Framgångsberättelse Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen samlade in 305 582 NOK till Give Hope to Children Fighting Cancer

”Children’s Cancer Awareness Month i september var ett bra tillfälle för Barnekreftforeningen att samla stöd från våra följare och supportrar. Vi började med ett mål på 50 000 NOK och höjde det två gånger när vi såg hur bra det gick.” Anja Haug Tronrud, Communication & Marketing Advisor

Vision

Barnekreftforeningen (Norska Barncancerföreningen) är en ideell organisation som jobbar med att bekämpa barncancer och stötta barn, tonåringar och familjer som har drabbats av sjukdomen. Deras mål är att ge barn som kämpar mot cancer hopp, så att de aldrig känner sig ensamma.

Framgångsberättelse

Barnekreftforeningen startade en insamling på en Facebook-sida kring Children’s Cancer Awareness Month i september. Organisationen marknadsförde sidans insamlingsinlägg för att bredda målgruppens räckvidd. Barnekreftforeningen tredubblade sin årsinkomst i år och får över 20 % av sin årsinkomst från Facebook. Facebook gör det möjligt att nå nya givar som vi normalt sett inte hade nått.

Lösning

Kampanjen gjordes för att öka medvetenheten om vikten av forskning inom barncancer till stöd för Childhood Cancer Awareness Month.

Påverkan

”Vi lyckades slå vårt första mål på 50 000 NOK och samlade in över 300 000 NOK, vilket betyder att vi överträffade målet med 6 gånger. Pengarna gavs för att stödja viktiga forskningsprojekt för Internationella barncancerdagen i februari.” Anja Haug Tronrud, Communication & Marketing Advisor

305 582 NOK

i insamlade gåvor

1,4K

Givare

220 NOK

Genomsnittlig gåva

Kampanjmål

Öka medvetenheten och samla in pengar för Barnekreftforeningen

Detta var den första kampanjen som Barnekreftforeningen gjorde via Facebook som organisation. Den översteg förväntningarna kraftigt med 500 %. Den ideella organisationen hade förväntat sig att investera mer pengar, skapa fler annonser och/eller att samarbeta för att nå den typen av exponering och avkastning på investeringen som de fick från sin sidinsamling. Den totala kostnaden för kampanjen var 1 000 NOK och Barnekreftforeningen fick över 300 000 NOK för en ROI på över 300 %.

Slutsats av kampanjen

Insamlingen på Facebook har haft stor effekt på Barnekreftforeningen under de senaste tre åren. Över 20 % av Barnekreftforeningens årsinkomst kommer från Facebooks insamlingsverktyg. Bara i år har organisationen redan tredubblat sin årsinkomst.

”Forskning har varit primärt fokus för allt vårt innehåll under den här tidsperioden. Gör att engagera givarna skapade vi en dialog, gjorde många uppdateringar och skapade motiverande inlägg som visade hur anhängarna gjorde skillnad genom att skänka.”

Anja Haug Tronrud, Communication & Marketing Advisor

Kampanjlärdomar
Gör det rimligt

Sätt ett lägre mål än förväntat först, men höj det snabbt när gåvorna börjar närma sig och överstiga detta lägre belopp. Gör målen rimliga och nåbara. Skapa drivkraft i början av insamlingen.

Interagera med anhängarna

Skapa resurser för att interagera med givare, uppmuntra dem att dela insamlingen med familj och vänner, tacka dem för deras gåvor och få deras åsikt om vad nästa mål ska vara.

Val av tidpunkt

Spara insamlingsinlägg till specifika personer kring nyckelhändelser på din marknad, så att du inte riskerar att späda ut målgruppen eller överväldiga dem med konstanta frågor om gåvor.