionele stijl (overmatig dramatisch, overdreven) en indeling (lettertype, tekstballonnen) van fotonovela’s. Hiermee werd de campagne zoveel mogelijk cultureel relevant gemaakt voor de doelgroep. Het materiaal werd gelanceerd in carrouseladvertenties, maar werd ook verzameld in een album op de Facebook-pagina van AARP En Español dat je hier kunt bekijken. Volgers konden op deze manier alle afleveringen op één plek zien.

Lessen van de campagne
  1. Bereik de doelgroep wanneer en waar het relevant is: de doelstelling van dit advertentiemateriaal was vrouwen te bereiken op een moment van ontspanning; als ze achter de computer een moment voor zichzelf hadden of laat op de avond door hun Facebook-overzicht bladerden. Advertenties werden dienovereenkomstig getarget.
  2. Gebruik mobiel: als je doelgroepen voornamelijk hun mobiele telefoons gebruiken om door inhoud te bladeren, gebruik dan korte inhoud om een verhaal te vertellen in de advertentie.
  3. Vertel verhalen op een cultureel relevante manier: maak inhoud die je doelgroep aanspreekt en doe dit op een toon en in een indeling waaraan ze zijn gewend. Verweef subtiele culturele nuances in het verhaal die de doelgroep zal waarderen en waardoor ze blijven kijken.