Succesverhaal Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen zamelde 305.582 Noorse kroon in om kinderen die strijden tegen kanker hoop te geven

“De maand van aandacht voor kinderkanker in september was een goed moment voor Barnekreftforeningen om steun te vragen aan onze volgers en supporters. We begonnen met een doel van 50.000 Noorse kroon en hebben ons doel twee keer omhoog bijgesteld, omdat het zo goed ging.” Anja Haug Tronrud, communicatie- en marketingadviseur

Missie

Barnekreftforeningen (de Noorse vereniging voor kinderkanker) is een non-profit die zich inzet voor de strijd tegen kinderkanker en die kinderen, tieners en gezinnen steunt die door de ziekte worden getroffen. De vereniging heeft als missie hoop te geven aan kinderen die tegen kanker strijden, zodat ze zich nooit alleen voelen.

Succesverhaal

Barnekreftforeningen startte een pagina-inzamelingsactie op Facebook in de belangrijke maand september: de maand van aandacht voor kinderkanker. De organisatie promootte het bericht van de pagina-inzamelingsactie om een grotere doelgroep te bereiken. Barnekreftforeningen verdriedubbelde dit jaar zijn jaarlijkse inkomen, waarbij 20% van het jaarlijkse inkomen via Facebook wordt gegenereerd. Facebook maakt het mogelijk nieuwe donateurs te bereiken die normaal gesproken niet kunnen worden bereikt.

Verklaring over de oplossing

De campagne werd gemaakt om meer bewustzijn te creëren voor het belang van onderzoek naar kinderkanker ter ondersteuning van de maand van aandacht voor kinderkanker.

Impact

“We wisten ons oorspronkelijke doel van 50.000 Noorse kroon zes keer te overschrijden en zamelden uiteindelijk 300.000 Noorse kroon in. Het geld is gedoneerd aan belangrijke onderzoeksprojecten voor Wereldkinderkankerdag in februari.” Anja Haug Tronrud, communicatie- en marketingadviseur

305.582 Noorse kroon

aan donaties

1400

donateurs

220 Noorse kroon

gemiddeld per donatie

Campagnedoelstelling

Bekendheid en donaties genereren voor Barnekreftforeningen

Dit was de eerste campagne die Barnekreftforeningen als organisatie maakte via Facebook. De campagne heeft de verwachtingen geweldig overtroffen met 500%. De non-profit had verwacht meer geld te moeten investeren, meer advertenties te moeten maken en/of een partnerschap te moeten aangaan om de mate van aandacht en het rendement op de investering te krijgen dat met deze pagina-inzamelingsactie is bereikt. De totale kosten van de campagne bedroegen 1000 Noorse kroon en Barnekreftforeningen ontving meer dan 300.000 Noorse kroon voor een ROI van meer dan 300%.

Samenvatting van de campagne

Inzamelingsacties op Facebook hebben de afgelopen drie jaar een grote impact gemaakt op Barnekreftforeningen. Meer dan 20% van het jaarlijkse inkomen van Barnekreftforeningen is afkomstig van de tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen van Facebook. Alleen al dit jaar heeft de organisatie zijn jaarlijkse inkomen verdriedubbeld.

“Onderzoek was de primaire focus voor al onze inhoud tijdens deze periode. We brachten een gesprek op gang, gaven regelmatig updates en maakten motiverende berichten over hoe supporters een impact maken door te doneren.”

Anja Haug Tronrud, communicatie- en marketingadviseur

Lessen van de campagne
Maak het haalbaar

Stel om te beginnen een lager dan verwacht doel in, maar verhoog dit snel wanneer de donaties het lagere doel overschrijden. Maak doelen realistisch en haalbaar. Genereer momentum aan het begin van de inzamelingsactie.

Spreek supporters aan

Zorg dat je over de middelen beschikt om donateurs aan te spreken. Spoor ze aan de inzamelingsactie te delen met vrienden en familie, bedank ze voor hun donatie en vraag hun mening over het volgende doel.

Timing

Bewaar inzamelingsberichten voor specifieke perioden rond belangrijke evenementen in je markt. Zo voorkom je dat je doelgroep kleiner wordt en dat je ze overspoelt met berichten om te doneren.